walk on wings, tread in air: Impress biar lojik. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Impress biar lojik.
2011-10-14
Semalam aku attend satu event kat tempat customer.
Ada topik kebersihan dari perspektif wanita dan lelaki.
Dia ada la ambik a few responden untuk discussion ni.
Tapi meluat gila aku dengar responden this one lady, muda lagi, sebab tu bercakap pun tak guna akal. Orang tu soal untuk dapatkan feedback and expression yang jujur, tapi this girl bukan meng-express, tapi meng-impress. Maklom la orang ramai tengah tengok, bila lagi nak show off kan.

But kesian, aku tak rasa ada orang impress pun.
Kesian lagi tengok muka tukang soal, kelat semacam je time budak tu bagi jawapan.
Mesti dalam hati menyumpah-nyumpah.

Orang lain shampoo rambut seminggu 3 kali, dia shampoo hari-hari.
Ok la. Takpe. Lojik.
Sebab rambut dia panjang, cuaca kat Malaysia ni panas. Lojik kalau nak shampoo hari-hari.
Tapi reason dia bagi 'Sebab saya suka main buih'

Alalalalalaaaaa.
Comelnya.
Main buih.
Feeling-feeling Paris Hilton kau.


Salah satu soalan : Berapa kali awak salin cadar di bilik tidur.

Ada yang jawab sebulan 2 kali.
Seminggu sekali.

Ok.
Jawapan yang lojik dan standard.

Budak ni taknak kalah.
Dia jawab 'Sehari 2 kali'.

SEHARI 2 KALI.

Tukang soal tu tanya balik 'Sehari salin 2 kali?'

Dengan bangganya angguk and replied 'Ye, saya memang pentingkan kebersihan. Saya nak sentiasa berada dalam persekitaran yang fresh'


Keje kau ni agaknya membuta la kan siang malam?
Kalau tak apekejadahnya nak menyalin cadar sampai 2 kali sehari.
Aku nak kemaskan cadar pun kadang-kadang tak sempat. Dia boleh pulak sempat nak salin 2 kali sehari. Kau kencing atas tilam ke apa?

Whatever reason pun budak ni bagi, aku tetap tak percaya dia salin cadar 2 kali sehari. Come on la, hospital yang pesakit terbaring 24 jam pun salin cadar sehari je sekali walaupun dah letak pelapik.

Mementingkan kebersihan konon.
Tu cara-cara cadar.
Yang kita guna time tido and baring.
Kalau spender?
Coli?
Adekah ganti lima minit sekali?
posted by aveo757 @ 11:41 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER