walk on wings, tread in air: Rembesan saliva pun bermula lah... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Rembesan saliva pun bermula lah...
2011-09-29

Aku tak dapat menahankan diri dari letak gambar-gambar ni kat blog aku.



Sekitar majlis akikah anak cousin aku kat Sydney, Sabrina Yeow.
Sabrina ni dah jadi penduduk tetap kat Sydney.
Laki dia chef and dia pulak bahagian pastry tak salah aku.
Both keje kat hotel mana ntah, pun aku lupa gak.
Nampak sangat tak prihatin.

Tahun ni makcik aku ni tak beraya sekali sebab dia beraya kat Australia sebab cousin aku baru bersalin. To our surprise anak dia pun ada tempias-tempias nama Rayyan.


 RAYHAN

Yang buat aku sangattttttttttt teruja adelah sebab majlis akikah dia sangattttttttttt macam majlis kat hotel.

I mean the food la kan.

Sah-sah mak bapak keje kat hotel.
Bapak chef lak tu.
Apa ko nak makan, cakap?

Hidayat (laki Sabrina) pernah cakap kalau kitorang sampai Sydney, meh datang makan kat hotel dia. Dia akan masakkan khas masakan yang tekak aku boleh layan. Yeah!

Masa aku gi Gold Coast hari tu pun si Sabrina ni ajak singgah Sydney.

Singgah okk.

Singgah.

Kalau kapal terbang tu ada loceng boleh jugak aku tekan suruh dia turunkan aku jap kat Sydney.

Baiklah, kita jangan bercakap lebih panjang lagi.
Marilah kita melihat gambar-gambar sambil men-stimulate kelenjar parotid kita untuk merembeskan lebih banyak air lioq.

Specialities of Rayhan's mother...









Memang tak boleh bla la Sabrina ni punya skill.
Dah macam meja buffet kat hotel!

Aku pernah tengok dia buat birthday cake tema castle yang berharga SD700!
Gila cantikkkkkkkkkkkk.


Oh Sabrina.
Bila kau nak balik Singapore??
Cepatlah turun Malaysia, aku nak buat birthday party Rayyan niiiiiii.

*telan air liur je la*


Tak sure ni gamba sessi blaja masak kat Sydney or kat Singapore.

Referring to previous entry, ini adalah salah satu contoh orang yang aku nampak dia berjaya dengan kemahiran yang dia ada.

Aku ingat lagi one of aunty aku cakap, 'Si Diana berebut-rebut nak dapat A. Anak aku lulus je aku dah riang'.

'A' je la lebih, gaji tak lebih pun.

Dulu cuti skolah, kadang-kadang kitorang adik-beradik akan lepak Singapore ikut nenek.
Antara aktiviti adelah ikut si Sabrina ni jual X'mas card dari pintu ke pintu.
Aku tak tau apa nama kain tu.
But this kain ada la panjang sedepa, dalam kain tu ada poket-poket transparent yang kitorang isikan kad X'mas.
Kain tu then kitorang lipat dua.

Kitorang akan ketuk dari satu pintu ke satu pintu rumah (rumah sana kat semua flat/apartment). Bila orang bukak je pintu kitorang akan bukak kain tu 'Hi, Merry X'mas!! Would you like to buy our x'mas card?'

Aku cakap omputih sialll.

Masa tu nak cakap omputih menggigil-gigil.
Prektis dari malam tadi nak cakap sebaris ayat tu.
Ye la, takut aku sorang je yang paham apa aku cakap nanti. Kahhh!!

Masa tu aku rasa apehal la si Sabrina ni jual kad raya?
Ada ke orang nak beli?
Malu okeh nak ketuk pintu rumah orang.

Tapi tu la sebenarnya, dari situ dia develop skill berkomunikasi dengan orang sedari kecik.
Blaja carik duit.
Kreatif buat kad sendiri.
Cara dia present bahan jualan dia tu sangat menarik.
Kad-kad yang dia jual tu semua cantik-cantik.
Memudahkan orang takyah turun bawah nak beli kat kedai.
Lagipun sape beli ngan kitorang dapat extra gift.

CAROLLING!!!!

Siapa yang beli kad dengan kitorang, kitorang nyanyi lagu

good tidings to you, wherever you are,
good tidings for christmas and a happy new year.


we wish you a merry x'mas
we wish you a merry x'mas
we wish you a merry x'mas
and a happy new yearrrrrrrrrr.

*clap clap clap*

Sendiri clap.

Ok dah.
Sambung ketuk pintu rumah orang lain pulak.

Masa cuti-cuti ni jugak la aku tengok dia selalu keluar sambil kepit buku piano dia, gi rumah jiran ajar anak orang main piano.

Masa tu umur dia around 10-11 macam tu.

Seriesly aku rasa segan sangat.
Aku gi Singapore duduk sana berminggu-minggu takde duit kat tangan.
Harap duit mak bapak je.
Nak harap mak bapak bagi aku duit sesaje nak enjoy jangan harap la kan.

Sabrina, on the other hand, kecik-kecik dah pegang duit sendiri.

Masa tu baru aku sedar aku lack of kemahiran.
Life kita kat sini sangat-sangat fokus pada sekolah, tuition and mesti score.
Tapi aku tetap tak score-score.
Dasar bengap.

posted by aveo757 @ 2:31 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER