walk on wings, tread in air: Tak kisah la kalau lagu zaman Jepun pun <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Tak kisah la kalau lagu zaman Jepun pun
2011-07-05



Tadi aku kuar jumpa fetch customer.
Lebih kurang umur aku je dia ni. Tapi umur aku la yang kurang dari dia. Dia lebih. Hehe..

Selalunya kalau yang menumpang kereta aku tu bukan dari golongan friends and relatives, aku akan tutup radio. Tapi tadi aku terlupa sebab blur tak pasal-pasal tengok customer aku bawak henbeg Chanel yang aku aim-aim kan. (aim je la, belinya sorry the morry)

After 10 minits drive kan, dia cakap 'Bestnya lagu-lagu dalam kereta you ni!'.

Aku macam .... LAGU DALAM KERETA AKU BEST????
BENARKAHHHHHHHHHHH???

Selama ni aku tutup player sebab takut ada tulang-tulang osikel yang retak layan mp3 selection aku. Rupanya masih ada lagi yang layan lagu-lagu macam ni.

Adik aku kalau masuk kereta aku mesti cakap 'Apesal lagu-lagu kau semua lagu-lagu zaman sebelum perang?'

Kau tahan dengar lagu ni hari-hari???

Ini lagu wajib okk.

Agak-agak kalau aku stress gila pikir nak close deal, lagu ni wajib dengar. Macam bagi ketenangan je.




Ni version Tok Pah, sedutan filem Hapuslah Airmata Mu.


Aku kan, kalau ko suruh aku ulang-ulang tengok citer ni, Dendang Perantau (bukan P Ramlee ye, tapi Latiff Ibrahim dengan Uji Rashid), Darah Satria and Prebet Lapuk, sangattttttt la aku tak kisah.

Tahun 2002 tak salah aku, dorang ada keluarkan kaset (kaset je aku mampu beli kauuu) OST Hapuslah Airmata Mu. Masa tu aku blaja lagi, tak keje. Menangis-nangis mintak En Wan belikan kaset ni. Sampai sanggup janji taknak ajak pegi shopping segala. Padahal kaset tu RM15 tak sampai.


Aku memang selalu jadi bahan gelak ngan adik-adik and kawan-kawan aku kalau masuk bab lagu, movie or fav star. Aku pun tak tau apesal aku stuck kat era ni. Rasa tenteram je masuk zaman ni. Macam segala-galanya peace and serene. Lagu-lagu pun tak menyakitkan kepala otak aku. Lagu-lagu sekarang ni macam semak pun ada. Segala macam teknik dia nak masukkan. Hasilnya rabak.

Hapuslah Airmata Mu baru satu je aku tunjuk dalam player aku....



(abaikan debu-debu kat player aku ni ye)

Citra Cinta - Normala Omar (bini Zulkifli Zain)
Debu Di Hati - Ebby Saiful (OST Ali Setan)
Derita Cinta - Jamal Abdillah


Tak cukup kat kereta, kat henfon pun aku simpan lagi yang sama, buat dengar kat bilik air. Baru boleh mandi dengan tenang.


Sebab tu kalau aku tak suka gi mana-mana naik kereta En Wan.
Aku rasa bingit.
Dia suka benar bukak radio lagu pekak-pekak ni.
Boleh muntah. Pening!

Ni aku tak ekzejeret ye, aku memang pernah muntah naik kereta dia sebab tak tahan dengan lagu-lagu merempit-rempit tak tentu hala ni.

Bulan lepas Astro Citra dok ulang-tayang Prebet Lapuk sehari 2 kali, dua-dua kali tu aku tengok. And dua-dua kali tu jugak la aku sebak bila dengar lagu ni...



Dengar lagu macam ni rasa semangat ada, rindu dengan zaman dulu-dulu pun ada.
The good old days. Masa ni negara pun aman je lagi. Semua bersatu hati.

*Sad*

posted by aveo757 @ 3:59 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER