walk on wings, tread in air: Kereta kalau dah kecik, memang payah. Apa pun tak boleh! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kereta kalau dah kecik, memang payah. Apa pun tak boleh!
2011-07-06


ADVERTORIAL FOR 48 HOURS. SCROLL DOWN FOR LATEST UPDATES




Sape ada bendalah ni dalam kereta dia angkat tangan!

Dulu kan, aku rasa ada benda ni mesti ada dalam setiap kereta sebab buat kereta nampak kemas. Dulu masa baru berempat - aku, En Wan, Redza, bibik, memang sangat bergunalah car organizer ni. Nak sangkut gameboy Redza pun sini, sangkut botol susu Redza pun kat sini, pencil kaler Redza, buku kaler Redza, babywipes Redza, selitkan pampers 1-2 helai.....semuanya barang si Redza je lah.
Masa tu kira senonoh lagi la kereta aku.
Baru empat korang katakan..

Skaranggggggggggggggg adelah tensi everytime nak travel jauh, apetah lagi kalau travelling dengan kereta aku. Aku rasa kalau ikan sardin tengok keadaan kereta aku masa tu pun dia serender taknak jadi sardin dah.

Now bukan berempat ye. Now sudah ...

1. En Wan
2. Miss Universe
3. Redza
4. Rayyan
5. Bibik
6. Mak mertua

Mak mertua aku dah duduk dengan aku skarang.
Tapi itu bukan masalahnya, sebab mak mertua aku pun kecik je.

Aku ngan En Wan dah tentu-tentu duduk front seat. Ok, settle.

Yang kat blakang ni yang selalu bawak masalah. Punyalah padat!
Everytime nak gerak mana-mana mesti aku nak kena susunkan bontot-bontot diorang yang kat belakang ni. Kalau aku tak susun sah tak bernafas. Silap-silap ada yang bontot tersepit kat pintu.

Kronologi nak berjalan adelah....



Mula-mula kena masukkan baby seat Rayyan.

Dia punya kerusi sorang je dah makan space. Sometimes nak kasik lega sikit kat belakang tu, aku mintak mak ribakan je.
Tapi, kalau takat balik Bangi beriba takpe lagi.
Kalau balik Tganu???
Tak ke kejang lengan orang tua tu nak meriba anak aku sampai 6 jam?

Last sekali masuk kereta haruslah Redza, sebab Redza konfem kena duduk atas riba mak mertua aku punya. Tu pun kalau angin dia ok la. Selalunya makan penampar aku, sebab dia mesti nak duduk tengah jugak. Dah kalau dia duduk tengah sape pulak nak jagakan Rayyan? Dah la bapak dia kalau buat lap tak ingat orang belakang, main kona baring. Mau termasuk bawah kerusi anak aku ni kang.

Soooooooo macamana aku nak buat sekarang ni??

Baby carseat sah-sah kat tepi, pastu bibik, Redza, pastu mak.
Yang si Redza pulak tetappppppp nak duduk tengah.
Hiruk-pikuk kat belakang just nak ambik tempat.
Kereta belum berjalan lagi ni, badan aku dah berlendir ngan peluh just nak menyusunkan dorang semua.

Penyudahnya gini je.....pangku je lahhh. Save space.


Ok, tu baru bab susun orang ye.

Ni aku nak masuk bab susun barang pulak.

Balik Tganu yang lepas, kitorang bawak kereta aku. Kereta En Wan kasik rest.
Selama ni, kereta aku tak penah lagi penuh dengan barang-barang budak. Selalunya barang-barang customer aku je.

Baru that day aku realized yang kereta aku sangatttttttttttt la sempit.

Apa-apa hal, masukkan stroller Rayyan dulu.


Pastu beg aku.

Aku ngan En Wan pegi mana-mana share beg. Redza beg asing sebab dia sibuk nak ada beg sendiri.

Ok now, kita dah ada stroller and 2 beg.

Belum masuk beg mak aku. Beg bibik.
Bakul Rayyan lagi, mana nak campak? (bakul isi susu, botol-botol Rayyan, makanan Rayyan, Ribena Redza).

Beg Redza + bakul Rayyan

Ok.

Stroller, done.
Bags, done.
Bakul, done.

Siap!

Selalunya sebelom tutup boot En Wan akan tanya 'Ada apa-apa lagi tertinggal?'

Oppp..opppp....opppppppppppp!!

PS2 Redza.
Laptop aku.


Ha, kauuuuuu.

Nampak boot aku??
Macam nak terjongkit kereta ni aku kejekan. Ni pun cara-cara aku tak masukkan semua.

Tu yang kadang-kadang, aku terpaksa korbankan stroller Rayyan.
Pastu kat Tganu masing-masing bertolak-tolak taknak dukung Rayyan time berjalan-jalan.
Sudahnya Rayyan tinggal rumah ngan bibik and nenek.
Biar mama and papa je shopping *wink*

Ni baru hala pegi ye. Belum hala balik lagi.

Tau je la kalau dah nama balik kampung tu, takkan balik KL melenggang je. Mesti nak bawak balik buah tangan.
Keropok lekor kalau tak RM70 ringgit tak sah.
Keropok keping lagi?
Jeruk kelubi En Wan wajib 2 balang.
Belum masuk roti paung aku, kuih-kuih frozen like kayu keramat, pau, karipap ikan.
Tu belum lagi aku cerita barang-barang yang aku bawak keluar dari Pasar Payang.
Ha, sape nak jawab?

Hari tu balik KL sepanjang jalan aku meriba 2 balang jeruk En Wan. Nak bubuh kat kaki pun dah takde ruang, penuh dengan keropok.

Bershopping macamkan tak penah datang Tganu eh? Padahallllllllllll..

Apa-apa pun, cabaran tak stop sampai kat situ je ye.
Ni esok lagi 2-3 bulan dah nak kena beli walker pulak.
Celah mana aku nak sumbatkan si walker ni nanti pun aku tak tau.
Kang ada yang everytime balik Tganu aku suruh bibik ngan mak naik bas.

Eh, keji gila.

Pernah sampai ke satu tahap, aku nak beli roof carrier.
Tapi En Wan pulak tak kasi.

Abis, kalau dah tak kasi aku beli roof carrier tu takkan tak paham-paham lagi bang oi? Takkan tahan nak menyardin sampai bila-bila?

Sempit gila kereta saya,
Dah tak muat family kita yang besar,
Kereta awak pun dah pakai lama,
Bilakah nak tukarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr? (kasik nyaring sikit bunyik tang hujung tu)

Ha, jawab En Wan, jawab!

So 2-3 hari ni aku ngan En Wan dok la gatal-gatal usha website-website keta. Aim kali ni keta besar. No sport-sport car lagi ye, En Wan! Keta aku skang pun dah sempit, ko jangan nak menambahkan sempit otak aku pikir mana nak sumbat segala macam tok nenek barang-barang everytime nak jalan satu family.

Kepala aku macam dah tune kat MPV je. Memang before aku beli kereta skarang ni pun aku dah imagine myself driving MPV. Bila kepala dah tune MPV, memang itu je la yang aku google.

Sekali kan, aku ter-stumbled upon website Exora Proton.


VIP Test Drive okkkkkkkk.
The best thing is 9 July tu aku memang ada kat KT dah pun. Huah huah huah huahhhhhhh!!!
Lantassss, men-register untuk menjadi VIP okkkkk!

Aku ni punya la sexcited nak jadi VIP, sampai terlepas pandang ni haaaaaa...




Spa kauuuuuu.
Makan free lagiiii.

Mau tak gelupur aku nak me-register sampai terbabas-babas eja nama sendiri, punyalah nak cepat menaip. 20 lucky couples je dowhhhhh.

For those who are interested to join the KT VIP session this weekend, anda semua boleh meng-express your interest and leave your name and contact number in the comment section. Letak je nama and contact kat komen box aku ni, contact no tu biar check2-3 kali ye, nanti anda akan dicontact. Tapi mesti cepat!!


Details :

Riaz Hotel
8 & 9 July
9am - 4 pm


9 July kita jumpa di sana ok orang-orang KT?

Kalau nampak pompuan pendek terjenguk-jenguk kat Exora tu, tidak syak lagi. Aku la tu!
posted by aveo757 @ 10:04 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER