walk on wings, tread in air: Father's Day <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Father's Day
2011-06-20



Sabtu lepas lepak AEON Bukit Tinggi.
Mula-mula En Wan ajak pegi MV tapi kul 2.30pm still kat rumah lagi, memang takde la aku nak redah KL time-time macam ni. Konfem sangkut.

Apa aje la yang tinggal untuk kitorang yang dok luar KL ni kan, selain dari IOI, Sunway, Subang Parade and Bukit Tinggi?

So, kitorang pilih Bukit Tinggi.
Mak mertua aku macam biasa la, malas nak kuar rumah. Sabtu-sabtu ni memang best layan hisdustan tapi aku angkut jugak satu rumah sebab aku malas nak masak for lunch.

Dari belum start enjin keta lagi En Wan dah pesan 'Baju budak-budak je ye...baju Di takyah'.

Ye la, ye la.
Aku pun memang tak plan nak beli apa-apa Sabtu lepas.
Ni semua sebab Khamis lepas aku dah berhabis shopping kat Arianni.

Dem gila Arianni.
Aku kan mana penah masuk Arianni selama ni.
Memang tak terfikir satu hari nanti aku akan masuk.
Tapi aku tau la Mak Aji cerita tudung-tudung kat situ cantik-cantik tapiiiiiiiiiii mahal gila.

Abis tu, dah kalau pakai artis jadi duta mau tak mahal?

Sebenarnya tudung and shawl yang aku ada now semua aku beli kat satu kedai kat Giant PH. Dia memang jahit tudung sendiri, so tudung dia limited tapiiiiiiiiiiii semua sedap pakai and quite ok jugak la untuk aku yang first timer ni. Memang terletak je bila pakai.

Khamis lepas aku try gak masuk this one kedai yang jual tudung-tudung.
Aku try ada la 10 pasang, satu pun tak masuk.
Yang terbengot la, terkangkang nampak jambul la, terjongkit la.
Dah macam pompuan Kemboja pakai tudung je dari jauh.

Last-last aku masuk Aranni.

Mak aiiiiiii harga!

Tapi berbaloi.
Sebab tudung dia bukan saje cantik tapi kualiti superb.
Dulu aku pun tak paham apesal ada tudung mahal nak mati.
Bila dah try pakai, baru tau.
Not only cantik terletak, tapi the color and fabric memang jauh berbeza dengan tudung yang aku pernah try.

Memang rambang mata tengok tudung-tudung Arianni.
Macam nak sebat satu kedai.
Macam aje la...

Hari tu aku rembat 5 tudung and 2 shawl. Aku sengaja pilih tudung plain sebab senang nak matchkan dengan shawl and baju.
Susah-susah sangat, sarung je tudung ni je. Takyah shawl pun takpe.
Sebab konfem boleh masuk dengan apa baju pun sebab dia plain color.

Masa aku beli tu rupanya Arianni baru lepas buat sale :(.
Melepas.

Hari tu ada reader bagitau Arianni ada sale tapi masa tu mood beli tudung belum mari. Aku dok bayangkan tudung bawal Mak Aji punya banyak aku rembat, so boleh la kot pakai tudung bawal je nanti. Sekali lupa pulak aku pemalas nak menggosok, so memang kena beli gak tudung instant ni.

Masa aku masuk the kedai (kat Bangi), aku memang tak tentu arah nak pilih yang mana.
Sebab the color semua sangatla shocking and memanggil-manggil kau suruh beli.
Semuaaaaaaaaaaaaaaa cantik.
Tapi tak semua la boleh masuk ngan kulit aku.
Kulit aku kan sedia maklom..

Tapi aku tetappppp nak ini, nak ini, nak ini, nak ini....main tunjuk je kat sales.
A friend yang menemankan aku beli bisik "Nampak kan harga dia berapa..?".

Tapi mungkin sebab aku dah dirasuk oleh Puaka Tudung Arianni, aku lelapkan mata je.
Mungkin jugak aku dah desperate nak carik tudung sebab asal nak kuar rumah walaupun ke mamak je aku ambik masa setengah jam just nak pilih tudung.

Sampai En Wan penah sound "Yang awak tenung dalam almari tu lama-lama, tudung tu boleh beranak-pinak ke? Pakai je la tudung mana-mana pun, nak pegi mamak je".

Abis, kalau nak pegi mamak boleh main sarung apa jenis tudung je la?
Pastu ko komplen bini ko macam sakai keluar rumah kan?

Aku kuar dari Arianni dengan PUAS GILA!!!
Sampai skarang aku puas hati sebab tudung dia sangat best.
Aku pun tak paham apesal tudung dia cantik terletak.
Maybe ada tudung-tudung lain yang ok dengan muka aku, like tudung yang aku beli kat Giant tu ok je cuma kalau nak compare dengan Arianni, lagi best Arianni la.
Mak Aji kata ada satu tudung brand MARIAN, also kat Bangi tengah naik skang.
Quite cantik tudung dia, pun terletak elok je.
Tapi since hari tu aku dah bershopping more than RM500 just nak dapatkan Gold Card Arianni so that boleh enjoy 25% discount every purchase lepas ni, maka aku rasa biar aku stay ngan Arianni je sementara aku belum boring.

Kalau ada suggestion tudung mana yang ok, bagitau ye?


Aku tak sure if kad ni boleh dapat point ke tak.
Kalau boleh dapat point, maka boleh la aku wakafkan aje kad ni kat sesape.
Korang leh dapat 25% diskaun, aku leh dapat tudung free. Ngagagagagaga.



Hari tu ada yang tanya mana aku beli baby sling Rayyan.



Aku beli kat sini.
Banyak pilihan.
Boleh pilih and purchase online.
Kalau purchase before 2pm, boleh dapat the next day.




Aku pilih yang ni.
Konon nak ala-ala Ferrari la.
Nak beli cap Ferrari tak mampu, beli ala-ala pun jadik la.

Tapi mujurrrrrrrrr aku tak beli cap Ferrari.
Penyudahnya Rayyan tak suka baby sling ni.
Dia nak kain batik jugak!
Bagus anak aku ni, merendah diri.
Huahuahuahuahuah.




Yang ni satu contoh yang palinggggggggggggg aku tak berkenan.
Dah la time cuti pun opis call.
Time tengah makan pun sibuk nak diskas pasal mesin tak jalan la apa la.
Macam nak terkuar bijik mata aku menjeling-jeling kat dia.
Konon nak protes tapi member tak paham.
Ujung0ujung mata aku jugak yang sakit.







Alhamdulillah, setakat ni Rayyan tak banyak buat perangai.
Bawak la pegi mana pun dia jarang sangat nak melalak kecuali nak tido.
Kalau nak tido kan, aku tak boleh senyap.
Aku kena bising.
Contoh kalau aku tengah meriba dia, aku kena bercakap ke, menyanyi ke, buat la apa pun janji ko jangan senyap. Kalau senyap dia bangun. Boleh?
Penah satu masa aku berborak macam nak rak dengan kawan aku kat phone siap terbahak-bahak lagi (kawan aku tau la macamana suara aku kalau borak apetah lagi gelak), si Rayyan boleh nyenyak tido macam takde apa.
Cuba kalau aku bisik-bisik suruh Redza diam. Serta-merta mata dia terbukak.
Agaknya dalam perut duu ia dah terbiasa dengar suara aku terpekik-pekik. So macam tak feel bila senyap-senyap.
Redza pun macam tu gak.
Kalau senyap nanti dia bangun, kalau bising dia tido nyenyak.
Sebab tu dia boleh tido ngan kitorang sampai skang.
Bising tengah-tengah malam pun takde hal. Dia konfem tido.
Err...ke buat-buat tido?
O em ji.



Ni, gamba semalam, on the way nak balik Bangi celebrate Father's Day.


Plan asalnya nak bawak Pak Aji, Mak Aji, and Ibal ke Equatorial.
Konon nak makan-makan kat situ.
Tapi macam tak sampai hati pulak aku bawak dorang makan pastu tepek kat blog sekali adik aku, Ima melopongggg je baca.

Nak pulak, nenek aku dah balik Malaysia now, duduk ngan Mak Aji pulak tu.
So Mak Aji dah tak tenteram nak tinggalkan rumah, kang tak sedap pulak dia nak makan dok pikir mak dia.

Jadi, dengan bersyukurnya sebab bajet terselamat, aku pun plan beli kek je.




Ni la rupa kek eskrim BnR sempena Father's Day kalau si Redza yang pilihkan.
Memang favor pada dia je lah.

Aku memang nak beli choc chip flavor sebab tu je la pun yang tekak aku boleh terima. Not bad jugak sebab atas dia ada oreo sekeping-sekeping.
Tapi si Redza kata kalau beli kek yang aku pilih, just satu rasa je.
Kalau kek yang dia pilih ada banyak rasa and kaler.

Memang la banyak rasa and kaler, tapi semua ko belasah sorang.

Beli kat Puchong, bawak ke Bangi.
Sampai je rumah Mak Aji eskrim-eskrim kon ni semua dah meleleh.

Terus Pak Aji baca doa selamat ringkas and ...........

Serentak dengan itu lagu Happy Birthday To You bergema, nyanyian Redza.

Anak aku ni asal ada kek je terbentang, konfem ada lagu besday.



My father and budak-budak busuk punya father, sedang menikmati KFC.

Ibal sponsor KFC.
Mak Aji buat mihun sup and nasi goreng seafood.

Settle.

posted by aveo757 @ 1:03 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER