walk on wings, tread in air: Nyaris-nyarissssssssss. Mujur aku sempat mengucap! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Nyaris-nyarissssssssss. Mujur aku sempat mengucap!
2011-01-24



Tadi aku ada hal kat Pos Laju Shah Alam.
Sampai kat sana, hujan turun gila punya lebat. Sampai nak kuar dari kereta pun takut padahal aku park betul-betul depan pintu Pos.

Kat dalam kemain ramai orang beratur. Yang kat luar lak, keta bersusun-susun tengah carik parking.. Ni kalau aku tunggu dalam keta, mau habis nombor kang. Nak tak nak, aku keluar gak. Padahal jarak antara kereta dengan pintu masuk tu just empat kali pembaris kuning cikgu skolah pakai tu (tak tau la if pembaris tu ada lagi skang), kiranya dalam 4 meter je. Tapiiiiiiiiiiii kuyup!!! Menjejeh-jejeh air kat muka aku. Macam kena simbah.

Kat dalam pos tu punyala ramai orang beratur.

Ada la satu akak ni.
Kejap-kejap dia kuar barisan gi beratur kat kaunter sebelah. Kang kejap lagi dia masuk balik barisan tadi. Selamba je dah kuar queue pastu masuk balik kat tempat yang sama. Orang semua pandang-pandang tapi tak berani tegur. Takkan la aku pulak nak tegur padahal aku jauh lagi kat belakang. Takde kena mengena sangat kalau aku nak tegur pun walaupun aku agak hangin jugak la tengok gelagat akak tu.

Dengan sebelah tangan pegang envelope and purse, sebelah tangan lagi kepit payung dengan beg plastik. Pastu kejap-kejap masuk baris sana, patah balik baris sini. Dah macam darat sangat aku tengok.

Entah macamana, tiga orang kat depan aku beralih ke kaunter lain sebab kaunter sebelah tu buat pengumuman apa ntah, tapi takde kena-mengena ngan urusan aku. Jadi skang, aku berdiri belakang akak tu.

Depan akak tu ada lagi 3 orang.
Baris sebelah ada 3 orang. Kira kalau akak tu pindah kaunter sebelah pun takde makna sebab sama je. Tapi kan, kejap-kejap aku tengok kaki kiri dia macam nak keluar baris, bila aku anjak ke depan, ehhhh masuk balik pulak. Aku dah la bawak kotak dengan muka aku berair-air. Berat okk kotak tu. Aku terpaksa usung gak kotak tu sebab nak tutup bahagian depan. Baju aku dah melekat-melekat, basah punya pasal.

Alih-alih dia kuar baris pi baris sebelah.
Whatever la kak.

Lebih kurang 15 minit, tinggal sorang je lagi depan aku, si akak ni boleh masuk balik baris???!!!
Selamba tapir beratur depan aku. Boleh??

Mau bersabar lagi?
Atau mau dilempang saje akak ini?


Aku : Excuse me, kak. Tolong beratur kat blakang boleh? Akak main masuk queue je ni.

Akak : Tapi akak kat sini tadi. Awak pun nampak kan?

Aku : Ye, akak kat sini tadi. Tapi 10 minit lepas akak dah beratur kaunter sebelah.

Akak : Ye la. Tapi akak asalnya beratur kat sini tadi.


Gila annoying akak ni.
Kalau dia sebaya ngan aku, mau aku sepak je.

Malas nak bertekak, aku just cakap "Akak len kali boleh duduk setempat tak? Kejap sana, kejap sini".

Dia menjeling kat aku and cakap "Awak nak ambik barang cepat sangat pun bukan boleh balik. Hujan kan?"


Eh, macam la hujan tu turun atas kepala aku sorang je!

Malas layan, aku biarkan je. Lepas ambik barang, aku kuar, tengok akak tu berdiri kat luar tunggu hujan benti. Aku pun tunggu kejap sebab lebat lagi, tapi takde kehinginnya aku nak berdiri sebelah dia.

Tetiba dia sound aku 'Awak ambik barang lambat pun takleh balik jugak kan?'

Dengan nada perli.

Perli gua siallllllllllllllllllllllllllllllll.
Perli aku ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh??????

Disebabkan kau perli aku, maka aku terpaksa meredah hujan membiarkan baju aku kuyup sekali lagi, tapi kali ni aku tak berlari but berjalan dengan eksyennya ke arah kereta.

Heloooooooooo!!
Tak main la tunggu hujan stop.
I ada kereta hokeyyyyyyyyyy.

Aku start enjin, rem lebih kurang, zassssssssssss.

Sila makan asap.


posted by aveo757 @ 10:37 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER