walk on wings, tread in air: Hitam itu dominan, putih itu resesif <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Hitam itu dominan, putih itu resesif
2010-11-23
Aku tau la aku tak berapa nak putih. Tapi tak payah la ko nak tanya soklan 'Anak ke?' bila dah terang-terang aku tengah usap Rayyan. Sial palis sangat la okkkkkk. Sah-sahla kat NICU tu cuma makbapak je boleh masuk. Apa ke lanch la...

Tapi takpe.
Takpeeeee.
Setidak-tidaknya ada la sikit peningkatan dari segi tona warna kan?

Mak itam.
Anak pertama cerah sikit dari mak.
Anak kedua cerah sikit dari anak pertama.

Ok whatttttt.

Rayyan pulak nampak cam tinggi. Nurse-nurse pun kata dia panjang. Sebab kalau nak compare dengan baby lain, yang lain tu tembam-tembam jugak muka, tangan berketak-ketak padahal berat sama je ngan anak aku. Tapi anak aku tak berapa debab. Sekali lagi mak-mak kat situ tanya 'Makbapak kecik je, anak macam tinggi'.

Ha, tu nak mengata aku memantek ngan orang lain la tu??

See the color kulit la okkkkk.
Ko tak nampak tu kulit ambik aku punya, mata aku punya, hidung En Wan punya, kote pun sama cam En Wan, apa lagi bokti???

Camne aku nak hadap mak-mak begini sok kalau aku dok spital balik?

Oh yes lupa nak story.
Masa aku bersalin tu hari ada la visitor katil depan aku ni. Yang dia visit tu kaum klorga dia kot. Budak tu bersalin normal. So aku dengar la yang budak ni cakap (walaupun slow aku tetap boleh dengar okkkk) yang aku bersalin bedah.

Kemain lagi makcik tu 'Alahhh, bersalin bedah ni serupa tak bersalin, sebab dia tak rasa sakit bersalin camne'.

Wah wah wahhh auntyyyyyy.
Kemain lagi buat teori. Meh sini perut aku toreh sikit. Aku tak bedah, aku nak toreh sikittttttt je try tengok ko menggelepar ke tak.

Sesedap anak tekak je kata bersalin bedah tak sakit. Memang la tak rasa sakit meneran, tapi aku rasa sakitnya selepas bersalin tu. Tak sama ke?
At least saya lepas beranak boleh terus beromen makcikkkk, sikit tak terjejas. Anak makcik boleh kahhhhh???
(fuhhh, seb baik la ada nifas, kalau tak memang sah guna terus nih)

Aku tengok anak dia menahan sakit 10jam tapi lepas bersalin elok je boleh duduk terlentang mengiring bagai. Aku??? Boleh la terlentang, tapi nak bangun kena tunggu orang bangunkan. Kalau tak, terlentang la aku kat situ tak bangun-bangun.

Tapi itu duluuuu, suatu ketika dulu. Lepas seminggu aku dah ok. Jangankan kata posisi mengiring, apa posisi pun boleh. Eh.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

posted by aveo757 @ 5:26 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER