walk on wings, tread in air: Kekal menjadi maskot cemerlang, terbilang, gemilang! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kekal menjadi maskot cemerlang, terbilang, gemilang!
2010-10-18
Aku sekali lagi dipilih untuk menjadi maskot bagi minggu kedua. Masuk minggu ketiga kalau dia tahan aku kat sini, konfem dorang buat tugu muka aku kat depan pintu masuk spital ni.

9 hari okkkkk, 9 hari dok sini.
Macam cibai lahanat je aku rasa now. Nak tengok YouTube kat henfon pun macam sial kejap dapat kejap tak dapat. Nak tengok laptop lagi laaaaaa.

Ok, kul 11.30pg tadi Dr scan, baby dah naik 1.2kg (benchmark untuk lahirkan premature baby), alhamdulillah. Tapiiiiiiiiii, mak dia la pulak buat hal. HPT tu Dr kata tak merisaukan sangat la sebab takdela cecah 200 gitu. Cuma urine reading aku tak begitu baik and uric acid reading increasing tremendously sampai Dr kata tahap aku skarang membimbangkan. Aku ni as long as baby ok, takde apa dah yang aku nak bimbang. Janji baby ok.

Masa scan tadi pun the graf tak tunjukkan good result, at times memang uri tu macam nak tertutup.

Dr kata dia tak bagi aku dirawat as outpatient sebab dia perlu monitor aku very closely. Sekarang ni dia nak tengok if aku boleh bertahan, dia nak biar baby sampai ke 1.5kg, berat yang secure utk lahirkan premature baby. Butttttt, it all depends pada badan aku. Kalau tetiba dia tengok urine aku makin teruk, dia tak tunggu 1.5kg dah, terus tolak masuk OT. Tadi pun aku curik-curik dengar dia tanya nurse if Rabu ni ada ruang tak untuk masukkan aku ke OT. Ah belasah la...aku dah malas nak pikir. Ko buat je la apa yang patut. Yang aku tau skarang aku nak laptop sebab ada banyak keje aku nak buat.

En Wan lagi la macam nak mengamuk dengar bini dia kena tahan lagi. Gigih mencarik contact no Dr tu just nak tau apesal takleh treat aku as outpatient. Pastu nak tukarkan aku ke 1st class room so that dia leh teman aku tido. Tapi Dr tak benarkan sebab wad yang aku duduk ni close to...apa ntah aku pun tak tau.

Bengang la orang tua tu kan. Dan-dan survey hospital lain. Aku diamkan je la. Yang aku tau skang, aku nak LAPTOP!!!!! Ada laptop, ko nak tahan aku sampai lebam pun takpe.

Aku leh bayangkan la betapa balik keje kang akan terjadinya sessi kaunseling antara Pak Aji and Mak Aji dengan En Wan. Sure makpak aku cuba tenangkan laki aku tu. Sayang gila rupanya laki aku kat aku eh?

Hari ni kan, dah masuk kali kelima katil-katil ni bertukar orang, katil aku je kekal dengan bau aku. Mesti sok kalau aku keluar, katil ni sedih kan?

Orang depan aku ni dua-dua tunggu masa nak beranak, silap-silap malam ni bersalin, esok aku tinggal sorang lagi. Bahabi la...

Ok, skarang aku nak sambung tido.
Kalau aku berjaga nanti aku meroyan. Baik aku membuta.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

posted by aveo757 @ 5:27 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER