walk on wings, tread in air: Concert <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Concert
2010-10-05

Ahad lepas Redza ada graduation concert kat Dewan Seri Endon, Putrajaya.
Rasa macam pi wedding anak load-load okkkk.
Jakun kejap aku masuk dewan gempak-gempak ni.

Oh yes, citer pasal wedding.
Ramai gak eh yang tak puas hati pasal bab hantaran tu.
Actually benda yang aku post tu ada kena-mengena dengan apa yang jadik kat diri aku la. Tapi bukan adik aku, err..ada laaaaaaaa.

Benda-benda macam ni nak argue lebih-lebih pun payah. Semua ada pendapat masing-masing.
Cuma yang aku takleh tahan tu bila alasan mak pompuan yang mintak sampai 15K tu adelah kerana 'Memang anak saya tak blaja tinggi, tapi anak saya bukan duduk je kat rumah. Dia mengemas, tau menjahit, menyulam, memasak, bla bla bla..'

Makcikkkkkkkkkk....abis anak dara orang lain tak tau masak keeeeeeeeeeeeeeeee??
Masakan apa yang spesel sangat anak makcik pandai buat tu sampai macam tu sekali letak harga? Nak gak aku tumpang rasa. Aku bab-bab food testing ni memang sukaaaaaaaaaaaaa.

Ok la makcik, bab menyulam tu memang la saya tak tau.
Tapi of cos la anak makcik kena ambik tau menyulam segala sebab dia dok rumah je, tak keje. Saya ni bekeja, jadi saya blaja kompite. Tak sempat nak blaja menyulam. Jadi, bolehkan mak saya meletak harga 15K jugak dengan alasan saya tau kompite??

Wakakakaka.
Ok, tak kelakar.

Time klorga En Wan meminang aku dulu, bila bab pihak sana tanya hantaran, Mak Aji boleh pesan kat tukang cakap tu yang 'Anak pompuan saya tak ramai. Dua orang je. Jadi saya taknak hantaran, saya cuma mintak pihak klorga laki and bakal suami tolong jaga anak pompuan saya baik-baik. Tu je saya mintak'.

Tapi Mak Aji bagi statement kat salah worang okkkk.
Dapat kat En Wan lak tu.

Ohhhhhh, dan-dan dia letak harga sendiri.
Lagi 2 minggu nak kawen aku tanya En Wan :

Aku : Eh, berapa hantaran abang bagi Di ha?

En Wan : Abang bagi sempena tarik kita bersanding, RM5,520.01. (siap ada sen kauuuu).

Aku : Oh ye ke?

En Wan : Takpe ke? Mama kesah tak?

Aku : Kan mama tak mintak pun.

En Wan : Ke Di nak abang bagi ikut tarikh kita nikah - 4/5/2001?


Ewahhhhhhhhhhhhhhh.
Cantek mukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Kalau bab nak mengurangkan bajet tu memang kasik je la kat dia ni okkkk.

Yang lagi aku tak tahan, bila malam bersanding tu aku bagi album yang ada duit hantaran tu Kat Mak Aji, tapi Mak Aji pulangkan balik. Dia kata ambik je la buat belanja nak mula hidup baru.

Dengan pantasnya En Wan bagi cadangan 'Apa kata, kita gunakan duit ni bawak keluar kereta Prelude abang kat kastam?'

Memang beruntung okkkkkkkkkkkkk dia ni kawen ngan aku.
Dah la free, siap dia pulak yang mengaturkan duit hantaran tu nak kuarkan keta dia.
Hampagas!!

Tapi takpelah.
Janji aku kawen.
(desperate gila bunyiknya)



Ok, citer konsert Redza..

Tahun ni Redza menari tarian Tamil. Baju dia ok. Cantek. Kulit pun dah sepadan dah...tang selendang tu yang aku tak tahan. Aku siap ajar lagi anak aku buat cam Rajni - zas zas zasssssssssss!!! Tinggal spek itam je yang takde.


Mak buyung yang tombam siap tapau roti sampai 7 jenis dari Baker's Cottage.



Gabungan concert 2 cawangan



Ni baru graduation tadika. Agaknya REAL School swasta tu punya graduation bapak grand macamana lagi dewan dia letak.


Another shot of Mak Buyung. 2 jam aku terlepak dalam ni semata-mata nak cop front seat.



Siapa yang paling pendek??


See anak aku...sikit punya hentak okeh.






Semua mother kena iring anak-anak yang graduate.





Cantik kan budak pompuan sebelah anak aku ni? Kejelitaannya menyerlahkan lagi betapa belengasnya anak aku.


Siapa lagi kembang?

posted by aveo757 @ 3:42 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER