walk on wings, tread in air: Kawen <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kawen
2010-10-01

Ada satu masaelah. (Baca style ahlil nujum dalam cerita Nujum Pak Belalang).

Situasi adelah di mana satu couple ni nak kawen. Yang lakinya baru start keje. Yang pompuan tak bekeja. Kira lepas SPM dok umah tolong mak jaga adik.
Maka dorang ni dijadikan cerita bercouple. Sekali, klorga pompuan kata kau asik bawak anak dara aku kehulu hilir, aku nak kau kawen ngan anak aku ASAP, kalau takkkk, jangan harap kau nak bawak anak aku kuar dating.
So laki ni pi pinang.
Klorga pompuan mintak RM15K sebagai hantaran.
Mak lelaki gila terperanjat la kan apekejadah kau mintak sampai 15K. Anak dara kau blaja pun sangkut. Hantaran mengalahkan orang yang ada masters.

Mak lelaki mintak kurang atas alasan anak laki dia baru start keje, kalau nak 15K boleh, tapiiiii kawen lagi 5 tahun, not now.
Soalan aku :
Adekah harga hantaran skang ikut berapa banyak sijil kau ada?

Mak pompuan pun hanginnnn. Dia kata tak boleh tawar-tawar. Tinggi ke rendah ke blaja itu satu cerita lain. Yang penting dia dah jaga anak dara dia elok-elok, bagi makan sedap-sedap dari kecik sampai besar maka dia nak biar calon suami boleh jaga sebaik dia jaga. Kalau 15K pun takde, wadehellllll nak anak aku!

Mak laki pun bidas. Dia kata jangan la mata duitan sangat. Duit bukan segala-galanya. Kalau nak jugak 15K ni boleh, tapi laki ni terpaksa berhutang. Sanggup ke anak dara dia telan air liur tak boleh beli itu ini sebab suami nak perabiskan hutang dulu?

Mak pompuan balas, memangla duit bukan segalanya, tapiiii segala-galanya perlukan duit sekarang cik kiah oiiiiiiii!

Ok, skarang aku dah pening pikir.
Seb baik aku dah kawen.

Yang laki pun satu halllll, dah tau kote gatal nak bercinta, apesal tak kumpul duit nak kawen? 
Tapi 15K tu agak berat sket la kan nak-nak lagi kalau baru 6 bulan start keje..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone
posted by aveo757 @ 3:03 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER