walk on wings, tread in air: Dia tak bapok <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Dia tak bapok
2010-08-03


Rilekkk je adik aku bila aku cakap 'Ko tengok tak aku tepek gamba bapok kau kat blog?'

Ibal : Sukati kau laaaaaaa...


See?
Adik aku memang tak kuasa nak melayan tebiat aku. Sebab dia tau apa yang aku buat tu taklah sekejam apa yang dia buat kat aku dulu. Eh silap. Rephrase - 'Apa yang dia dan Ima dah buat kat aku time kecik dulu'.

Contoh yang paling diingati adelah 23 tahun dulu, apabila Ibal panggil dari dalam bilik air 'Kakkkk, dah!'.

Walaupun dia ada 2 orang kakak, tapi kalau dalam situasi sebegini, 'KAK' itu hanyalah ditujukan untuk aku. Sebab KAK yang ni je yang sanggup hadap bontot dia. Nak harap KAK yang lagi satu tu pun boleh jugak. Tapi dia akan basuh bontot adik dia dengan memancutkan hose dengan kelajuan air yang mampu melecetkan lubang bontot sambil basuh guna hujung jari kaki. Boleh??? (Ima, tang ni ko jangan nak deny okkkk). Nama dia nak guna tangan basih bontot adik dia memang takde la. Gila bapak punya pembersih. Tapi memang Ima la yang paling pembersih antara kitorang 3 orang.

Dan KAK ini jugaklah yang akan mandikan dia pagi-pagi time skolah tadika dulu. Sementara aku gosok baju skolah dia, dia akan mengadap aku tengah gosok baju tu sambil mencangkung dengan towel berbungkus kat badan. Towel tu dia buat bungkus badan je, tapi kote terkeluar.

Adik aku ni jugak la satu-satunya manusia dalam dunia ni yang tak pernah basuh kasut skolah. Sebab dia adelah anak kesayangan. Anak kesayangan mana boleh buat keje berat. Keje berat tahap kasta paria ni haruslah dibagi kepada KAK yang sulung. Aku la basuh kasut dia, aku lah mengkapur, kalau hari tu kebetulan hujan and kasut tak sempat kering aku jugaklah yang kena balun ngan Mak Aji. Dan dia sangat bersenang-lenang bermain LEGO. Kalau nak tengok dia basuh kasut kan, memang gila kreatif. Dia akan masukkan dalam washing machine. Done.

Yang paling aku ingat, Ibal tak boleh tido tanpa menggentel jari kelingking aku. Dulu kitorang tido sama 3 beradik. So Ibal akan tido tengah-tengah. Tebiat dia ni pulak sebelum tido kena gentel jari orang. Gentel lah jari kau hendaknya kan? Oh, tak best okkk. Mesti nak kena gentel jari orang. Kalau dia tarik jari Ima, konfem makan pelempang la. So, dia akan gentel jari aku. Selalunya aku akan kepit jari kelingking aku biar dia tercarik-carik. Tapi pandai pulak tu dalam gelap-gelap teraba-raba rasa mana satu jari kelingking padahal masa tu dia kecik lagi. Agaknya stim kot gentel jari kelingking ni. Boleh la aku try malam kang sementara laki belum balik ni.


Dah tua kedarah pun nak kena cium ngan Mak before gi keje. Ni gamba this morning, semalam dia tido rumah aku.


Menggelupur nak gi keje. Masuk kol 8am, kul 7.15am belum keluar lagi. Kau dari Subang Jaya okkk, bukan dari Bangi!


Busy menghapdet MySpace
posted by aveo757 @ 10:46 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER