walk on wings, tread in air: p/s : yes, ini entry perli orang <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


p/s : yes, ini entry perli orang
2010-04-26


Aku rasa semalam aku asik jumpa orang yang bodoh sombong la.

Mula-mula pagi. Jiran Mak Aji buat hal memekak drill sana sini.
Pastu petang kat Mont Kiara, ada batak pi park keta belakang keta aku. Park selamba macamkan keta aku tu minggu depan baru aku plan nak alihkan. Dah la block keta aku, pi block pulak laluan orang lain nak jalan. Selalunya yang buat keje bangang macam ni mesti yang pakai keta besar (pada dia dah abis gempak la padahal Camry je, lagak macamkan bawak Porche). Dekat 15 minit aku honk honk tak datang-datang jugak owner keta ni. Kang aku reverse sampai terbalik keta kau kanggg, aku dah la memang tengah mood tak baik ni, maklomla nak period.

Last-last baru la satu pompuan ni keluar dari salon dengan muka terpisat-pisat.
Apa ko ingat ko bawak Camry, masuk salon kat Hartamas aku takut la?
Kalau pakai keta besar, duduk kat tempat gempak tapi BANGANG tak tau undang-undang jalanraya yang paling basic, toksah pakai keta la. Jenis ni elok naik beca je.


Ko nak tunjuk betapa hebatnya pakai Camry boleh park merata-rata kannnnn, meh sini aku paste kat blog so that ko menjadik bertambah glemer dan hebat.


Kenapa ada orang yang bila ada duit, boleh beli barang harga ribu-ribu, maka dia boleh berlagak buat sesuka hati?

Kenapa bila takde duit pandai pulak merendah diri dan senyapkan diri tak bercakap-cakap tapi bila ada duit sikit je mula war-warkan yang dia dah berjaya membeli sesuatu yang agak mahal harganya macamkan orang lain takde benda tu dia sorang je ada dalam dunia ni dan bila tersedar yang kata-kata dia ada bau-bau berlagak lantas mengatakan bahawa nilah rahmat yang Tuhan turunkan kepada aku....wadefakhhhh??

Tapi tu berapa cilaka sangat la, yang lagi baruanya bila ada orang yang over bersungguh-sungguh nak tunjukkan pada semua yang dia semakin berjaya, semakin berduit, semakin di-blessed, semakin bahagia padahal ada orang kisah ke??

Tipula kalau kita tak rasa bangga dengan pencapaian yang kita ada skarang after melalui kepayahan tapi tak payah la too hard nak orang notice yang kau dah sampai ke menara kejayaan (kejayaan pada kau la, pada orang lain takde apa pun) like 'Aku sekarang dah berjaya memiliki kereta idaman yang tak payah la aku namakan jenisnya tapi kalau dah harga RM180K tu mungkin korang boleh agak kereta apa. Terima kasih Tuhan kerana mengabulkan permintaanku'.

Yeah, rite.
Kalau kau rasa kau rajin solat, rajin berdoa, abis aku tak pandai bersolat/berdoa ke?
Cuma aku belum mintak kat Tuhan je lagi supaya kau ingat apa sebenarnya yang patut kau buat terlebih dahulu dengan rezeki yang melimpah-ruah tu (kot ye betul). Sendiri ingat la ye..??

posted by aveo757 @ 12:03 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER