walk on wings, tread in air: Bergegar otak aku <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Bergegar otak aku
2010-04-25


Baru sampai from Bangi.
Hajat di hati nak balik malam-malam kang tapi takleh tahan. Bergegar otak aku dengan rumah sebelah Mak Aji yang tak abis-abis men-drill dari semalam. Macam takde common sense. Kot ye pun nak renovate rumah agak-agak la sikit. Hari Ahad semua orang tak keje, lepak kat rumah ngan family, yang kau pegi memekak pecah batu-bata segala sampaikan aku nak bercakap pun tak dengar suara sendiri, apa kes?? Aku sampai nak termuntah sebab drill tu buatkan kepala aku macam bergegar. Last-last aku ajak En Wan balik. Dengan tak mandinya, balik Subang. Breakfast pun tak selera. Kimak betul la. Pak Aji nak call je owner rumah sebelah bagitau kalau boleh suruh stop keje on Sunday, lojik la kan. Ahad okkk, ahad. Orang nak tido, orang nak tengok TV, orang nak lepak-lepak baca paper, kau boleh sedap mendrill macam takde hari lain nak buat keje. Tapi, Mak Aji pulak tak kasik, dengan alasan nanti orang sebelah kecik hati. Timbangrasa tak bertempat macam ni la yang aku tak berkenan. Tapi, En Wan dengan selambanya sound 'Bang, bising la!!'
Pucat lesi muka Mak Aji tengok menantu dia sound orang sebelah depan mata. Jiran rumah sebelah yang lagi satu lagi kesian, terpaksa bawak anak bini keluar sebab bising sangat, baby dia tak boleh tido.

Orang-orang macam ni series aku tak paham. Nak kata bangang, keje semua besar-besar, pangkat bukan calang-calang, tapi tu la, makin tinggi kepandaian makin bangang jadiknya. Selfish. Macam kau sorang je ada duit nak renovate rumah. Aku letupkan rumah kau kasik berkecai baru tau. Kalau dah nama hidup berjiran tu tolonglah consider jiran sebelah-menyebelah. Otak parking kat telor ke apa??

BODOH!!!

Semalam, aku sampai Bangi around tengahari.
So lepas lunch semua bantai tido, kecuali Redza.
Aku pun tak tido sebenarnya, dok baca buku Nicholas Sparks, gila determine nak kasik habis dalam masa 2 hari. So, bila keadaan senyap sunyi, tetiba aku jadik muskil. Apehal sunyi kat hall tapi Redza tak masuk bilik? Selalunya kalau orang takde kat depan, dia mesti masuk bilik punya. Ni tak.

Aku pun mengintai...

Ohhh, main organ rupanya. Bagus anak aku ni. Kecik-kecik dah tunjuk bakat terpendam. Pandai pulak dia meng-on-kan menatang ni. Aku sendiri tak pandai.

Tunduk pulak. Memula aku pikir gak ada button apa kat bawah tu yang dia nak adjust?

Sekali kauuuu.... Siap goreng ngan kaki!!
Mengucap panjang aku kejap.
Ni kalau Pak Aji nampak ni mampusss. Anak-anak dia nak sentuh bendalah ni pun tak berani, cucu dia siap parkingkan kaki kat atas tu.


Tak paham betul aku dengan si Redza ni punya akal. Kadang-kadang aku nak tergelak pun ada, tapi selalunya aku bagi penampa je.

Dah la hari tu dia buat homework tak jumpa pencil case, dia pi tulis dengan eyeliner aku!! Lepas tu dengan selamba cakap 'Ija suka la pensil Mama ni, kaler dia terang. Kenapa mama beli black aje? Red takde?'.

Kau nak red ye? Meh aku belasah kau ngan tali pinggang kita tengok red ke tak pastu.

posted by aveo757 @ 10:43 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER