walk on wings, tread in air: PINK! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


PINK!
2010-04-18



Aku telah selamat sampai ke Solaris dengan jayanya.
Thanks to my reader, Azuddin yang dengan rela hatinya stanby tepi henfon untuk bagi direction kot-kot aku sesat. Seb baik tak sesat, kalau tak memang dia jugak la yang kena maki kaw-kaw ngan aku pagi Sabtu tu. Tapi mujur En Wan yang drive so possibility untuk sesat tu adelah 0.5% berbanding kalau aku yang drive, sesat itu adelah PASTI = 500%.

Tapiiiiiiiiiiiii, sampai kat Digi Centre customer service kat sana cakap dorang tak dapat apa-apa notification pun from Digi HQ untuk aku collect new sim card. Pantek lahh.
Aku bukan bengang sebab dorang tak buat keje, tapi aku sebenarnya takut En Wan meroyan ngan aku kat situ jugak. En Wan memang pantang kalau dah drive jauh-jauh tapi tak dapat apa. Puas gak la aku suruh dorang bukak database, email segala, check betul-betul kot diorang terlepas pandang. Tapi konfem takde. Mas ni En Wan kat belakang aku. Aku punya gabra nak toleh belakang tu memang tak boleh bla la. Lepas call Digi HQ and dorang konfemkan yang sim card tak ready lagi, so now misi aku adelah camne nak explain kat En Wan.

Aku toleh belakang dengan buat muka yang habis kesian dengan harapan dia tak marah.

Aku : Banggggg...dorang kata next week.

En Wan : Jom, shopping.

Whoaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Laki sayakah ini????
Check telor sket.
Ok, konfem. Memang laki saya.

So Sabtu tu takde sebarang masalah besar untuk aku.
Kami hanya menghabiskan masa di rumah menonton pirate DVD.
Atau dalam ertikata yang lain = SABTU YANG BOSAN.


Hari ni aku teman Redza main LEGO.
Kreatif jugak anak aku ni. Ada je idea ni nak design rumah-rumah, siap ada garaj segala. Siap leh ambik rumah Mr Bean and kereta untuk tambah-tambah. Kalau aku takde la. Apa yang ada lam kotak LEGO tu je la aku guna. Tak terpikir de aku nak ambik keta ke, nak tambah jiran tetangga ke.

Tak caya tengok ni...


Ni je la tahap kreativiti aku. Walaupun aku asik dapat C5 je time subjek Pendidikan Seni, tapi aku rasa tu bukan sebab aku tak kreatif. Tapi sebab cikgu PS adelah tak sekreatif aku! Orang yang tahap artistik level Adlin Aman Ramli je yang boleh decipher apekah objek yang aku cuba tonjolkan. Jadi, kalau korang tak dapat teka apabenda yang aku buat tu, jangan risau. Bukan bermakna korang tak kreatif, cuma aku nilai artistik aku sangat tinggi tahap Michaelangelo (belasahhhhhhh).


Selain dari baju-bajan yang digrab di Sunway Piramid petang tadi, aku akhirnya telah menamatkan riwayat casing BB aku yang lama (yang nama je leather tapi nampak lubang skodeng) dengan casing yang baru, of cos lah kaler PINK. *wink* (motif nak wink???)

Jap je tadi, En Wan tengah makan tauhu lembik (tauhu yang makan dengan kuah gula dalam tupperware bulat tu). Tapi tawar, so dia taknak.

En Wan : Di, nak tak? Tak sedap la, tawar. (sebab dia tau aku tak kuat makan manis)

Aku : Taknak la, kenyang.

En Wan : Makan laaaaa. Sayang la Di kalau nak buang.

Aku : Taknakkkkk. Di kenyang.

En Wan : Ija, makan ni.

Redza : Taknak la, dah pecah-pecah. Ija geli.

(Anak aku ni satu tebiat dia penggeli tak bertempat. Tauhu lembik yang pecah-pecah tu pun dia taknak. Dia nak makan pun kena yang cantik-cantik. Padahal ko dalam perut aku dulu puas sedut taik aku okkkkkk).

En Wan : Eh, kena makan ni. Baru jadi macam Papa. Kalau tak, jadik macam mama.

Pandai kan dia saiko anak dia?????



Korang-korang mana yang belum kawen tu meh aku nak bagi nasihat.
Kalau ko hitam, ko cariklah pasangan yang hitam jugak.
Kalau ko hitam tapi ada hati nak carik pasangan yang putih, hati mesti mau cekal okkkkkk.

Sekian. Aku nak goreng cekodok pisang. Goreng sampai hitam lebam!

posted by aveo757 @ 9:08 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER