walk on wings, tread in air: Kikis sampai lichennnnnnnnnn <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kikis sampai lichennnnnnnnnn
2010-04-12




Macamana eh nak ubah mentaliti orang macam ni?

Ini kategori jujur dalam berkata-kata, pendengki or cakap tak pakai otak?

Apa-apa pun, tima kaseyyyyyyyyyyyyy (style Alleycats plis) sebab rajin baca archive aku. Aku sendiri lupa aku ada tulis entry ni.

Kalau orang ni sangat jujur dalam berkata-kata, aku ucapkan tima kasih sebab secara tak lansung dia mendoakan laki aku menjadi kaya walaupun laki aku tu kayap je lebih.

Kalau dia kategori pendengki, aku malas nak komen lebih-lebih sebab manusia memang tak penah puas dengan apa yang dia ada. Apa yang kat orang lain tu jugakla yang dia nak. Jadi, sukati kau la kalau nak dengki ngan aku. Yang sakit hati pun kau, aku tetap teruskan life dengan happynya.

Kalau dia kategori yang cakap tak pakai otak, ini adelah amat kesian.
Kesian sebab otak dia kategori shallow lagi penuh kebengapan.

Firstly aku nak cakap yang aku bukan pisau cukur. Aku atas sikit dari pisau cukur.
Aku kategori shaver with turbo trimmer with powerful suction power. Tak main la takat gillete yang sebulan sekali tukar blade ni.

By the way, kat siapa lagi laki aku nak berhabis kalau bukan kat isteri yang dichentai?
Nak abiskan kat kau?
Sorry la ye, laki aku tak pandang pompuan takde otak.

Sumpah aku tak faham mentaliti sesetangah orang yang asal perempuan beli barang branded,

'Oh, duit laki dia niiii'.
'Boleh la nak beli baju ratus-ratus ringgit, laki dia bayarkan'
'Asik habiskan duit laki je'
'Alah, guna kredit kad ni'

Kenapa tak penah ada tanggapan like,

'Mesti dia ni keje besar'
'Biar lah dia nak beli beg mahal sikit, dia keje kuat. Apa salahnya nak splurge sekali-sekala'

Aku penah tanya En Wan, salah ke kalau isteri mintak suami belikan hadiah. En Wan kata tak salah. Yang salah if isteri mintak belikan something di luar kemampuan suami. So..???

Kategori apekah orang-orang yang hantar komen macam ni?

Kategori bacul?
Itu dah pasti la. Kalau tak, dia tak guna anonymous.

Bodoh?
Tu satu hal jugak sebab kepala dia tak boleh fikirkan kemungkinan lain kenapa orang tu mampu beli barang branded.

Yang pasti orang-orang sebegini memang menyedihkan.

Menjadi satu dosa ke kalau kita meminta-minta kat suami sendiri?
Pernah tak terfikir mungkin suami dia yang tanya 'Awak nak apa? Ambiklah'.
Dah laki aku suruh ambik, konfem la aku ambik yang mahal. Apa kes aku nak tawar-menawar 'Takpela bang, abang dah banyak berhabis untuk keluarga kita'.
Eh sorry okkkkk. Bukan selalu dapat offer macam ni. Takde de aku nak tolak-tolak.
Penat aku kangkang tiap-tiap malam. Masa ni la nak collect upah.

Kot ye pun orang tu beli dengan kad kredit, itu masih menunjukkan dia mampu. Bank pun bukan bodoh nak bagi kredit limit tinggi kat orang yang tak mampu nak bayar balik. By the way, tak semua orang berani nak bawak cash sampai RM5K dalam purse. Itu lah gunanya kad kredit okkkkk.

But satu benda yang aku terfikir, apesal kes-kes bangang macam ni selalu berlaku kat kalangan pompuan?

Sorang blogger lelaki pernah bagitau aku 'Blog kau ramai readers perempuan kan? Sebab tu la kau selalu kena maki. Pompuan ni banyak mulut'.

Possible?

Yup, possible. (takpe, aku jawabkan)

posted by aveo757 @ 12:33 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER