walk on wings, tread in air: I am pregnant <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


I am pregnant
2010-04-10



Gelupur sorang-sorang masuk blog aku tengok tajuk entry.
Kan??????
Hahaha.

Hari ni En Wan keje.
So hari ni adelah boring sebab aku dok rumah takde nak buat apa. Nak buat keje opis sangatlah malas. Nak tengok DVD tak reti pasang sebab theatre set yang En Wan beli ni aku rasa pelik sangat. Nak bukak manual pun aku tak paham bahasa Jepun. Nak makan malas nak kunyah. Nak masak lagi la malas sebab chenta hati tak balik makan.
So habiskan masa layan blog orang.

Bukak blog orang hati menjadi tension.
Semua pakat cerita pasal baby. Tak pun pasal preggy.
Sangat dukacita hati ini semorang ada baby busyuk-busyuk nak cerita.
Aku?
Nak cerita pasal baby mana?
Baby aku yang umur 6 tahun ni dah bukan level busyuk-busyuk lagi dah.
Ini dah memamg BUSUK betul! Masam je kalau aku cium.

Di sini aku nak bagitau secara terang-terangan yang bukan aku taknak baby lagi TETAPIIIIIIIIIIII, En Wan yang tak berminat dah. Dia dah biasa jadi anak bongsu (yang satu mak). Gap dia dengan Kak Long dia is 19 tahun, so boleh bayangkan lah betapa manjanya dia dalam family. Sampai aku pun terbabit-babit nak kena manjakan dia.

Jadi, rentikanlah soklan 'Bila Kak Di nak ada baby lagi?'
Sangat sedih aku nak menjawab soklan tu.
Atau bolehkah aku jawab 'Pinjam laki kau boleh?'

Ohh, sangat best time pregnant okk.
Apa ko nak konfem dapat tanpa sebarang delay. Be it tengah-tengah malam sekalipun En Wan tetap willing untuk bangun semata-mata bini dia nak makan roti telur. Tapi sebenarnya aku bukanlah jenis yang kisah sangat, tak dapat makan malam tu pun takpela, janji ko offer la benda lain like 'Roti telur? Alahai, ngantuk la Di. Di makan je la telor abang ni dulu. Esok pagi kita carik roti telur'.
Konfem!!! Tanpa sebarang delay aku sambar.

Kalau treatment ni jangan cakap la kan, memang gred A.
Sampai kuku kaki pun dia sanggup potongkan.
Maklom la perut dah menghalang pandangan ke kuku kaki, so terpaksa la gunakan khidmat dia. Siap sapukan lotion lagi kat tapak kaki aku. Cuba skarang aku suruh sapukan lotion? 'Takyah la Di. Takde saper nak tengok kaki awak'.
Memang la takde saper nak tengok. Tapi aku nak bagi cantik biar ko selera tengok time aku mengangkang nanti. Faham??

Before pregnant, seminggu sekali aku wajib mandi sama-sama ngan En Wan.
Bukan apa, bak kata pakar saikologi, mandi bersama ni boleh menghilangkan stress.
Tapi kalau hari-hari kau bantai mandi bersama, tu bukan stress lagi dah. Tu namanya gelojoh, bodohhhhhhhhhh (sila tiru style Ahmad Nisfu cakap).

Tapi time pregnant, kitorang wajib mandi sama hari-hari.
Dan bila dah mandi bersama tu maka secara otomatiknya mandi itu pun menjadi wajib. Uhuk uhuk uhuk...ok tak kelakar.

Bukan apa. Perut aku dah besar time tu aku nak sabun celah kangkang pun dah tak nampak kena halang ngan perut. main raba je. Mana boleh jadikkk. Jadi En Wan offerkan diri untuk sabunkan, shavekan, bla bla bla.
Kalau masuk part shave ni, En Wan memang pakar. Macam-macam corak dia trimkan. Sometimes sambil shave sambil bagi khidmat tambahan. Ngahahahahha.

Dush! Dush! Dush!
Cuba behave sket Diana!

Ok, sambung.

Time ni jugak la kalau berjalan tu pegang tangan tak lepas.
Kalau boleh nak pikul aku terus. Kalau aku benti rehat sebab banyak berjalan, otomatik En Wan melutut depan aku sebab nak picit-picit kan kaki. Gila penyayang okkkk.
Tapi time tu je la pun aku nak nampak dia picitkan kaki aku. Sekarang ni takde de. Dia cuma akan picit kalau aku tadahkan tetek. Lain-lain anggota badan adelah direjek.

Tapi yang paling best time pregnant adelah tetek menjadi besar-besar kuali.
Time tu aku rasa cam apa kelas wehhhh coli kau saiz 36B??
Tak main la pi seksyen B ni okkkk.

Oh bila la aku nak merasa pakai balik bra cup D?





p/s : aku tak pregnant la.

posted by aveo757 @ 1:43 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER