walk on wings, tread in air: Never tease a guy... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Never tease a guy...
2010-03-08



Ok, memula sambung cerita yang blom habis.

Pasal En Wan buat baik dengan aku tu, sampai skang takde berita gempar.
Aku tak kuasa nak tanya lebih-lebih.
Aku just tanya kenapa dia baik sangat today (semalam).
Dia just bagitau 'La, buat baik pun salah? Buat tak reti kangggg, awak ngadu kat blog pulak'.

Cewaaahhhh.
Dalam pada berbuat baik tu selepekkkk dia bagi aku sebijik.

Jadi, aku percaya je la kata-kata dia kan.
Tak baik bersangka buruk dengan suami. Anggap je la dia cuba nak jadikan diri lebih baik dari semalam walaupun boleh la dari sekarang aku ambik kelas tekwando, just in case. Haha.

Hari tu masa tengah tunggu turn kat klinik aku ada baca satu magazine yang buat topik pasal lelaki. Tajuk dia about benda yang laki tak suka pompuan tanya. So yang bagi feebacks of cos lah lelaki kan.


1. Rambut
Ada satu mamat tu dia cakap dia tak suka gf dia komplen pasal rambut dia. Dia kata lelaki ni sebenarnya pantang orang pompuan komen rambut. Sebab rambut adelah antara aset yang membantu dia memikat hati wanita.

Habis tu kalau rambut ko menyeringga macam baru lepas kena rogol siap ngan bau hapak takkan aku takleh tegur? Kalau semua laki pantang ditegur pasal rambut, baik aku bercinta ngan Harith Iskandar.

Budak laki ni cakap, walaupun lelaki tu balding ko jangan sesuka hati nak bagi pendapat. Jangan nak buat surprise belikan sesi rawatan rambut percuma. Percuma je ko makan kepala lutut dia kang.

Kalau beruban, ko diamkan aje.
Kalau sulah pun, ko diamkan aje.
Kalau dia balding sekalipun, ko diamkan aje.
Sebab dia kata lelaki sangat peka dengan rambut. So diorang lebih tau if kepala dorang dah nak botak or not. Jadi, pompuan jangan susah-susah nak bagi nasihat or teguran.

Ohhhhhhhhhhhh, peka ye?
Ko tau tak pompuan pun sangat peka dengan lelaki yang ada masalah rambut?
Nak pulak kalau dapat laki macam kau yang berlagak tak tentu pasal, orang nak bagi nasihat pun taknak terima.

Caranya adelah angkat kaki, carik jantan lain.
Kau dengan remos kau pegi jahanam.


2. Ketinggian
Ok, yang ni aku setuju.
Mana-mana lelaki pun tak suka dilahirkan bantut (sambil pandang En Wan).
Aku pun dulu tak suka dengan lelaki yang pendek. Sebab aku dah la bantut, so aku selalu berangan biarlah kalau berlaki sok, dapat yang tinggi. Tapi kalau dah ditakdirkan dapat suami pendek, biarlah anakondanya panjang (sambil senyum syukur memandang En Wan. Wakakaka)

Walaupun En Wan sebenarnya tak kisah lansung dia jatuh dalam kategori yang tak berapa tinggi (168cm), tapi sekurang-kurangnya bini dia jauh lebih rendah (155cm) dari dia.

Dalam magazine yang aku baca tu, laki tu bagitau soalan yang bersangkut-paut dengan ketinggian sebenarnya sensitif pada lelaki. Aku tak pasti kat mana sensitifnya issue ni. Ada mana-mana lelaki nak bagi pendapatan dia kat aku?

Bagi aku, benda ni bukan masalah besar. Nak pulak zaman milenium ni. Kalau ko pendek tapi ko kaya-raya ada saper kesah kau tinggi 50cm pun?? Takde beb. Kalau kau tinggi, muka boleh tahan, bijaksana, tapi kepala batu, mintak mahap la. Bersedialah dikau goncang telo sampai ke tua. Pompuan skarang bukan pilih laki semata-mata pada fizikal saje. Yang penting beriman. Ewahh.

Yang pompuan pun kalau dah tau laki tu lagi rendah dari kau, tak payah la nak buat-buat ramah 'Adik-beradik awak semua memang tinggi-tinggi awak je ke?'. Tu bukan peramah. Tu namanya mintak penampar.


3. Gaji
Ini gila sensitif.
Toksah kata laki, aku pun pantang orang tanya 'Berapa gaji kau?'.

Tapi percayalah, orang macam ni memang ada. Walaupun orang tu takkan tanya direct, tapi dia akan tanya dengan cara yang lain. Dan selalunya orang yang suka bertanya gaji/harta orang lain ni, apa yang dia ada tu cuma cecah benchmark je. Sebab tu dia sentiasa berwaspada supaya takde orang lain lebih dari dia. Dia punya kepoh satu macam.

Ada sorang member aku yang mungkin masih membaca blog ni, dia ni jenis yang tak boleh orang lain lebih dari dia. Kat blog dia pun, dia bercerita pasal 'I beli barang rumah time sale je' konon bajet merendah diri tapi siap snap gamba harga meja makan RM13,000 letak caption 'This is the price after 70% less'. Series batak kan?

Pastu letak gamba cincin berlian Habib Jewel berserta caption 'Seriesly tahun ni aku tak sempat nak belikan hadiah grand-grand untuk besday wife sebab aku busy dengan paperwork' tapi at the same time pi tulis yang dia abiskan masa at least 2 weeks ulang alik ke Habib Jewel nak make sure cincin yang dia tempah mengikut design yang betul. Takde masa sangat laaaaaaaa.

Tu la kan, orang kalau nak show off tapi konon macam merendah diri memang selalunya kantoi di luar sedar. Len kali before publish entry, check dulu ayat-ayat ko make sense ke tak.

Bila aku publish entry pi Bali, ayat pertama dia 'Ko pegi dengan AA ke MAS?'
Apa beza?
Sampai jugak kan?
Guna duit jugak kan?
Kau ada pegi Bali? (ok ini memang soklan berlagak)

Bila aku letak gamba rumah time nak jual dulu, ayat dia 'Show off!'.
Kalau aku tak SHOW, macamana orang nak beli, bahalollllll.


4. Anakonda
Aku tak pasti if ada pompuan yang time berkapel lagi dah tergamak bertanya kote boifren dia besar ke tak. Tapi dalam magazine tu, memang lelaki tu ada cakap, soalan ni antara yang sensitif. Kiranya, jangan komplen telo dia kecik ke, besar ke, muat-muat ke. Ko dendiam sudah. Standby je la dildo sebijik agak-agak tak puas hati sok.

Tapi susah jugak kan issue ni?
Muka hensem.
Keje ok.
Budi bahasa cukup.
Kote fail.

Walaupun issue ni sensitif, tapi percayalah, kerana benda ni jugak la ramai yang turun naik mahkamah. Tak percaya, sila rujuk ke peguam-peguam syariah. Tak pun bacalah Mastika ke, Wanita ke.

Jangan salah faham. Ni bukan masalah pompuan tu gatal or not, tapi ni masalah ada sesetengah lelaki tidak sensitif dengan kehendak wanita. Ohhhhhhh, kau punya sensitif ko nak orang faham. Aku punya sensitif ko taknak ambik tau.

Apa salahnya kalau bini ko tegur anakonda ko kecik? Salah ke? Yang tegur pun bukan orang lain, bini kau jugak. Lain lah kau, kalau kau tak puas hati, ko leh tadah kote kau kat bini nombor dua. Abis kalau bini kau tak puas hati, dia nak tadah kat sape? Balik-balik kat kau jugak. So janganlah sensitif sangat. Jangan kapla batu sangat. Apa salahnya berbincang demi kebaikan bersama.




Eh, laki aku punya perfecttttt.
*tetiba gigih nak bagi statement*

posted by aveo757 @ 2:33 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER