walk on wings, tread in air: There was a time in my life when I thought I knew the answer (tajuk takde kena-mengena) <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


There was a time in my life when I thought I knew the answer (tajuk takde kena-mengena)
2010-01-12



Sangat girang kerana hari ni aku ketemu satu benda yang baru.

Boleh chat kat FB rupanya!!


Macam batak jugak lah keriangan aku petang tadi.
Punya lah hari-hari aku mengadap FB, baru hari ni aku tau FB ada option untuk chat. Selama ni aku rasa YM tu dah gila gempak dah.
Aku found out sendiri (bangga gila). Itupun secara tak sengaja, takde keje nak buat petang tadi tetiba rasa nak click sana, click sini, sekali terclick kat word CHAT.

Ha kauuu, laksana sudah dapat kote bertuah, dildo tidak berguna lagi!

Lantasssss, aku terus tutup YM. Apa barangggg chatting kat YM. Sampai skang la (1.34am) aku dok mengechat kat FB dengan kejakunan level maksima.

Tapi tu la kan, tengah focus layan laki-laki gorjes kat FB, ada lak para mamat potongggg.



Soklan macam ni aku menyampah nak layan. Dah terang-terang aku ada dalam frenlist kau, bukaklah kejap tengok profile aku tu ha, baca sikit aku dah kawen ke belum, keje ke blaja, umur aku tu semua. Malas la ok aku nak ulang-ulang.

'Dah kawen ke? Tak caya le'.
Apa muka aku ada macam anak dara tua ke ?

BTW, ko takleh baca status aku ke yang lagi nak tanya aku dah kawen ke belum. Letih la weh.


Ni lagi satu kepantangan aku, baru borak empat baris, dah berani bagi no tepon.
Sorry, aku takde kredit la.


Ini lagiiiiiiiii la. Tengah elok-elok sembang tetiba je aku naik pangkat jadik 'syg'. Like wtf wei? Heran betul aku orang yang senang-senang nak panggil stranger - sayang. Tak pasti pulak if 'sayang' tu dah jadik kata ganti diri kedua untuk sesaper je yang melintas depan kau.

Aku memang cukup benci orang yang baru chat 2-3 kali dah nak panggil sayang-sayang. Apebende nih? Like coolness???

Plis la ok. 'Sayang' tu so special. En Wan sendiri tak panggil aku sayang. Alasan, sebab dia pernah panggil ex-gf dia sayang, so dia taknak panggil sesaper sayang dah. Boleh pulak eh? Cam sialpalis.

Tapi takpela, maybe dia taknak mengingatkan diri sendiri kepada cinta yang tak kesampaian. Aku sangat hormati pendirian dia yang macam tahik itu. Alah, takat panggilan sayang apalah sangat. Exgf dia cuma dapat 'sayang' je, aku dapat kay-ow-ti-ie. Berbaloi-baloi!

Bagi aku, words yang aku takkan sebut sebarangan are like sayang, i miss you, and i love you. Kalau ko dah sebut, then mean it. Otherwise diam. Ini tak. Semua orang ko belasah sayang. Asal chat sehari suntuk je, esok dah start panggil sayang. Asal sekali bergayut kat phone, malam kang dapat sms 'I miss you la'. Bergayut 2 hari, lusa dah buat confession 'I love you'. Gelupur tahap mencibang! Series cam gampang.


Tetiba je nak audition aku jadik penyanyi. Cam konfem je suara aku boleh jual.
Dah la nama FAIZAL. Seb baik dia letak gamba, kalau tak, konfem aku dah perasan Faizal Maas offer aku.



Boleh tak jangan mengada-ngada nak cakap pelat-pelat?
'ALU'
'ANE'
'OTEY' (kepala aku dah tune lain dah)

Kalau kau kecik takpe okkk, nak jugak aku timang-timang. Ini dah tua bangka nak cakap macam ni, apa ko ingat kiut? Macam terencat lagi ada. Kang elok-elok boleh bercakap sekali aku libas ngan lutut toksah kata nak bercakap, mulut pun hilang. Dah la tetiba je nak datang opis aku. Pastu tengah-tengah chat dia nak pi makan jap siap pesan 'Jangan offline tau, i makan kejap je. Tunggu tau. Tunggu'.

Sori la aku nak tunggu bai.
Selamat jalan romeo lah.
posted by aveo757 @ 12:54 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER