walk on wings, tread in air: My level of skiping Ganu is almost ekseleng. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


My level of skiping Ganu is almost ekseleng.
2010-01-21


Aku : Bang, apa tu setabung?

En Wan : Setabung? Satu tabung la.

Aku : Bukan. Tadi ada orang Tganu cakap 'Dok makang setabong'

En Wan : Bukan setabong la. Setabok.

Aku : Dok makang setabok tu apa?

En Wan : Tak makan starbuck.




Aku tak tau nak gelak or nak flush muka sendiri kat jamban.
Yang pasti dia ni memang dok rok skepeng.
Hambik kauuuuuu aku skiping Ganu. Bijok dok?

Ekselleng okkkkk.

Kawan aku cakap muka dia ni macam Lann A2Z. Aku try carik muka Lan tak jumpa lak.
(mentang2 la Lan tu hensem, ngaku aje macam muka laki dia)


Masa aku dapat gamba yang ni kat email, wahhh dah terbayang gila macho suara mamat ni. Konfem!!!

Lagi 2-3 hari nak date for the first time, dah prektis ni, adjust suara kasik manja-manja sket. Saper lambat masuk bilik air konfem tak pegi kelas la jawabnya. Memang berkampung aku lam bilik air sebab nak prektis gesture kena mantap, suara kena menggoda. Auw!

Masa yang ditunggu pun tiba.
Jumpa kat stesen komuter.

Tang jauh nampak si dia rambut keperangan.
Uh gila dasyat mamat ni, legally blonde okkk.
Ok, check.

Kulit putih seperti dalam gamba.
Check.

Muka boleh tahan. Seperti yang dijangka orang pantai timur hensem2 (ahak ahak)
Check.

Bantut seperti yang telah diakui awal-awal.
Check.

Dan objek pun merapati saya.

'Hi Di. Maghi ngan saper? Sorilah tak bawak apa. Kepok je.'

Allah Kassim!!!!!
Terasa mau pitam.

Isk, tak baik lah kan. Mujur lah dia nak kat aku yang muka kemek Jawa ni.


p/s : Sesaper orang Tganu, sila bagi penjelasan kalau ada orang tanya words yang dorang tak paham. Aku malas nak explain.

posted by aveo757 @ 12:05 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER