walk on wings, tread in air: Kan aku dah deleteeeee <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kan aku dah deleteeeee
2009-09-12



Hari ni aku terpaksa delete laki aku dari FB frenlist.
Sebab aku dah naik menyampah ngan bini kepada kawan dia yang sibuk nak tunjuk kat aku tentang kredibiliti dia sebagai seorang isteri mithali.

Bila ramai lelaki yang komen kat FB aku dia tanya apesal aku ramai kawan lelaki??
Apesal ek kalau aku ramai kawan lelaki? Aku simpan gigolo ke?
Setakat bagi komen pun dah kira aku ada affair ngan jantan lain.
Eh, mazhab mana la ko pakai.

Siap bagi nasihat sepatutnya aku kena lebihkan suami and anak-anak.

Perlu ke aku bagitau apa aku buat ngan laki aku kat semorang semata-mata nak tunjuk yang aku memang isteri yang baik?

Perlu ke aku tunjuk yang aku sangat mesra ngan laki aku dan tidak melebih-lebihkan orang lain?

Aku ngan laki aku hari-hari bergentel kat rumah okkk. Bukan macam kau, laki balik 3 bulan sekali sebab tu la asal laki ko balik je ko tulis status-status loving gila babi. Aku punya loving hari-hari ko taknak tanya??

Kang kau tulis 'Today dapat Coach ngan LV. Thanks to my hubby'
Kejap kang 'Now dinner ngan hubby kat Japanese Restaurant'
Pastu 'Syukur kerana dikurniakan suami yang penyayang. Alhamdulillah'.

Cuba time laki kau tak jadi balik bercuti hari tu.
Wahh, macam statement perempuan neraka je aku baca.

'Susah kalau dapat laki yang kaki putar beli dan tak menepati janji'.

Hambikkkk. Mithali lah sangatttt. Ni apa kejadah la bangkai??

Bila aku tanya apesal? Direct okkk bagitau dia bengang ngan laki dia sebab tak dapat balik cuti. Ehhhh, kata isteri mithaliiii. Kenalah memahami laki kau bekerja ngan orang. Kalau dah cuti kena freeze tu kau banyak-banyak la bersabarrrrrr. Kena lah redhoooooo.

Bila laki kau balik, kasih-sayang tengah bersemi gila, mula la kau bagi guideline menjadi isteri solehah 'Eh, tak baik tau sebut nama laki lain selain nama suami'

Yang aku sebut-sebut tu skandal aku ke?
Apa yang ko gelupur sangat nih?

Ni la nama dia, nak bagi nasihat tapi tak tau hujung pangkal main bohhh je.
Kalau takat bercakap aku pun boleh.
Tapi nak bercakap tu pikir-pikir la dulu.
Selidik dulu apa sebab aku sebut nama lelaki tu.
Siapa pulak laki tu dengan aku.
Suami aku kenal ke tak kawan aku tu.
Ini takkk, asal ada laki lain yang nampak cam mesra ngan aku je kira konfem dah ni skandal aku. Nak jadik pendakwah bebas pun biarla gunakan otak. Otak tu pastikan cerdik.
By the way, perlu ke aku bagitau semorang dengan siapa aku berkawan?

Jangan disebabkan kau takde kawan lelaki, maka aku pun tak boleh berkawan dengan semua lelaki.

At least, aku kawan ngan laki, En Wan tau password FB aku, anytime dia boleh check, so aku takde hal. And rasanya semua laki yang komen kat blog aku pun tak hingin nak ada skandal ngan aku.

Payah betul bila ada orang cetek akal yang buat assumption bila seseorang yang bergelar isteri asik facebooking maknanya dia mencari kebahagian rumahtangga di luar or dia ada masalah rumahtangga or suaminya tak pandai mendidik isteri. WTF la lancauu.

Tapi, yang aku pelik tu, orang yang suka menasihatkan aku ni yang konon menjaga tatasusila seorang isteri (lah sangattttt), at the same time ada abang angkat yang 'diangkat' setelah berkahwin. Boleh???

Kalau abang angkat kau tu ko kenal before kawen tu lain cerita. Ini tak. Dah kawen, pastu berkenan ngan satu jantan lain, tak boleh jadi laki, ko jadikan abang angkat. Dah la abang angkat tu kawan sekolej laki dia. Mana la laki kau tak berbulu, boleh pulak masak-masak and hantar lauk rumah abang angkat yang juga kawan sekelas suani. Kalau aku la, kat situ jugak laki aku simbah aku ngan lauk tu.

Bila abang angkat buat dek, eh tetiba nak sentap-menyentap.
Bila abang angkat kau tak bagitau dia balik Mesia, boleh pulak nak merajuk-rajuk. Yang aku pelik, nak ajak abang angkat datang rumah mintak izin parents. Laki kau mana???

Padahal kau tak tau abang angkat kau asik la dok bagitau aku ngan En Wan yang dia heran apesal kau beria-ia sangat ngan dia. Aku pulak yang malu bila abang angkat dia komen macam tu. Macam birah okkk.

And aku paling pantang orang yang nak cemolot-cemolot ngan aku tapi tak guna otak.

Bila aku buat status kat FB nak bom kampung En Wan sebab taknak balik raya kat Trengganu, wahhhh kemain lagi kau nasihatkan aku 'Eh tak baik tau, kita kena bertolak ansur. Mak dia walaupun hanya mak mertua tapi dalam Islam hukumnya tetap mak'

Series takde sense of humour lansung pompuan ni.
Patut la orang pun menyampah nak berkawan ngan kau.
Bodoh sangat sampai tak tau menilai lojiknya sesuatu statement tu. Apa kau ingat aku macam kau ke nak tulis status FB mengeji laki sendiri??

Kalau ikut hempedu aku ni, memang aku tak ajak dia datang rumah aku every year. Tapi disebabkan laki dia kawan baik laki aku, so aku pejamkan mata and pekakkan telinga je la. Walaupun laki aku tau aku tahan marah je everytime dia komen pasal rumah aku, masakan aku. Siap bagi nasihat 'Sepatutnya you yang kena masak untuk suami, bukan maid. Air tangan isteri tu lain'

Boleh la cakapppp. Kau memang duduk rumah. Aku ni bekerja, sometimes outstation. Kalau kau nak laki ko sediakan maid ko cakap je la.

Bila aku outstation, boleh pulak 'You pegi Bangkok? La, abis siapa masakkan untuk Wan?'

Padahal dia tau aku ada maid tapi saje je nak perli-perli aku konon dia jaga makan pakai laki, aku ni takkkk. Aku ni pentingkan kerjaya. Aku ni tak jaga lakiiii. Tapi dia lupa, aku ada laki yang sangat penyayangggggg, tak kasik bini susah-susah masak kalau penat bekerjaaaaaa. Itu bezanya kehidupan aku ngan kehidupan kau!

Dapat tau aku beli rumah lain 'Abang, diorang beli rumah lagi laaaa. ***K tauuu'.
Apa motif???

Tengok video aku beranakkan Redza 'Elehhh. Aku dah beranak dua kali pun tak ambik video, ko baru sorang lebih-lebih'
Apa kaitan??
Apsal, kau nak pinjam handycam aku?

Datang rumah aku bawak kereta baru, 'Husband I belikan kereta ni untuk I'
Tapi hari-hari laki kau bawak keta tu pi keje. Kau??? Naik LRT.

Motif?
Oh, mungkin laki kau sayang kat kau, takut eksiden kalau bawak keta, so kau naik LRT, biar dia yang bawak keta tu.

Eh, bentilah tunjuk bagus.
Kalau betul bagus takpe gak.


posted by aveo757 @ 10:54 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER