walk on wings, tread in air: How much do you know about your ROTI PAUNG <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


How much do you know about your ROTI PAUNG
2009-03-25
Tag lagiā€¦.

1.He's sitting in front of the TV, what is on the screen?
Laki aku hanya dok dendiam depan TV kalau dia tengah tengok berita. Masa tu memang jangan harap ko nak suruh dia alihkan bontot dia sikittt pun. Silap-silap bontot tu melekat kat muka kau. Memang aku takkan suruh dia buat apa-apa dari kol 8 sampai 9mlm. Ko hadap la berita tu puas-puas.

Tapi kalau dia kejap tergeliat sana, tergeliat sini maknanya dia tengah tengok TV dengan aku la tu. Biasa la kan kalau dah tengok berdua tu, takkan nak dok statik je, haruslah diselang-selikan dengan urutan cakar harimau.


2. You're out to eat, what kind of dressing does he get on his salad?
Dia tak makan sayur la.


3. What's one food he doesn't like?
Semua boleh asalkan jangan berkuah. Dia memang suka torture anak tekak makan kering-kering.


4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Teh O ais.

Walaupun ada ketikanya time stress ngan keje, kepala dia weng, nak teh o ais tapi mulut mintak teh o ais limau.
Kalau kejadian begitu berlaku, maka aku yang nak minum teh tarik ni terpaksa mintak teh o ais. Sebab konfem kalau air tu sampai, dia kata 'Saya tak mintak teh o ais limau pun?'

Sebelum kepala dia kena hentak dek mamak tu, baik aku buat kaedah penyelesaian secara bijak.
Apekah ini tanda-tanda awal alzheimer oh tuhanku?


5. Where did he go to high school?
Sekolah Menengah Belara, Manir, Trengganu.

Dulu bila aku tanya skolah mana, dia jawab 'Belara High School'

Tengkorak kau la kan???
Aku ni yo yo an je percaya.

Sedap sikit la bunyiknya kalau skolah nama omputih.


6. What size shoe does he wear?
42


7. If he was to collect anything, what would it be?
VCD Blue (kot....)


8. What is his favorite type of sandwich?
Kaya sandwich, tu pun kalau ada jual la.
Selalunya aku yang buatkan.
Tapi laki aku ni bukan peminat roti.
Kalau dah takde makanan sangat baru dia pilih roti.

Lain la aku.
Dari kecik sampai ke besar asal breakfast je cekik roti.
Pemalas nak buat bfast katakan.


9. What would this person eat every day if he could?
Maggi goreng kari ayam.


10. What is his favorite cereal?
Dia tak makan cereal.
Kecuali cornflakes tu ko rendam dalam air budu, insyaallah.


11. What would he never wear?
G-string bini dia.


12. What is his favorite sports team?
Ape ko ingat dia nak sokong Red Giant?
Biar Tganu tu masuk liga paling bawah sekali pun, dia tetap sokong.
Tapi sokong dalam maki la.


13. Who did he vote for?
Undi adelah rahsia.


14. Who is his best friend?
Seorang wanita awal 30-an yang suka tarik kain pelikat dia lepas sembayang.


15. What is something you do that he wishes you wouldn't do?
Blogging, chatting, facebooking.
Too bad, dah terlambat bangggg, terlambat.


16. What is his heritage?
Chinese + Siamese + Malay


17. What is his favourite colour?
Hitam.
That explains kenapa dia pilih aku jadi bini dia.


18. What is his habit?
Pantang baring, konfem tido.
Jadi kalau dia tengah baring tu, tindakan susulan harus pantas.
Atau ko terpaksa berpuas hati dengan khidmat self service saje.


19. What is he proud of?
Apa yang dia ada skarang.
Termasuklah adinda ini.....huahhuahauahuahauahuah.


20. Who he loves the most?
Before kawen lagi dia dah bagitau, dia takkan sayang orang lain lebih dari mak dia.
And aku pun tak kecik ati sebab apa ko ingat ko sorang je sayang mak kauuuuuuuuu????
posted by aveo757 @ 11:21 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER