walk on wings, tread in air: Budak medic, tolong aku. Kalau sakit ulu hati nak buat camne? Aku taknak pi spital. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Budak medic, tolong aku. Kalau sakit ulu hati nak buat camne? Aku taknak pi spital.
2008-12-01

Sabtu pagi dapat sms dari PADINI ada sale.
Macam selalu kalau dapat any info yang mungkin duit laki aku terlibat sama, aku akan forwardkan dulu sms tu kat dia, kasik dia alert dulu. Takde respon or respon negatif blakang cerita, janji USAHA. (optimis tak aku?)

En Wan bagi green light 'Jom, Di pilih nak Mid Valley, Sunway Piramid or JJ Bukit Tinggi?'

Aku dah malas nak redah KL.
Reject MidValley.

Sunway Piramid tu dekat sangat ngan rumah dah macam Kedai Runcit Hussin Mustafa blakang rumah aku je, reject.

Bukit Tinggi ok.
Boleh pekena Big Apple.
Walaupun aku baru tau yang Big Apple tu lembut sebab dia tak banyak tepung tapi banyak yeast, tapi pegi la mampos dengan fakta-fakta kesihatan ni semua.

Sampai kat sana serang POPULAR Book Store dulu.
En Wan sibuk nak cari buku pasal Hong Kong.
Aku skang tengah interested ngan kisah-kisah benar. So terus meluru ke true account section.



Saper ada suggestion mana lagi best? Anyone penah baca buku ni?

Buku yang aku tengah baca skang 'A House at Riverton' macam sial palis. Gila lembab jalan cerita sampai muka aku jadi sembab.
 


Bila la ko nak benti minum susu ni Redza? Dah RM80 se-tin, bankrupt aku.
Kat JJ En Wan pulak yang lelebih shopping. Siap pinjam kad PADINI aku lagi. Ingat tadi taknak shopping. Patut la JOM.
Series hari tu aku kurang mood.
Puncanya sangat bodoh. Sebab aku tak tau nak pilih buku mana lagi best, so aku tak beli semua. Once aku dah tak berjaya membeli konfem aku takkan beli apa dah pastu. Extra baggage aku ni pulak dah dapat VCD Power Rangers dan-dan tu jugak kepala dia pening. 'Jom la balik, Ma, Ija nak tido'.
Macam aku tak paham sangat ngan tektik ko nak balik tengok VCD.

Untuk tak menambahkan sentap, En Wan terus gi Summit booking movie, Quarantine.
So lepas Maghrib keluar. Ko tinggal Redza jangan banyak bunyik, aku lempang kang. Apa-apa hal makan dulu. Pekena steak murah tapi marvellous. Sedap gravy dia, kat kedai ni je aku hirup gravy steak sampai habis. Kesedapannya sehingga menjejeh air liur ko masuk balik kat pinggan okkk. (Aku rasa ni kedai yang ko cakap tu Beng.)

Quarantine movie review, cerita yang berlaku dalam masa satu malam. Aku bagi 3 stars sebab dia berjaya buatkan muka aku hampir-hampir nak kena tampar ngan En Wan sebab banyak sangat menjerit. Aku memang allergik ngan cerita suspen camni, sikit-sikit aku terkejut. Seblom kena penampar laki aku baik aku tutup mulut sendiri.

Movie ni sepanjang jalan dia guna video cam. Pening kepala aku tengok kejap-kejap gamba tu sengte, kejap tegak, kejap kang goyang-goyang. Cerita pasal wartawan gi buat cerita pasal bomba, ikut bomba gi tempat kejadian pastu terstuck dalam building tak keluar-keluar. Tapi aku tak faham apa yang sebenarnya penyakit yang merebak tu? Apa menatang yang ada kat kolong bawah building tu? Macam Zombie Kampung Pisang je.

Kalau aku jadik penduduk Hollywood yang dah biasa ngan cerita-cerita gempak, cerita ni dikategorikan agak boring jugak. Dah la gelap manjang, pastu guna video cam, pastu takde hero sebab semua mati. Dia punya tahap boring tu umpama kalau aku lom kawen konfem aku dah buat wayang lam tu.
En Wan diserang penyakit ulu hati malam semalam. Belum apa-apa aku dah nangis dulu. Tengok aku nangis pakwe aku ni lagi la kan, makin over dia punya 'Sakit Di..Ya Allah sakitnya.'

Aku dah makin gabra.
Sapu minyak gamat, urut-urut dada, kepala, kaki, semua tak yang takde kena mengena ngan ulu hati semua aku belasah urut.

Makin aku urut makin kuat lak mengerangnya.

'Ye la, Di tengah urut ni. Bising la. Di pijak kang'

Kauuu. Terus senyap tak bunyik-bunyik dah.
 
posted by aveo757 @ 12:29 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER