walk on wings, tread in air: Sengal-sengal jari-jemari hari ni. Makan luar nak bang? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Sengal-sengal jari-jemari hari ni. Makan luar nak bang?
2008-09-06

Menu semalam : Ikan cencaru sumbat bakar + udang masak lemak cili api + sayur sawi and carrot goreng + bubur kacang ijo.








Malam semalam Redza tido awal.
Dapatla kitorang merayap berdua.
En Wan ajak aku bertenet kat luar.
Maka pegilah merpati tua dua sejoli ni ke Shah Alam. Tu je la pun tempat paling dekat dan tak jem.
En Wan nak cari baju Melayu.

Cehhh.
Yo yo an je kata taknak beli. Nak pakai baju lama.
Tu la aku dah cakap, toksah la kata taknak beli baju raya.
Ni baru hari ke-lima puasa, dah masuk hari ke-doploh lima sok lagi la feeling raya tu kuat, kang menyesal tak jumpa saiz.

Takkan la dia sorang je shopping kan, haruslah aku paw lagi selai.
This year anak beranak kain yang sama, GREY.
Kalau dulu kaler je yang sama, kali ni ngan kain-kain sama.
Makin kelabu la jawabnya kulit aku di pagi raya.

Pastu En Wan ajak round kat PKNS pulak.
Saje nak bagi pendedahan kat bini dia yang asik tak tau apa-apa.
Meriahnya Shah Alam malam-malam.
Rasa seronok tengok orang Melayu berniaga.

"Taknak beli lagi selai ke?"

Perli ke apa ni?

Bersungguh-sungguh dia suruh aku ambik lagi satu.

"Tahun lepas baju awak 2 helai je dah lapan ratus.
Tahun ni 2 helai baru empat ratus. Taknak beli lagi selai?"


Ooo, kira macam tu ek?
Tahun lepas sebab buat rambut raya maka baju boleh beli 2 helai je.

Tahun ni takde rambut raya.
Apa kata kita ambik lagi 5 helai?
Boleh kandaaaaa???????

Tapi aku bengang ngan sifat tak jujur sesetengah peniaga.
Dah terang-terang baju tu gedobos aku pakai, lagi ko nak convincekan aku dengan statement-statement cliche "Baju ni akak pakai saya tengok cantik je terletak", "Akak tak gelap la, kulit akak cerah, boleh masuk apa warna pun".

Ye, memang kulit aku cerah.
Cerah sikitttttt je dari Kalaivaney a/p Thiruselvam.

Terang lagi bersuluh kain tu longgar, pinggang baju pun longgar, dia nakkkkk jugak aku beli.
Bila aku cakap nak pi tengok kedai lain dulu, "Kak, kedai dah nak tutup dah"

Abis kalau kedai ko boleh bukak, apesal lak kedai orang lain kena tutup?

Today's agenda, beli baju En Wan and Redza.
Baju bukan Melayu pulak.
Aku nak cari selipar raya.
Senang nak naik turun rumah orang.


posted by aveo757 @ 12:03 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER