walk on wings, tread in air: En Wan gi Bangkok, mari berpoya dengan aku. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


En Wan gi Bangkok, mari berpoya dengan aku.
2008-07-02

Malam ni aku dah pasang niat :

"Sahaja aku tak pegi opis esok dan hanya nak bersantai-santai di rumah kerana aku sangat penat"

Muktamad.

Petang tadi on the way back home around 5pm, sketttttt je lagi nak terbabas kat exit NKVE sebab aku terlampau letih. Tetiba je aku nampak junction tu ada tiga. Seb baik bas honk, kalau tak sure keta aku kuar Buletin Utama malam tadi menonggeng lam gaung dengan tuannya sekali.

Tak bleh tahan punya mengantuk. Kaki aku toksah cakap la dia punya letih, aku rasa tetiap hari aku drive distance dia sama je dari KL-Kuantan. Tu lom buat lawatan ke tapak beramah-mesra ngan rakyat. Jumpa rakyat yang terlebih peramah, sangkut 2 jam kat situ.

Dah la kena ambik En Wan kat kilang today (berkira okkk nak fetch laki sendiri, laki orang takpe. Ngahahaha), member tak bawak keta sebab bateri kong. Baru je aku plan nak lenjan keta dia sok. Lepas ambik En Wan terus gi pasar malam. Since dia nak tinggalkan aku 3 hari so sila pastikan fridge aku penuh ngan makanan.

Balik je rumah, aku bantai tido sampai kol 10pm. Dari kol 3 lagi aku dah tersangap-sangap. Sakit mulut aku macam nak rabak menguap. Customer tengah cakap topik serius pun aku leh selamba menguap. Bukan aku tak dengar apa dia cakap, cuma kandungan oksigen kurenggggg sket today. Sure customer tu ingat aku belagak, cam takde hal lah masalah yang dia cerita tadi.

Aku tersedar tadi pun sebab En Wan tarik nighty aku yang terselak sebab bibik nak masuk bilik hantar susu Redza kang nampak lak jubur aku ni. Aku kalau tido memang baju semua terangkat ke atas, tu pasal kalau tido tak pakai baju. Selain rimas ngan kain terselak-selak, ia juga bagi memudahkan sparing partner aku menjalankan aktiviti senggangnya.

Bangun je tido tanya En Wan 'Abang, Di taknak gi keje esok boleh tak?'

'Penat sangat ke..'

'Letih la bang, Di tak cukup rest lately'

'Cuti ada lagi tak?'

'Ada' (padahal aku belasah je)

'Ok, esok takyah gi keje, dok umah tapi Di jangan pulak tak buat keje opis lansung, ok? Buat sikit-sikit'


See??
See???????
Senang okkk nak mintak cuti. Mintak kat laki sendiri.
Aku pedulik apa bos aku tak luluskan leave, restu laki tu kan pentinggggggggg. Eh.

So esok pagi-pagi hantar En Wan, flight dia kol 1pm tapi dia nak gi ngan bos-bos Jepun so pegi la kau sendiri ngan teksi, aku send off kat kilang je. En Wan nak gi Bangkok sok. Belum pegi lagi dah rindu. Sape nak bising-bising kat telinga aku,

"Di, towel Di"
Aku selalu bawak lari dua-dua towel kalau dia tengah mandi. Seronok dengar dia terpekik panggil aku mintak towel. Time dia bukak pintu mintak towel aku buat sistem barter 'nak towel meh sini nak picit telur sket'.

"Di, tutup suis heater"
Memang aku selalu lupa tutup menatang ni. Pakai pandai tutup tak reti. And selalunya kalau dia found out suis tu on, dia membebel pastu buat muka cencorot. Aku tampa kang.

"Di, masak tak?"
Soklan paling last aku nak dengar dari dia. Kalau boleh aku nak jawab 'taknak masak sampai bila-bila boleh?'. Sometimes aku menangis sambil masak sebab penat sangat but still kena masak. Tapi bila time dia takde macam ni, aku rindu nak dengar arahan tak berperikemanusiaan dia tu.

"Mana handphone awak?"
Esok sampai sabtu takde saper nak buat spotcheck HP aku. Siapa sms aku, siapa call aku.

And yang paling aku rindu...takde siapa nak check purse and handbag aku. Selalunya malam-malam En Wan akan ambik handbag aku and kuarkan sampah-sarap lam tu, cam tissue, parking ticket, kertas gula-gula, pembalut biskut bla bla bla. Pastu dia check purse. Selalunya every Monday dia akan letak RM100 (dulu lagi la, RM50 hengget je). So everyday dia akan check berapa duit aku tinggal. Kalau banyak sangat aku guna, menjawab la kan.
Aku gi mana?
Makan kat mana?
Ngan saper?


Tapi selalunya sampai Jumaat duit aku ada lagi RM50 lam tu.
Macam budak skolah okkkk. Adik aku Form 2 pun mak aku bagi belanja RM5 sehari, aku yang dah umur 31 ni ko suruh belanja seploh hengget je? Tak lojikkkkkk. Tapi aku dah terbiasa ngan belanja amount banyak tu. Kengkadang bengang gak, pehal ko nak simpan duit aku kan. Cuma baru-baru ni je aku sedar kenapa. Aku ambik masa 7 tahun nak sedar kenapa dia buat macam tu. Malas citer sini.

Pssttttt...tapi kan aku ada tabung ajaib.
Yang disimpan di #%#@#$%. Skang ni dah ada RM%&*%.
Ni duit untuk berpeleseran di kabaret.

Hwarghhhhh Hwarghhhhhh Hwarghhhhhh.

posted by aveo757 @ 11:16 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER