walk on wings, tread in air: Phuket - 2 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

CLICK HERE

BEAUTY AND HEALTHCARE

CLICK HERE

FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Phuket - 2
May 22, 2008

Depan hotel, tapi flash tak jalan pulak...nampak muka aku je la jawabnya.

First nite kat sana, menggagau jugak la carik tempat makan yang halal. Kebanyakkan orang sana tak reti sangat cakap omputih, so guna la segala prop yang ada. Habis angkat segala tangan kaki nak bagi dorang paham. Laki aku siap azan depan driver tut-tut tu nak bagi sampaikan maksud kitorang nak carik makanan Muslim. Macam nak pecah perut aku bantai gelak.

Bila dia paham apa kitorang nak, baru la 'Oooooooo...Islam?? You Islam? Islam food?'

Ye la. Habis ko ingat aku dari mana? Maghribi?

Pastu dia bawak we all makan kat Resoran Pattani sambil tengok Uber match.
Baru la aku nampak ramai rupanya orang Malaysia datang Phuket. Semua menggelupur carik halal food.

The food. Tak banyak beza dengan Malaysia. Cuma tomyam dia gila kaw!!
Malam tu Redza tido awal, aku ngan En Wan tengok Meet Joe Black..pastu...pastu..
Muahahahahhaha.

Esoknya bfast kat hotel. Macam biasa, bantai roti ngan telur je la. Telur tu goreng atas apa, guna minyak apa, aku taknak ambik tau.

Lepas tu we all gi Phi Phi Island. Antara tempat wajib untuk semua yang jejak ke Phuket. Naik feri 2 jam. Memula tu nak naik speedboat, so save time sket, maknanya boleh la lepak kat pulau tu lama sikit mandi-manda. Pikir-pikir balik, kang speedboat ke mana, aku tercampak ke mana, satu hal se-feri menjunam ke laut carik aku. Tak payahhhhh.



Masuk je feri aku yang tido dulu. En Wan dok sebelah, baikkkk punya landing kat bahu dia. Nyenyak gila. Sedar-sedar tengok si kecik baring atas riba aku, bapak dia pun sama out. Dah nak sampai ke pulau-pulau kecik tengah laut, tourist guide tu buat la story sket, pulau ni pulau apa, apa sejarahnya, apa kekdahnya, aku pun terus salin swimming suit standby kot-kot rasa nak terjun kang. 



On the way nak ke pulau-pulau kecik tu feri stop kat satu pulau pelancongan. Lebih kurang cam Pangkor Laut la.

Feri stop kejap kat area Maya Bay, tempat ni ada dalam satu scene cerita apa ntah, tapi En Wan kata citer Leonardo d Caprio. Pebenda ntah aku tak tau. Tapi bay ni memang cantik. Cuma kitorang takleh masuk sebab bay tu muat untuk speedboat je. Kang sangkut lak tayar feri ni.





This is Maya Bay. Aku curious nak tau apa benda ada kat dalam. Macam cantik je.


Upacara menyapu sun block


Aku tengah kontrol sebenarnya ni. Gila kuat ombak time tu, kalau aku angkat sebelah tangan konfem melantun lam laut.Masa dia stop tu semua keluar bergambar macam nak rak. Panas pun panas la, janji ambik gamba. Actually banyak gamba yang we all snap kat sini tapi takkan nak letak semua. Balik-balik muka aku je.







Agak-agak dah nak sampai ke Phi Phi Island, feri stop jauh sket sebab nak bagi peluang sesaper yang nak bersnorkling. Aku yang tak bersnorkling ni sila naik speed boat ke beach. Kat pulau ni memang takde pebenda kecuali sebijik resort. Dia buat buffet lunch untuk package tour, tapi biasa la, takde apa yang boleh we all makan. Makan la nasik putih ngan salad ngan bawang goreng. Jadik la buat alas perut. Lagipun aku tengah berdiet. Tapi kan, lepas makan nasik aku bantai banana split. Diet kah??

Tengah-tengah lepak makan nasik, En Wan terperasan satu mamat Jepun dok sensorang je dengar radio. So dia pun tegur la, ntah apa menatang dia cakap aku tak paham, terussssssss mamat tu beralih ke meja kitorang. Excited gamaknya jumpa orang yang boleh cakap Jepun. Dah tau ko tak pandai cakap omputih yang pi travel sensorang wat pe? Aku tengok En Wan pun macam dah tak reti nak cakap omputih, terus aku angkat bontot slow-slow pi main pasir ngan Redza.



Masa ni memang aku berbulu je ngan Redza 'Cepat Ma, cepat! nanti feri langgar kita'

 Lepas main pasir, aktiviti mandi junub anak-beranak kat tengah laut. Redza sangat spoil. Lately ni sejak aku masukkan swimming class dia takut air. Dah takut tu takut je la, siap la pulak pi jerit 'Ada jaws! Ada jaws!' Eiiiii...ringan je tangan aku nak bagi backhand.


Nampak cam perenang pro, padahal aku tengah duduk tu. Kalau aku bangun ada la air tu takat lutut.

Agak-agak kulit dah hitam 50%, naik beach, lepak. En Wan ngan Redza sambung mandi. Aku tak tau bila masa aku tetido tau-tau laki aku kejut ajak gi shower sebab feri dah nak gerak. Kalau nak tau aku ngan En Wan beza camne, ko tengok kulit Redza ngan bapak dia. Haaa, camtu la keamericanan-latino aku.



Ok, aku nak masak pulak...sambung lagi la ok?


posted by green apple @ 4:52 PM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES

ADS
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
 
TRAFFIC
MY PREVIOUS POST
OLDER POSTS
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER