walk on wings, tread in air: My workstation - tagged by Intan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


My workstation - tagged by Intan
2008-05-10

Seblom Intan mengamuk depan umah aku, aku kena siapkan tag dia.

Ok, tag adelah berkisarkan WORKSTATION ANDA.

Aku malas nak snap workbench aku kat opis, semak nak mampos ngan PC sebijik, laptop sebijik, segala kertas bersusun atas dan bawah meja. Malas.

Ok, ni workstation aku kat umah. Saje je nak bagitau semorang yang '..saya memang pandai memasak' (ingat lagi tak iklan ni?)

Sebenarnya sejak aku balik dari Langkawi aku tak sentuh pun dapur. Sebab bila aku takde, En Wan pun malas nak pegi pasar. Walaupun dia tukang pegi pasar, tapi aku adelah tukang memberi arahan apa nak kena beli. Jadi posisi aku sangatlah penting dalam rumah ni. Sebab kalau aku tak bagi arahan nescaya fridge aku jadik tempat simpan baju. Bila tukang bagi arahan takde kat umah, tukang pegi pasar pun mengelat. Lagipun bibik aku tak pandai sangat masak, aku pun malas nak ajar. Biar dia tak tau masak, kang semua dia tau takde speselnya aku lam rumah ni.

So hari ni aku start masak sebab En Wan dah pegi beli barang mentah semalam.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Workstation Green Apple di rumah :



Masa tengah prepare lunch tghri tadi. Tu bibik aku, dia ni takat suruh kupas bawang, hiris cili, ngan kacaukan lauk boleh la. Itupun aku kena bagitau 'Bik, lepas 10 minit, matikan api'. Kalau aku tak sound, sampai ke sudah dia dok mengacau lauk sampai kering kuah.

Oven tu kan, aku guna untuk wat cookies and bakar macaroni je. Sebab aku memang lemah nak masak grill dan membakar. Ada sesaper nak ajar?? Tahun ni aku lom guna lagi oven tu. Nak tunggu berasap, bulan pose sok.



Mug yang bersusun baikkkkk punya tu tak penah diguna pun. Hari-hari bibik lap je.



Bahan-bahannya puan-puan...Tebiat aku kalau nak masak semua barang kena siap-siap susun lam mangkuk, baru bleh start masak. Ni kesan dan akibat tengok rancangan 'Kuali' time kecik-kecik dulu. Aku kan kuat berangan...

Actually ada bibik ni pun bagus jugak. Kalau kau dapat yang boleh diharap la. Macam bibik aku ni walaupun dia tak reti masak, tapi kemas-kemas rumah superb. Kain lap kaki pun dia gosok. Sukati la, janji rumah bersih. Selalunya lepas aku masak, dia la yang akan kemas. Kira fair la kan :)



Aku masak sambal tumis udang ngan kurma daging today, pastu soh bibik goreng ikan masin. Today tak masak sayur sebab takde sayur yang cantik kat pasar.

Chantek muka memasing, asik aku je kena, aku tag :

a. Peej
b. Ceera
c. Yuzz9071
d. ****
e. PuteriSatu

Korang buat gak. Tak kisah la workstation mana pun.

posted by aveo757 @ 1:55 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER