walk on wings, tread in air: Entry for you, itupun kalau kau singgah blog aku. Tak singgah lagi bagus. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Entry for you, itupun kalau kau singgah blog aku. Tak singgah lagi bagus.
2008-04-11

Dengan selesanya aku bekerja dari rumah pagi ni.
Masuk opis jap kol 8-10am, buat la apa2 yang patut, agak-agak semua yang patut dibuat telah dilaksanakan dengan terbilangnya, aku pun mintak diri.

Kepala aku pening pagi ni. Macam nak pitam pun ada.
Kat elevator tadi pun rasa cam nak tumbang. Kot ye pun nak tumbang biarla kiri kanan ada orang, ada gak tukang papah nanti.
So now kat rumah, rest, tunggu En Wan balik lunch sama-sama.

Takde apa nak cerita, cuma aku perlu meluahkan sesuatu yang dah lama membusut lam kepala.

Aku tak suka orang tipu aku. Tapi aku lagi tak suka orang yang hipokrit. Tipu tu lain cerita, tapi ini HIPOKRIT. Dah la kau hipokrit, boleh tak ko simpan hipokrit ko jangan kasik satu dunia tau?

Contohnya, si A adelah berspesis keji, and si A ini juga sebenarnya tau yang dirinya keji tahap dewata tapi dia mengharapkan orang lain tak tau yang dia ni amat keji. Tapi too bad, siapala yang tau kau ni keji? Semua tau. Kau je yang ingat orang lain pandang kau tinggi, sayup mata memandang. Bukan sayup memandang ke atas, sayup nunnnnnnnnn di bawah.

This Mr-Ambik-Gambar-Kontrol-Tuck-In-Perut (ehem..ehem) memang dasar kepala weng.
Nak kata bangang, blaja agak tinggi jugak la, tapi tak pasti flying colors ke tak.
Nak kata good looking, memang sah takde tapi lagak cam eligible bachelor of the year.
Nak kata ramai peminat, ada la kot, 3-4 kerat.
Nak kata berduit, boleh la sebab kau bekerja tapi takde la kaya mana so boleh tak rentikan canang yang kau menginherit kekayaan dan kemasyuran serta cerita-ceriti sesiapa yang kawen ngan kau bakal tido atas duit.
Nak kata pandai hukum-hakam agama, jelas dan nyata tawaduk ko kurang. Cakap pasal agama memang ko lah masternya, berdegar-degar segala sunah, petikan surah segala.

Tak kisah la kalau ko nak berdakwah.
Benda tu baik, boleh dijadikan panduan pada orang lain dan juga at the same time mengingatkan diri sendiri.
Masalahnya skang, ko cakap mengalahkan mufti, teori bagus, perlaksanaan ZERO.

Well, siapa aku untuk mengatakan akidah seseorang tu betul atau tak, kan?
Tapi aku rasa tak salah untuk aku mengingatkan kau supaya kau sedar diri and sedar ruang.
Tatkala ko sibuk publish cerita pasal agama, kutuk orang sana, kutuk orang sini seolah-olah macam ko wali, orang lain sibuk pecahkan tembelang kau yang "he will look for me everytime he's horny".

Macam lanchauuuuu.

Tapi cukup la kalau aku bagitau (kalau kau sedar la entry ni untuk kau) yang setiap kali ko bercanang tentang agama, kau digelakkan. It's just like sebelah tangan ko pegang tasbih, sebelah lagi ko meramas tetek girlfren kau.

Please.
Sebab aku penah baik dengan kau dulu, aku tak sampai hati nak biarkan orang terus-terusan gelakkan kau. Walaupun sekarang ni aku sekali join gelak. Aku dah takde cara lain nak nasihatkan kau sebab kau jenis yang tak makan nasihat. Dah kena kat batang hidung sendiri pun kau still nak tuding jari kat orang lain. Aku dah penat nak ingatkan kau jangan wat ni, jangan wat tu. Kau pun dah tua bangka, so LU PIKIRRRRR LA SENDIRIK.

posted by aveo757 @ 12:06 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER