walk on wings, tread in air: Miranda Priestly version Asia <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Miranda Priestly version Asia
2007-12-04

Hari kedua aku kat sini.
Kat mana?
Kat ***.

Ingatkan takde internet, seb baik ada. Takde la aku sembab sepanjang hari.
Aku ada benda nak wat kat sini for 6 mths. Kiranya jauh sket aku menapak dari biasa.

Semalam aku wat keje cam biasa. Tengahari lady boss panggil meeting dari kol 2pm santak ke kol 6pm. Patutla budak-budak ni suruh aku get ready. Naik kebas bontot aku. Dah la tetiap Isnin kena meeting sampai 4 jam. Apa benda yang ko nak cakap lama-lama ni?

Tapi ni la kali pertama secara livenya aku jumpa bos yang sebijik cam bos The Devil Wears Prada.


Yang tengah duduk tu aku.

Sebijik. Memang betul-betul punya sebijik…style je la. Muka konfem jauh dari panggang dari api. Tough gila babi pompuan ni. Yang lain-lain muka cam sialll je focus dari awal sampai ke sudah. Aku yang rebel ni jangan harap la, kekejap aku menguap, batuk sikit, pastu jawab call, takde incoming call pun aku wat-wat cam ada call masuk.

Aku malas ok nak dengar project tu project ni yang memang aku dah mengadap sejak 4 tahun lepas. Boleh tak ko bukak cerita lain? Yang aku heran budak-budak ni benda basic pun nak kena ajar. Camne boleh duduk lam *** pun aku tak paham.

Berlagak gila cara aku cerita ni.
Mampos ahh.

Tapi semalam aku penat sangat. Ngan kepala aku stress pikir keje kat ***.
Aku memang pantang keje ngan manusia-manusia so-called menakjubkan ni. Rasa cam aku la paling bodoh dalam group. Mula la aku gubra tak tentu raba. Tiba-tiba rasa nak berdiri tengah jalan biar kena hentam ngan bas pastu boleh tersadai kat spital sampai cukup enam bulan.

Urghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
Tensi!
Tensi!


posted by aveo757 @ 12:13 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER