walk on wings, tread in air: Nak main masak-masak tak? Meh masuk kompeni aku. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Nak main masak-masak tak? Meh masuk kompeni aku.
2007-08-08

Hari ni aku tak masuk opis.
Bengang and takde mood.

Wah wah wahhhh..sungguh selamba tapir sekali.
Suka suka kau je taknak masuk opis kan?

Pedulik haper aku?

Petang semalam bos panggil nak tunjuk promotion letter (konon laaaa..) and package baru secara officialnya.

Resultnya : Macam puki mak dia.

Konon nak promote aku, bila aku tanya lepas probation, berapa package I?
Menggagau-gagau nak jawab.

'Later kita come out with new package'.

Aku tau la later ko kuarkan package baru bodohhhhh.
Aku nak tau berapa ko nak bagi.
Kalau rasa-rasa increment macam kek bantat, takyah cerita pasal promotion la dengan aku.



Sekali dia jawab, takde increment la. Yang ni surat secara official je.
Oooo...main masak-masak la ni????
Macam ni ke caranya public listed company buat keje?????? PUBLIC LISTED KONONNNNNNNNNNNNNNNNNN!
Yang aku bengang tu, dari 2 tahun lepas lagi aku dah being promoted.
Ko takyah la nak kuarkan surat promotion baru. Siap bertarikh 1 August 2007 lak tu. Kena probation period 3 mths lagi. Macam gampang.

'Apsal I kena probation pulak?'

'No la, it is just a procedure. Kita kan baru lepas re-grouping. Kena guna letterhead baru'
Ntah hapa hapa.
Ko nak bersatu ke, berselerak ke, sukati la.
Yang ko pi kuarkan satu letter baru siap dengan PROBATION pekejadahnya? Aku dah nak berenti pun nak bagi probation lagi ke? Aku dah pegang tittle ni 2 tahun okk. Ko nak test apa la gi kat aku? Aku hempok kanggg.

Pastu dapat surat chenta.
OVERTAKEN EMERGENCY LEAVE.



Mula-mula kena puji sebab good performance pastu hulur surat chenta..macam cilaka.
Setahun cuma boleh ambik 3 kali je.
Aku baru terlebih sehari. Ingat plan nak ambik lagi 3 hari.
Eleeh, bukan aku saje nak ambik. Kalau aku nak memonteng tu senang sangat. Cakap je pi appointment. Takyah de aku nak guna alasan EL ni. Aku EL pun sebab anak aku sakit la, jatuh tangga la, bibik sakit mata la, bibik 'berhijrah' la.

Itu baru terlebih sehari. Siap bagi warning 'you are not allowed to take any EL again this year.' Cam aku kebulur nak ambik EL????


posted by aveo757 @ 3:35 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER