walk on wings, tread in air: Indah nian syorga loka <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Indah nian syorga loka
2007-07-16

Laki aku dah balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!
Gumbira!! Gumbira!!!
Semangat gila aku kemas umah siap masak siap buat keje opis sket.
Tetiba je roh kerajinan masuk badan.
Kalau tak manjang je nak bad mood.

Kol 7pm, aku dah mandi get ready nak fetch Wan.
Last time dia touched down kol 8.30pm tapi aku kena melangok kat airport tu sejam sebab bagage lambat keluar. So this time, aku cakap kat mak metua aku, kita kluar rumah kol 8.15pm. Biar dia sampai sana dulu, by the time kita sampai kat arrival gate tu, dia dah kluar.


Redza dah ready nak fetch papa dia. Siap suruh aku snap gambar lagi. "Mama cepat ma, Eja nak se-mail (smile)"




Sangkaan meleset, aku kena gak tunggu dalam 15 minit gitu. Tak lama, tapi sebab bawak Redza tersaa sangat la lama gila. Kat situ banyak shop, so menggigil kejap anak aku nak masuk kedai tu masuk kedai ni. Hangin je aku.

Lepas fetch Wan, kitorang balik rumah tapi dropkan mak metua aku kat rumah kakak ipar jap. Take turn la pulak. Takkan lepak umah kitorang je, kang cucu kat sana cakap apa pulak. Nenek asik lepak rumah Redza je.

Sampai umah, terasa sangat la berseri harum kasturi rumah aku.
Rasa macam di syorga loka.
Rasa cam tak caya nampak laki aku lam umah tu.
Rindu gila beb....

Pastu dia kluarkan hadiah untuk Redza.
Walaupun dunia tau aku memang tak suka kucing, tapi kucing yang dia bawak ni memang cute. Bulu dia macam bulu kucing betul, siap boleh jalan kedepan kebelakang, meow-meow, goyang-goyang ekor, hangguk-hangguk geleng-geleng paler bagai. Macam kucing betul je.






Cute kan kucing tu? Redza bawak ke mana-mana skang. Risau je aku kalau kucing tu just bertahan seminggu.

Untuk aku dia sempat belikan T Shirt je sebab dia busy.
Takpe. Tak kisah pun. Macam la ko tak pegi lagi lepas ni kan? Tapi aku suka T Shirt dia sebab material dia sedap and fabrik yang dia guna untuk gambar depan tu is fabrik kimono. Lembut gila cam sutera. Tapi macam je la, bukan sutera betul pun.




Yang atas tu aku punya. Yang no. 2 tu Redza punya, gambar Ninja. Terus dia tanggal baju nak pakai baju Ninja tu jugak.


Pastu semalam kitorang merayap.
Laki aku nak redeem Maybank credit card dia kat Midvalley. Aku yang duduk Mesia pun tak tau apa benda pasal redeem meredeem ni, dia yang baru balik tau ada bendalah ni Kat Midvalley.

Tetiba dia tanya "Di nak beli apa?"


"Takde apa, malas. Nak makan je. Lapar"


"Pegi la beli baju ke, kasut ke. Abang tunggu sini"


WAH WAH WAHHHHHHHHHHHHHHHH.
Sesuai ke nak menolak permintaan suami suruh kita shopping?
Tak sesuai kan?
Derhaka okkkkkk kalau tolak permintaan suami.

Maka aku pun men-try a few bajussssss.


Lepas tu pi carik beg. Beg aku kan bibik gila tu dah angkut sekali masa dia berhijrah hari tu. So ingat nak beli beg biasa je, alih-alih jumpa beg ni.


Kecik je beg tu tapi cute. Karer pun brue....suke..suke. Redza terus punyakan. "Ini Eja munyeeee. Eja nak pi skola"






AFUNDI KELUAR_REDZA


posted by aveo757 @ 8:16 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER