walk on wings, tread in air: Hepi Besday Hanif! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Hepi Besday Hanif!
2007-03-19

hanif (3/18/2007 11:50:53 PM): :)
diana (3/18/2007 11:51:00 PM): ye sayangggg....
diana (3/18/2007 11:51:10 PM): seriuss beb, sy baru teringat awak
hanif (3/18/2007 11:51:50 PM): uhh...
hanif (3/18/2007 11:51:57 PM): teringat pasal apa
diana (3/18/2007 11:52:10 PM): takde, teringat dulu saya selalu borak2 ngan awak, skang masing-masing sibuk

hanif (3/18/2007 11:52:45 PM): i still can spend some time if u want to meet up 4 chat

hanif (3/18/2007 11:52:57 PM): even i bizi
diana (3/18/2007 11:56:32 PM): ala...ye la tu, nak mengeji saya sebab saya takde masa nak chat ngan dia la tu

hanif (3/18/2007 11:56:50 PM): xde la serious
diana (3/18/2007 11:56:56 PM): abis, ni kat opis lagi ke?
hanif (3/18/2007 11:57:17 PM): no ler..kat umah...tadi kije kat cyber ...ada server upgrade

diana (3/18/2007 11:57:44 PM): saya pun tgh wat keje ni, tapi esok cuti so boleh belasah wat keje sampai subuh

diana (3/18/2007 11:57:52 PM): bila nak bermamak nih??
hanif (3/18/2007 11:58:02 PM): next week la
diana (3/18/2007 11:58:22 PM): next week...hmm..maybe saya takde, saya nak gi Bintulu and Kuching. Awak takde dah pi Swak ke?

hanif (3/18/2007 11:58:42 PM): xde ..my project dah settle
diana (3/18/2007 11:58:49 PM): NTV7?
hanif (3/18/2007 11:59:12 PM): xde...if u nak lepak bleh la next week
hanif (3/18/2007 11:59:26 PM): i can just come over somewhere there
diana (3/18/2007 11:59:36 PM): hmm..nanti la sy arrange schedule dulu, belanja kan??? wokehhhhh!

hanif (3/19/2007 12:00:03 AM): :P
diana (3/19/2007 12:00:46 AM): takde show mana2 dah ke?
hanif (3/19/2007 12:01:15 AM): ada ..next week budak2 nih nak main band competition
diana (3/19/2007 12:01:52 AM): bz ngan keje, pastu ngan band...takyah kawen la Nip..
hanif (3/19/2007 12:02:14 AM): hee...now i dah add 1 more
hanif (3/19/2007 12:02:23 AM): work, band & ...badminton
hanif (3/19/2007 12:02:26 AM): everyweek
diana (3/19/2007 12:02:36 AM): badminton? lu boleh smash ke????
hanif (3/19/2007 12:02:48 AM): org main single la....
hanif (3/19/2007 12:02:51 AM): tak pancit pun
diana (3/19/2007 12:03:01 AM): main mana?
hanif (3/19/2007 12:03:10 AM): ampang sports planet
diana (3/19/2007 12:03:26 AM): tolong la Nip.....kawen dulu pastu main badminton boleh???

hanif (3/19/2007 12:03:38 AM): heee...
hanif (3/19/2007 12:03:45 AM): just to tell u today is my birthday
hanif (3/19/2007 12:03:51 AM): 18/3/2007
diana (3/19/2007 12:04:04 AM): HAHAHAHAHHAHAHAHHHAA.....aiseymannnnnnnnnnnnn!!!! SORRY!!!!!!!

diana (3/19/2007 12:04:33 AM): Hepi besday to yuuuuu...Hepi besday to yuuuu..Hepi besday to my laling Hanif...Hepi besday tu yuuuuuuuuu!!!
hanif (3/19/2007 12:04:51 AM): TQ TQ Thank uuuuuuuuu
hanif (3/19/2007 12:04:58 AM): so sweet
hanif (3/19/2007 12:05:15 AM): bila nak lunch ni?


Bedebahnya akuuuuuuuuuu!
Besday kawan sendiri pun boleh lupa.

Hanif...yup, one of my close frens.
Dia ni bengong macam aku, tapi BEST! Kalau aku gayut ngan dia kat phone, sure makan jam-jam punya. Tapi skang tak boleh dah. Sebab dari aku spend gayut ngan dia jam-jam, baik aku buat taik mata ke, bersenggama ngan laki aku ke. Dulu-dulu, selalu dia main gitar nyanyi lagu Eternal Flame, sore memang best, cuma aku rasa lagi best kalau dia tak tonjolkan diri. Jadi bintang radio je dah la Nip. Ngehngehngeh.

Aku memang tunggu je dia ni kawen. Bila nak kawen ntah. Laki aku cakap orang yang terover success cam dia ni payah sket nak lekat. Mana taknya, asal aku chat je ngan dia, dia kata esok nak pi Sydney la, Bangkok la, US la, Uganda la...blablabla. Pastu kalau chat ngan aku asik la mengeluh sampai skang blom ada calon lagi. Cariknya tak, tau-tau nak calon. Aku lempang nak?

Tadi saya sebenarnya telah berkepergian ke Midvalley. Hajat di hati ingin membeli kasut. Tapi apakan daya kasut semua tak cun. Jadi saya telah mendapat satu akal. Apa kata kita mengusha skirt dulu? Saya ini adelah amat gilakan skirt. Lagi pendek lagi bagus. Kalau tak pendek, skirt itu haruslah ada belah-belah. Macam la kaki cun kan nak tayang kat orang. Tapi takpe, sebab yang kata kaki aku cun cuma laki aku sorang, orang lain keji pun wa no hallllll.

Akhirnya dapat gak skirt tu. Dari hujung tahun lepas aku carik okk. Baru tadi aku jumpa. Masa aku nampak skirt tu terlompat-terlompat siap kuak-kuakkan tangan lagi. Petanda seronok gila la tu. Siap jerit 'I found it!!! I found it!! Ya Allah..ni la skirt tu banggg!!!'. Macam kemaruk je kan? Promoter tu sure ingat aku jakun mana ntah terlepas. Tapi itulah perasaannya kalau ko carik satu barang dari tahun lepas, pastu tetiba dengan tak plannya nak beli tadi tapi benda tu ada depan mata. Apekah kau harus mengabaikannya???

Laki aku pun berkata, 'Nak beli skirt pulak? Tadi kata nak beli kasut ngan perfume je'. Pilih, kalau beli skirt, cut perfume or kasut.'

Lihatlah dunia, betapa bengisnya laki aku kalau sampai part bershopping. Dia ni dulu nak jadik akauntan, tapi sebab kak ngah dia dah ambik, so bapak dia suruh jadik engineer. Sebab kempunan nak jadik akauntan la tu aku dijadikkan mangsa skang ni. Asal apa benda aku nak beli je, dia calculatekan dulu. Laki aku you don't play play wehhh, every resit GIANT pun dia simpan. Hobi saye adelah mengumpul resit okkkkkk. Kalau lepas balik dari beli apa-apa sekalipun, dia akan check resit dulu. Macam pesuruhjaya sumpah pun ada, cuma dia je yang layak mensahkan bahawa resit itu adelah benar, tidak ada yang tidak benar melainkan benar-benar belaka.

Bila dah beli skirt, macam tak cukup syarat kalau tak beli blouse kan? Hmmm....nak beli ke tak ni? Kang kalau bagitau aku nak beli baju siren dia bunyik pulak. Siren tu kalau berpada-pada takpe jugak, ini makin aku cakap 'takpela, takyah beli ssekarang' makin kuat lak siren dia. Aku pun mendapat satu lagi akal. Aku ni macam MacGyver tau, di dalam kesempitan, pasti ada jalan penyelesaian. Pasti!! Aku pun buat-buatla nak try satu baju yang aku sebenarnya dah aim dari tadi.

'Bang, jap. Nak tengok baju ni ok ke tak. Tak beli, dun worry'. Ecehhh...tektik la ni.

Lepas try, aku tunjuk kat dia. Sambil sengaja tak butang baju tu. HAHAHHAHA...keji gila kan????? Mesti mau tau la kelemahan suami sendiri kan.

'Hmm...cantik jugak,' dia kata. Apa yang dia refer as cantik pun aku tak tau. Baju tu biasa je.
'Kalau bekenan beli la.'

Eishhhhhhhhhh. Saper kata aku tak bekenan?? Bekenan la sangat sangatttttttttttttt.

So, skang aku dah ada satu skirt idaman, dan satu blouse yang tak la cun mana tapi bila aku pakai PASTI cun. HUAHUAHUAHUAHUAH.

Sebenarnya, skirt ngan baju tu aku pakai duit aku. Tapi tak tau naper, dari mula kawen lagi, apa-apa aku nak beli walaupun duit aku sendiri, aku akan tanya laki aku dulu boleh ke tak. Kalau dia tak bagi, konfem aku takkan beli walaupun hati aku bengkak gila ngan dia. Percaya atau tak, sampai skang aku macam budak sekolah. Nak pi keje, mintak kat laki aku duit. Laki aku akan bagi aku duit every Isnin. Dia bagi untuk seminggu, itu pun cukup-cukup aku makan tengahari and kot-kot aku sesat mana-mana ke nak guna cash money. Tak percaya???? Ye, aku pun tak percaya sebenarnya laki aku sampai skang dok pegang ATM card aku!!!!!!!
Kenapakah nasib ku begini????
Kenapa mesti aku yang diduga sehebat ini?

Tapi bagus gak sebenarnya. Sebab kalau ATM tu kat tangan aku, nescaya, figura di dalamnya akan meruncing tak sampai 3 hari. Tapi laki aku pun tak le kejam sangat, petrol semua dia isi beb. Aku hanya tekan minyak je. Agak-agak aku nak carik pasal ngan dia, aku tekan minyak tu lebih sikit dari biasa. Aku ni kuat shopping gak dulu. Sejak kawen ni laki aku kontrol. Sampai no ATM aku pun aku lupa. Laki aku cakap, bila dah kawen, kita kena pandai salurkan duit tu ke mana. Ye la..AI AI CHIEP!!

Pastu time nak balik, tetiba laki aku cakap, 'jom beli perfume'.
Aku ingatkan dia nak beli untuk dia. Rupanya dia nak belikan untuk aku. Dengar tak ni hoihhh! Untuk aku!!!!!!!
Dia kata dia tensen bila aku memekak kata perfume dah nak abis, padahal ada 3 botol lagi.
Syorga!! Syorga okk? Betul kata Belinda Carlisle - HEAVEN IS A PLACE ON EARTH! Perfume apa takyah bagitau la kan. Macam la aku sorang je yang reti pakai perfume.

So today, hati aku amat gumbira.
So, now mood nak wat keje suda mari.

posted by aveo757 @ 1:56 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER