walk on wings, tread in air: Showroom <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
Visitor Counter
MY VIDEO


TESTIMONI GREENAARD


Showroom
2019-02-12

Last week ada customer (also blog reader) collect GreenAard kat ofis.
Ofis GreenAard ni bersekali dengan showroom untuk produk Fleur by Mrs Him.
Kalau sesape datang ofis GreenAard, takkan dapat masuk ke dalam ofis sebab yang masuk ofis cuma staff sahaja.
That's why kat showroom tu aku letak set sofa.
Kalau ada customer nak jumpa atau interview atau apa-apa je yang tak melibatkan urusan dengan staff, akan dibuat di ruang depan.

So this customer lepas ambik barang tu dia whatsapp aku "Kenapa Kak Di tak pernah bagitau Kak Di ada bukak butik?"

Jawapannya : Sebab itu bukan butik.

Aku tak bukak butik.
Aku cuma create satu space untuk display produk Fleur by Mrs Him sahaja.

Awal-awal start dulu (tahun 2011), memang semuanya beroperasi di rumah.
Masa tu stok pun sikit.
Taknak bawak masuk banyak takut jadi aset.
Hanya bawak stok untuk cukup-cukup untuk jual dan habis, jual dan habis.

Bila aku dah start produce own design (tudung & jubah), stok dah mula banyak.
Lumrah produce design sendiri memang kena buat banyak sebab kilang ada MOQ kena meet baru dorang manufacture, kalau tak dia suruh kita OEM produk dia je.
Bila stok dah banyak, segala ceruk dalam rumah pernah aku jadikan tempat menyimpan stok.
Sampaikan aku pernah terfikir nak extend tepi dapur rumah aku khas untuk simpan stok tapi dihalang oleh En Wan [dia kan always jeles dengan perkembangan bisnes aku yang semakin pesat].

Bila aku start hire 2 orang tailor, rumah aku dah takde rupa rumah dah.
Bilik atas tu dah jadi tempat kerja untuk tailor.
2 biji mesin jahit aku letak kat atas.

Pastu stok ready to wear baju and tudung yang aku bawak masuk dari China and Vietnam aku simpan kat another room.
Penuh situ dengan container.
Jenuh membeli container sebab nak simpan stok ikut size and warna.
Nasib baik stok barang-barang biotek letak kat opis.
Kalau semua aku letak kat rumah, memang dah macam rumah kedai lah jadinya.

Masa buat tailoring bisnes, aku dah mula rimas and tak syok everytime orang datang tempah baju.
Yang datang tu bukannya aku kenal pun.
Some of them bukan blog readers pun.
They got to know about tailoring bisnes aku melalui FB Fleur by Mrs Him.

Tau je la bila orang datang tempah baju, habis diangkut satu family datang ukur.
Pastu everytime nak fitting terpaksa guna bilik bawah (bilik belakang) - dah hilang privacy aku anak-beranak.
Asal ada orang datang je, berlari naik ke atas.
Last-last aku pindahkan tailoring bisnes ke ofis aku (ofis lama).
Tak memasal renovate ofis untuk buatkan satu ruang khas for tailoring bisnes.
Nasib baik tailoring bisnes ni tak lama sebab tempoh permit tailor hanya 2 tahun je.
Nak sambung permit boleh, tapi aku taknak sebab dah mula rasa rimas pulak ramai-ramai stay kat rumah.

Masa start GreenAard, ingatkan boleh buat GreenAard kat rumah je.
Tapi tak larat tengok rumah makin semak sebab stok banyak.
Kalau stok setakat 10-20 carton tahanlah lagi.
Macam Ephyra dulu aku bawak masuk 10 carton sekali ambik.
Tapi lepas 2-3 hari stok dah settle jadi takpelah kalau nak bawak 10-20 carton pun sebab 2-3 hari dah clear.
Lagipun itu bukan produk aku, boleh ambik sikit-sikit dari HQ.

GreenAard ni produk sendiri.
Takkan aku nak standby stok untuk seminggu punya sale je kot.
Dah tentu takkan boleh order setakat 10-20 carton.
Haruslah sekali produce terus banyak.
Abis tu kalau dah banyak sangat, takkan nak lambak depan porch rumah kot.
Dah macam jualan gudang pulak karang.

Jadi nak taknak terpaksa la ambik satu pejabat urusan untuk GreenAard.
Dah alang-alang buat opis GreenAard, itu yang aku buat space untuk Fleur by Mrs Him sekali.
Bukan butik pun, kalau butik aku dah lama promote suruh orang datang kedai.
Aku cuma buat tempat untuk display baju je, at the same time boleh simpan stok.
Takde la bersusun stok baju dalam rumah.
Lagipun sistematik sikit kalau simpan kat store sebab ada rak untuk susun stok, takyah everytime nak check size aku kena menonggeng-nonggeng punggah baju dalam container lagi.
Aku buatkan jugak satu fitting room supaya orang yang datang boleh try baju.
Takkan nak try dalam toilet pulak kan.
Nampak lah semenggah sikit and customer datang pun selesa ada tempat salin baju sekali.
Tu je pun tujuannya.

Lagipun Fleur by Mrs Him bukan main business.
Asal penubuhannya sebab aku nak cari tudung yang kena dengan selera aku, entah macamana terjebak pulak produce baju kurung, kebaya, jubah pastu sibuk pulak si kurta nak join sekali.
Produce pun bukan sepanjang tahun, nak raya je baru produce baju.
Selebihnya shawl.
Shawl aktif sikit dari baju sebab cepat sikit nak produce tak banyak karenah.

Jadi, itulah punca kenapa aku tak mengiktiraf ruang depan ni sebagai butik.
Hanya showroom kecil-kecilan saja.
Tapi sape nak datang boleh je.
Cuma datangla time nak raya sok, insyallah ada new baju.

Sebenarnya bukak opis/kedai ni tidak hanya bergantung pada kemampuan tapi keperluan.
Kalau stok kau melambak, tak sedap mata memandang rasanya untuk terus beroperasi dari rumah.
At least untuk aku, aku tak rasa selesa sebab pandang sini penuh kotak, pandang sana penuh container.
Tu belum lagi si Rayyan buat medan untuk dia prektis gymnas, melompat dari satu kotak ke satu kotak.

Beroperasi dari rumah memang menjimatkan kos tapi tengoklah jugak condition bisnes tu macamana.
Kalau stok dah semakin banyak, staff pun dah ada, takkan nak beroperasi dari rumah jugak.
Lainlah kalau kita kerja laki bini atau di kalangan anak-beranak je, that's different story.
Kalau bisnes semakin berkembang, ada pula keperluan untuk bukak ofis/kedai - silakan bukak.
It has nothing to do with mampu pakai ofis atau tak, ini soal keperluan.

Tak dinafikan ada yang sedari awal lagi mampu bukak kedai 2-3 lapis, terus-terus grand.
Itu cerita orang mampu.
Toksah ceritalah bab orang mampu ni sebab dia mampu untuk tak bekerja pun sebenarnya sebab duit dah banyak.
Sekarang kita cerita bab keperluan.
Kalau dah sampai ke level "perlu", maka tak salah bukak opis/kedai.
Jangan anggap semua yang bukak kedai/butik/ofis tu nak show off dia mampu bukak kedai.

To be fair, memang ada entrepreneur yang bukak kedai semata-mata nak tunjuk dia mampu padahal sales takde sangat.
Bukak kedai sebenarnya takde masalah tapi bila berlebih-lebihan dalam menggayakan kedai padahal akaun syarikat semput, hat ni yang masalah.

Membina bisnes ni macam kita bina kehidupan rumahtangga.
Kebanyakkan kita lepas kawen bermula dengan rumah sewa, kereta kecil, sofa pun 2 seater je, meja makan kecik, katil kelamin kecik.
Tapi seiring dengan pertambahan keluarga, maka ada keperluan untuk tambah perabot rumah.
Jarang kita tengok pasangan baru kawen sibuk nak deko rumah gila-gila.
Selalunya akan lebih fokuskan pada yang pratikal saja.
Melainkan ada kemampuan lebih, tu lain cerita.

Jadi key word kat sini - keperluan.

Bisnes pun macam tu.
Bermula dengan terus-terus gah adalah bonus.
Tetapi, bermula dari kecil-kecilan adalah lumrah, jadi tak payahlah stress kalau kedai/ofis kita kecik.
Itu lumrah, seiringan dengan masa dan pencapaian, kita perbaiki sikit-sikit.
Orang kata pelan-pelan kayuh.

Majikan lama aku start bisnes tahun 1998, bermula di shop lot biasa je.
Dia bermula dengan 2 orang je.
Dia satu meja, staff satu meja.
For 8 months dia berdua je keje.
Kalau tengok opis lama tu alahai kesian.
Macam takde gaya nak berkembang je, serba-serbi basic.
Ada 2 meja, 2 kerusi, satu mesin fax and printer, satu telefon and kipas.
Aircond pun takde weh.

Bos aku kerjanya cari sales.
Dia lah cari sales, dia lah buat packing, dia lah buat delivery.
Staff lagi sorang buat clerical.
Tapi selepas 8 bulan, dia berjaya hire sorang lagi staff untuk buat sales.
And the rest is history.

Masa aku join them in year 2003, aku adalah staff yang 16 dan sales person yang ke 8.
Waktu tu dah ada staff buat akaun, buat HR, buat operation, buat clerical and ada lab team sekali.
Tapi big boss tetap humble keluar buat sales, cuma masa ni dia dah handle key customer.
That time walau staff dah 16 orang, opis tetap di shop lot juga cuma dah 2 tingkat.
Lab tingkat bawah, sales tingkat atas.
Keadaan dalam premis masih basic ofis, cuma takde la kedana sangat macam awal-awal penubuhan dulu.
Masa aku lapor diri tu dah ada aircond semua, dah nampak rupa opis lah orang kata.
But still everthing masih humble, takde kecoh nak nampak gempak ke apa ke, yang penting everytime AGM sales belas-belas juta.

Tapi yang ni kurang hebat.
Company paling best aku pernah keje dah tentulah bos Devil Wears Prada.

Yang ini lagiiiiiii la.
Lansung takde system khas, dia pakai google datasheet je untuk buat kerja, kau bayangkan?
Tapi google datasheet kan sangat practical, jadi takde masalah nak buat kerja.

Silaplah dulu aku tak snap banyak gambar dalam opis tu.
Rugi pulak rasanya tak snap gambar opis, balik-balik snap gamba muka sendiri je dulu.
Camwhore katakan.

Bos aku yang Devil Wears Prada ni hanya ada 2 orang je buat clerical work, salah sorang tu PA dia.
PA dia cakap masa dia mula kerja dengan bos ni, dia adalah staff pertama.
Masa tu meja pakai dining table je.
Dia duduk hujung sini, bos duduk hujung sana.
Tapi seiring dengan pencapaian, staff pun bertambah, keperluan untuk ofis pun ditambah.
Masa aku join them year 2007, hanya ada 2 clerical staff, sorang engineer and the rest sales team.
Takde orang IT, takde HR, takde akaun.
Setiap bulan orang IT, HR and akaun akan datang ke opis untuk tempoh 2-3 hari buat audit and filing serta update apa-apa yang patut kat PC kitorang.
Dia tak hire permanent staff pun untuk tujuan tu.
Tapi sales mantap gila.
2 tahun lepas aku dapat tau sales dorang mencecah 50 juta.
Kalau ikut apa yang kitorang praktikkan di sana, margin keuntungan tak boleh bawah dari 40%.
So boleh kira la berapa keuntungan dia kan.
Staff dia tak sampai 15 orang pun.
Memang sedap la makan bonus.

Aku bersyukur bila aku ditakdirkan dapat kenal bisnes melalui majikan-majikan "sengkek" ni.

Sebab apa aku kata sengkek?

Sebab, ofis dorang bukan kat building yang besar, hanya kat shop lot je.
Orang kita kan kalau ofis kat bangunan tinggi barulah gempak katanya.
Kalau ofis kat lot kedai ni "bishe bishe" jeeee.
Deko opis bos-bos lama aku ni pun basic ofis style, takde la sarat dengan chandelier, dengan winscoting wall, dengan serba deko yang gah.
Apa yang ada dalam opis tu semua very practical untuk sebuah bisnes berjalan dengan smooth.
Jadi aku dah didedahkan dari awal bahawa bekerja di shop lot ofis adalah biasa, nothing to do with gempak atau tak gempak.

Ada orang dari awal bekerja dah masuk ofis yang gempak-gempak.
Itu rezeki dia, contoh paling senang, macam bos I kat opis ni la - En Wan.
Dari awal kerja dia dah join kilang yang besar dan ada nama.
That's why bila nampak aku buat bisnes tudung and GreenAard dulu dia kecam.
Sebab dia nampak macam tak meyakinkan je bisnes aku ni, maklumlah start from home.
Sendiri buat sales, sendiri bungkus, sendiri pos kekdahnya.

Bagi dia kalau buat bisnes mesti ada ofis.
Ofis pulak kena serba-serbi ada.
Masa renovate ofis GreenAard ni, dia cadang nak buat ruang menunggu, siap ada sofa, siap ada TV, siap ada itu ini.
Bagi dia, kalau nak buat, mesti nak terus buat grand.
Kalau tak, tak berbaloi katanya.

Aku faham kenapa dia macam tu sebab dia takde pengalaman kerja dengan company "sengkek".
Aku on the other hand, ada pengalaman tu.
Bagi aku, ini adalah pengalaman yang mahal.
Pengalaman mahal tu la yang mengajar aku supaya tak mudah gabra, tak perlu dengki, dan jangan buruk sangka dengan orang yang mampu bukak kedai/opis yang gah sebab aku tau itu tidak semestinya gambaran sebenar sebuah bisnes, so tak perlu nak hasad sangat, apetah lagi nak rasa tergugat.
Cool cool sudah le, buat keje kau je.
Nak sakit ati kat orang buat apa.


posted by Diana Ishak @ 9:37 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER