walk on wings, tread in air: Jual mahal sangat? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


Jual mahal sangat?
2018-05-29

Tadi pagi dapat PM dari follower bagi aku satu link untuk aku baca and bagi pandangan.
Tentang satu brand famous (kalau tau brand apa mohon jangan mention di ruangan komen) yang dikatakan re-branding produk dari China, kemudian jual dengan harga jauh lebih mahal tahap tak masuk akal.

Aku tak pasti sejauh mana tuduhan tu.
Tapi boleh jadi juga dia yang initiate the design dan tempah di China.
Kemudian pihak kilang sana jual semula the design to open market without nama brand.
Kalau kes macam tu, takde isu dia membeli produk dari China kemudian menjual semula di sini.
It is their product, their design, cuma pihak China yang re-produce the product dan jual sendiri-sendiri open market.

Sebab benda ni pernah jadi kat aku.

Kalau sesiapa yang follow blog ni tahun 2012 mesti ingat kes baju peplum aku?
Bila gambar baju tu tersebar, berjujuk-jujuk orang jual.
Katanya dorang buat di kilang Vietnam.
Lepas tu ada orang kata aku beli baju tu kat Indo pastu jual balik dengan harga cekik darah sedangkan mereka-mereka jual dengan harga tak sampai RM100 sepasang.

Ya, silakanlah beli dengan mereka-mereka, yang ko tetap masuk FB aku dah kenapa?

Masa tu Fleur by Mrs Him masih belum dikenali (sekarang pun tak terkenal mana).
Waktu tu hanya yang baca blog aku je kenal brand tu dan tau itu memang design aku.
Jadi bila ramai yang bash, aku tak dapat nak pertahankan yang itu sememangnya design aku.
Bila semua mengutuk, aku lebih banyak diamkan diri.
Begitulah nasib bila brand tak power.
Orang tak percaya kita.
Orang tak percaya kita yang design baju secantik tu (ya ampunnn bragging mak mati. kahkahkah).

Jadi, bila that brand dikecam teruk sekarang di media sosial, aku tak pasti samada tuduhan tu betul atau tak.
Kalaupun betul dia re-branding dari China, generally, tak menyalahi undang-undang kalau dia jual semula kerana dia beli that item secara sah.
Once you have purchased something at retail it is yours to do with as you choose.
Even kilang pun have litle or no control at all ke atas produk yang dah dijual kepada pelanggan.
Kita nak jual berapa harga pun sukahati sebab that product is ours now.

Tapi persoalannya sekarang, kenapa dijual dengan harga yang melampau-lampau mahal?

Ok, macam ni lah.
Pernah tak terfikir kenapa mineral water yang dijual kat hotel dan airport harganya cekik darah?
Padahal kat luar harga cuma RM1.50 je sebotol.
Tapi kat hotel harga sembelih orang.
Airnya sama je, mineral je pun. Cuma tukar label hotel, terus jadi RM5.90.
Ada sesape pernah viralkan benda ni? Tak.

Harga mineral water kat airport dan 5 star hotel jauh lebih mahal kerana kos menjalankan perniagaan biasanya 2 kali ganda lebih besar dari tempat-tempat lain.
Yang pertama adalah sewa ruang (tapak).
Yang kedua, cost of acquiring bisnes. Yang ini termasuklah marketing cost dan ianya sangat competitive.

Tapi percaya atau tak, those yang buat bisnes kat airport, 5 star hotel dan mall-mall besar macam KLCC and Pavi makes more money dari yang jual kat Kenanga atau Jalan TAR.
Ini kerana majoriti yang naik flight dan yang duduk 5 star hotel mampu bayar harga yang tinggi untuk produk dan perkhidmatan di sana.
Orang berpendapatan sederhana jarang membeli belah kat big mall, atau stay kat 5 star hotel.
That's why those yang buat bisnes kat tempat-tempat ni lebih senang buat duit sebab customernya semua di kalangan yang tak kisahkan harga.
Customer-customer dorang ni semua membeli bukan untuk dapatkan barang semata-mata tapi the whole package - kualiti, layanan, packaging, dan keselesaan.
Sedangkan kita yang biasa-biasa ni sekadar nak dapatkan produk je, betul tak?

Inilah sebenarnya yang membezakan harga satu produk with another.
Produk yang dibeli di China memang lebih murah kerana factory cuma manufacture and sell.
Marketing tak hebat mana.
Tapi produk yang di-re-branding selalunya guna modal marketing yang tinggi.
Sebab itu harganya lebih mahal.
Kalau dia tak buat marketing kaw-kaw kita pun tak terpikir nak gugel tentang sumber produk tu.
Entah-entah tak terpikir pun produk tu wujud.

Semua ni ada kaitan dengan branding.

Contoh paling mudah Bata.
Sape ajelah yang terpikir nak beli selipar Bata raya-raya ni?
Tapi lepas gambar Tun M pakai selipar Bata tu, mencicit semua mencari selipar yang sama.
Tun dah re-branding the selipar.
Lepas ni kalau Bata nak rebrand the slipar as "Tun M sandal" dengan harga dari RM12 ke RM35 pun aku jamin masih laku walaupun design dia very the kampung.

It's all about branding.

Lagi satu, iPhone.
Padahal henfon je. OPPO pun henfon, Samsung pun henfon.
Aku pernah pakai tiga-tiga ni.
Untuk sejenis manusia yang guna henfon untuk whatsapp, email and update media sosial, tiga-tiga ni ok je untuk aku.
Cuma kalau pakai iPhone tu nampaklah 'kaya' sikit.
Maka pandangan orang pada kita pun berbeza.
Tu pasal student-student menggeletis beli iPhone dengan duit PTPTN.
Kerana iPhone bukan sekadar henfon tapi satu statement.

Bila branding dah mantap, company ada kelebihan create their own price tanpa perlu ambil kisah berapa harga standard market.
Company boleh jual pada harga maksimum yang customer boleh bayar.
We called this "market-will-bear-price".

Maksudnya, bila branding dah power, harga bukan lagi dikira berdasarkan kos tapi berdasarkan berapa customer willing to pay.
Big-big brands macam ni selalunya ada rekod regular customer dan selalunya bila they start selling at "market-will-bear-price" cost, harga bukan saja tak masuk akal, tapi stock pun terhad (limited edition).
Ini kerana company fokus untuk jual pada regular customer dan orang yang mahukan lebih dari sekadar produk.
Strategy ni always works to those yang bukan price sensitive people.

That's why powerful brands like Apple, Starbucks, Chanel lebih senang menjual walaupun harga mahal.
Because they sell product + style.
Dan zaman media sosial macam sekarang, bisnes-bisnes macam ni lebih senang buat duit sebab kebanyakkan orang tend to show off (no offense).
Menggeletis-geletis nak share gambar with branded items.

That brand yang tengah viral sekarang ni, aku pernah beli sekaligus 5-6 produk dia.
Tapi aku tak pakai.
Aku nak tengok material je.
Apa yang aku boleh katakan, material dia ada yang ok ada yang tak berapa kena dengan aku.
Tapi order aku datang dengan solid box. Box siap beriben.
Dalam bos ada wrapping paper, ada style card, ada extra label and benang yang sama dengan warna fabric untuk kita jahit sekiranya label tertanggal.
Disebabkan aku beli banyak, jadi semua tu dimasukkan lagi dalam another solid box.
Plastik pos laju pun dia guna brand sendiri punya.
That's where they put all the cost.

Kan ada pepatah cakap "Yang mahal itu bukan hidup tapi gaya hidup".

Kebanyakkan yang jual dengan harga mahal tu sebenarnya menjual gaya sekali, bukan sekadar produk.
Kalau nak beli sekadar produk, boleh la beli kat pasar malam atau direct kat China.
Katanya tak kisah brand, kan?

Yang peliknya, kalau pi Vietnam, produk yang ada brand ni jugak lah yang dicari dulu.
Takde pulak nak beli yang takde brand.
Siap tanya lagi tokey kedai dapat plastik yang sama tak? Kahkahkah.

Tak caya, gi skodeng mana-mana IG yang jual un-authentic product macam Chanel and LV.
Kau akan jumpa orang yang tanya "Dapat box tak?"

Eh, cantik muka kau.
Dah beli murah siap nak kotak bagai.

Some people nak produk gempak tapi taknak bayar lebih untuk service.
Nak beli barang siap nak ada kotak, nak ada kad, pastu nak free pos bagai.
Tapi nak murah. Akai ada?

Sebenarnya di sudut hati kita, kita pun teringin nak pakai brand dia, betul tak?
Tapi kita jadi bitter bila tak mampu beli.
Terasa diri miskin nau bila tak mampu beli sehelai sedangkan orang lain dah penuh 3 laci.
Bila ada kesempatan macam ni, kita pun seronok membawang tanpa kita berfikir secara adil kenapa dia letak harga mahal.

Kalau dia re-branding sekalipun tak salah, sebab dia beli the produk secara legal.
Kalau dia nak jual dengan harga lebih mahal, kita sebagai pembeli kan ada pilihan, why so bitter?
Kalau kita taknak support, just don't buy. But don't condemn, that's not nice.


p/s : Again diingatkan, jangan mention nama that brand di ruangan komen baik kat IG atau FB aku. Kalau tau, dendiam. Simpan dalam hati sudah.




Gambar atas ni sebahagian je.
Bawal chiffon, satin and shawl masih available.
Boleh KLIK SINI.


posted by aveo757 @ 9:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER