walk on wings, tread in air: PASH Malaysia <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


PASH Malaysia
2017-07-26


Cantik tak?
Lipstik baru in the market gituuu.
Tapi bukan lipstik GreenAard le. Ni orang lain punya, dia bagi aku try ko tau berapa batang? SEPULUH!
Jenuh nak habiskan pakai 10 hari selang-seli warna lain bibir aku.
Setakat ni aku baru pakai 2 kaler. Not bad jugak selection of colors dia.
Masa aku terima gift ni aku just tengok warna-warna dari luar kotak je. Dalam hati aku "Alamak, merah nau ni. Sesuai ke aku pakai terang-benderang macam ni? Nampak macam terbalik bibir aku nanti".

Bila bukak kotak baru nampak the real color.
Rupanya ada je warna yang sesuai dengan taste aku like warna macam cokelat sikit, and another one yang aku pakai semalam warna macam Huda Beauty Vixen. Cantik!



PASH nama brand ni.
Ini bukan Malaysian made, from Sydney, Australia.
Dorang baru je launch their Everyday Collection - 10 warna. Warna-warna yang aku dapat ni semua warna untuk Everyday Collection. PASH ni ada their own lab so animal testing semua dorang buat sendiri.

Dorang punya lip matte ni aku dah try dah.
Macam biasa, lip matte memang long lasting, tak melekit, tak melekat pada gelas atau sudu. Maknanya, jimatlah sebab tak payah apply banyak kali. Lepas makan sapu, sebelum makan sapu. Takyah. Sekali je kau sapu, kalau sampai petang tak memerlukan kau basuh mekap, makananya kekal lah lipstik tu sampai ke petang. Aku dah try pun. Minggu ni aku 'off'' so aku test sendiri memang warna dia lekat dari pagi sampai ke petang.

Ingredients dia tak jauh beza dengan kosmetik-kosmetik lain.
Semuanya memang bahan-bahan yang biasa digunakan dalam mana-mana kosmetik macam c10-13 isoparaffin and Trimethylsiloxysilicate. Trimethylsiloxysilicate ni mana-mana maskara and lipstik yang waterproof ada pakai sebab dia tak larut air. Jadi sesuai sangat untuk waterproof kosmetik.



Antara 10 warna dalam koleksi Everyday Collection ni, ada 4 warna yang aku minat.
4 warna atas ni macam sepadan sangat dengan warna kulit ni.
Dari kiri ke kanan : Roma, Kerrie, Venus and Sarina.

Yang Roma tu akan-akan warna Vixen Huda Beauty kalau kena kat bibir.
Yang Kerrie tu ala-ala Trendsettter Huda Beauty tapi a bit cokelat-orange sikit.
Siapa yang pakai Spice Girl Huda Beauty, aku rasa korang boleh try Venus.
Sarina ni warna merah dia macam warna Red Beans Clinique.
Empat warna ni memang aku berkenan sangat.



Yang ni demo sikit aku pakai warna Kerrie.
Warna ni la yang aku cakap macam Trendsetter Huda Beauty tu tapi terang sikit. 
Yang Huda Beauty malap sikit.

✔ warna cun.
✔ nak apply senang.
✔ tak viscous sangat, lancar je apply kat bibir.
✔ packaging nice.


Lagi 6 warna ni :



Atas kiri ke kanan : Elaine, Young and Primrose.
Bawah kiri ke kanan : Manilla, Grace and Ballina.

Tiba-tiba nampak macam Primrose tu pun cun gak. Nanti lah esok-esok try pakai.

Walaupun aku bukanlah sejenis pengumpul lipstik, kalau beli pun balik-balik kaler yang sama je, tapi sesekali bila nampak 10 warna sekaligus macam ni rasa seronok jugak. Rasa macam takde masalah nak keluar berjalan sebab semua shades of red lipstik ada dalam laci. Pompuan ni kumpul lipstik bukan apa, lipstik ni sebenarnya macam perfume juga. Kena pakai ikut mood dan occasion. Sebab tu perempuan ada masalah nak pikir hari ni nak pakai lipstik apa, nak sembur perfume apa. Semua benda kena ikut kesesuaian sebab kalau tak sesuai, akan menyebabkan blow satu hari. Kalau pompuan dah start blow, silap-silap beralih paksi bumi ni. Sebab tu kalau dorang kejap-kejap beli lipstik - biorkannnnnnn.

Lagipun, lipstik PASH ni bukan mahal nau.
Lagi mahal Lancome tu sampai RM145 aku beli collection L'AbsoluRouge. Seketul je padahal.
Yang tu kalau nak beli 10 batang agak cirit jugak la.
Kalau PASH ni sebatang baru RM49.90 (tak termasuk kos pos).
Tapi sekarang ada harga promosi RM39.90 (tak termasuk kos pos).
So kalau nak beli 3-4 batang sekaligus pun terdaya lagi ni.




Empat batang pertama dari kanan tu semua warna feveret aku.
Aku dah adaaaaaaa. Korang bila nak ada? Hahaha.

PASH ni ada duta tau, artis juga. Tapi artis dia akan start carry the produk bulan 10 nanti.
Tapi sebelum artis tu carry task dia, kasik aku endorse dulu produk ni. Sebab aku murah sikit. Mbahahahaha.

Ok, korang kalau nak beli, boleh terus contact :

✔ Aida 019-9624654
✔ Zu 017-3001882

IG : @house.of.pash
FB : PASH Malaysia

Harga promosi sekarang RM39.90 sebatang (tak termasuk kos pos). Promo sampai hujung tahun.

Silakan semua.



posted by aveo757 @ 3:40 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER