walk on wings, tread in air: Berbuka dengan lauk yang real. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Berbuka dengan lauk yang real.
2017-05-31

Memandangkan puasa pertama dan kedua aku berbuka roti, jadi bila semalam dapat berbuka special dia punya gelabah teruk tu macam ni lah. Semua benda aku nak ambik gambar. Hadap je lah ya.




Nasi kerabu ni aku order kat @frozenlauk. Nak celebrate Mother's Day. Hari tu tak celebrate pun sebab adik aku Ima tak dapat balik. Now bila dah berkumpul kat Bangi, baru boleh celebrate. Jadi, aku order nasi kerabu je lah. Ni bukan apa ni, nak mengelakkan dari kena tolong masak 😂😂.
Jadi aku offer order makanan je. Untuk 10 orang makan, portion sangattttttttttttt lah banyak. Boleh makan 17 orang kot. Aku order solok lada, ikan celup tepung and daging bakar. Daging bakar kitorang just makan satu bekas je, lagi satu bekas lansung tak bersentuh. Cadangnya petang ni yang satu bekas tu aku nak leburkan jadi daging masak kicap. Pastu ikan celup tepung ada lagi, aku leburkan jadi ikan masak sweet sour. Senang cerita, ubahsuai lauk je.

Satu pax dia charge RM16.
Ok la ni sebab ikan pun besar, solok lada gemuk-gemuk, daging bakar pun cantik je lebarnya.
Kalau beli kat pasar malam selama ni solok lada tak senonoh je aku tengok.
Keropok pun @frozenlauk ni bagi banyak. Se-tupperware besar.

Pastu semalam aku order sekali lauk frozen.
Aku order ayam belado, cencaru belado, daging masak lemak cili api, paru sambal, and ayam bali.
Insyallah meriah la lauk bersahur aku tahun ni sebab dah jumpa jalan keluar dari masalah mikir apa nak makan waktu sahur 😂. Korang kalau masih lagi mikir nak makan apa, boleh order lauk kat @frozenlauk.



Mak Aji tak tau cerita kitorang buat celebration ni untuk dia. Beria dia masak rendang ayam sambut anak-anak cucu nak berkumpul. Pastu dia cuak cukup ke tak lauk nak berbuka sebba hanya masak rendang ayam and macaroni goreng je. Si Ima ngan Siti tak bagitau pasal nasik kerabu kat dia. Merasa la semalam dapat makan rendang ayam. Tapi takde nasik himpit. Kalau ada memang IN lah.



Lauk berbuka semalam :)



Lauk di pinggan :)
Bukan pinggan aku. Ni pinggan Azrul.



The boys makan kat meja.
The girls pandai-pandai la cari tempat nak berbuka konsepnya.



Wajah-wajah excited bila nampak Acu balik bawak kek.
Yang dua orang ni start tanya bila tarikh lahir masing-masing.
Semua perasan kek tu dorang punya. 



Acu sengaja mintak 4 lilin biar anak-anak sedara tiup sorang satu jangan berebut.
Sebab selalunya berebut nak tiup. Hambik ni sorang satu lilin Acu kau mintakkan.
Yang best tu bila masing-masing nak cop flavour yang atas tu.
Flavour ni sedap, yang ni tak sedap, yang tu tak sedap.
Bila anak sedara mintak flavor choc chip, Acu jawab "Yang ni palinggggggggg tak sedap!"
Punyalah tak kasi anak sedara dia makan yang choc chip tu. Keji gila perangai.



Sebut pasal choc chip, ni ha nak bagitau, sape yang order, yang takde bagitau tarikh nak ambik, boleh la datang ambik.
Ada yang dah ready ni. Yang ada bagi tarikh, tunggu sehingga tarikh tu la baru collect ya.
Yang ni kalau nak order boleh call/whatsapp direct Mak Aji : 019-2244646



Ini adalah view pagi ni.
Yang dua orang tu katanya puasa - Rayyan and Jannah.
Tapi dah mandi-mandi kolam ni aku anggap je la tak terminum air kolam tu. 😂
Aku ada kat Bangi ni tapi En Wan ada kat opis. Bos kena keje kuat so kena masuk opis lah.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Shawl printed yang pre-order hari tu dah sampai.
Semua dipos hari ni.
Ada slot balance untuk shawl, kalau nak boleh isi form kat bawah nanti.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

New shawl.
Tema "Women's Dream Closet"
Takde design yang sama kat luar tu ya, ini memang design Fleur by Mrs Him.



Shawl Closet Blue
*update terbaru : 3pcs left



Shawl Closet Pink
*update terbaru : SOLD OUT



Shawl Bandar Cream
*update terbaru : SOLD OUT. 



Shawl Bandar Mint Green
*update terbaru : SOLD OUT. 



Shawl City Brown
*update terbaru : SOLD OUT



Shawl City Lilac
*update terbaru : SOLD OUT.



Shawl Desa Senja
*update terbaru : SOLD OUT. 



Shawl Desa Pagi
*update terbaru :SOLD OUT


Harga RM85/pc.
- with box
- ukuran 180x65cm
- satin Roberto Cavalli.
Pos Semenanjung bos aku belanja.
Pos Sabah/Sarawak kena bayar extra sikit.



Name:
Email Address:
Shawl : Shawl Bandar Cream
Shawl Bandar Lilac
Shawl Bandar Brown
Shawl Bandar Mint Green
Shawl Desa Senja
Shawl Closet Blue
Shawl Closet Pink
Quantity:
Address:
Phone:





Nak beli dengan harga promosi, please refresh page untuk isi form.


posted by aveo757 @ 1:51 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER