walk on wings, tread in air: Hari Raya Haji 2014 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Hari Raya Haji 2014
2014-10-06

Hari Raya Haji 2014.

Memang sejak mula kawen lagi kalau dah nama Raya Haji, takde kampung lain dah nak beraya. Memang kat kampung En Wan je la. Seingat aku baru 2 kali beraya haji kat rumah sendiri. Itu pun masa aku berpantang lahirkan Rayyan. Lagi satu tahun lepas kot sebab kebetulan raya kena tengah-tengah week jadi semua pun tak balik. Memandangkan ramai duduk KL and mak pun dah duduk sama kat PH, jadi semua beraya rumah aku. 

This year kitorang balik Tganu awal sikit. Jumaat lepas Subuh dah keluar dari rumah. Taknak sangkut kat jem punya pasal. Alhamdulillah memang lengang selengang-lengangnya. 5 jam tanpa perlu speed, dah sampai kampung. Rupanya orang yang gerak balik Tganu Jumaat malam dah sangkut berjam-jam. Kawan En Wan gerak dari rumah kul 12 malam, sampai Tganu 11pagi Sabtu. Dem.

Kalau aku konfem dah merempan dalam kereta. Siap bersumpah taknak balik Tganu dah. Tu aku la punya perangai kalau dah bengang sangkut dalam jem. Gila kauu. Kalau dah sampai 12 jam dalam kereta, melecet kulit bontot aku. 

Jumaat, sampai rumah pun takde buat apa sangat. Membuta je keje. Lagipun lepas Jumaat, En Wan terus gi bandar uruskan hal-hal reunion dia esoknya. So aku malas nak kacau. Baik aku qada tido.

Sampai now aku blom sempat lagi nak pusing town. Ada la kejap malam hari Jumaat tu En Wan bawak aku gi makan AnW. Macam la tak penah makan AnW kan. Tapi memang tu la pun acara wajib. Pasar Payang pun blom aku belum mencemar duli lagi. Ingat nak redah gak esok. Menyambar kaftan barang seempat lima. Jeruk kelubi lagi. Kepok lekor lagi. Penuh program dah ni. Pegi je tak sompek-sompek lagi. Seb baik malam tadi dorang BUAT BBQ. Terlepas la keinginan aku nak makan sotong. Nak makan sotong Warung Pok Nong konfem tak dapat punya. Pok Nong pun nak beraya kan. Semalam aku ingat dorang nak BBQ daging, rupanya seafood. Daging semua bawak ke kenduri tengahari ni.



Tau ni apa?

Batu lembu (testis) goreng kunyit.
Masa melapah, ini yang En Wan ngan anak-anak sedara dia rebutan dulu. Sungguh aku takleh brain. Dari kecik dah ada telur pun nak gak rebut telur hak makhluk lain. Ce tengok aku. Rilek je. Bersyukur je dengan apa yang ada. Kah Kah Kah.

Aku tanya En Wan, camana rasa dia.
En Wan kata rasa lembut. Dia suruh aku try. Kosser aku nak hadap. Yang ada ni pun jarang berusik. Eh.

Internet kat kampung En Wan ni masih lagi kategori hazab tapi ada improvement sikitttt dari tahun-tahun sudah. Aku memula dah down dah bila En Wan ajak balik kampung awal sebab budak-budak Fleur by Mrs Him keje Jumaat and Sabtu. Susah kalau takde connection ni. Payah nak communicate. Lagi payah kalau dorang hantar gamba untuk aku edit on the spot. Rupanya tahun ni ada improvement. Dulu kalau nak check FB kena bertenggek luar rumah. Now dalam bilik pun dapat dah cuma takde la laju mana. But at least takde la aku bersidai kat luar doplohpat jam. 

Alhamdulillah those yang terlibat dengan photoshoot new shawl Fleur by Mrs Him fokus dengan keje walaupun aku takde. Walaupun petang raya orang semua dah busy merendang mengetupat menggulai, dorang masih lagi update aku via whatsapp dengan gamba-gamba shawl. 

"Macam ni ok tak?"
"Style ni ok tak?"
"Pose yang ni boleh?"

Aku masih lagi tak sempat nak view gamba-gamba, tak jumpa pun model. Thank you so much to all.  Model, photographer, MUA official untuk Fleur by Mrs Him and assistant aku. Thank you.

Aku tau ada MUA yang nak sponsor tapi shooting kali ni aku takde sama, jadi aku serahkan pada official MUA. Dia tau dah apa yang sesuai untuk model aku. And yes model, memang aku perlukan more model untuk shawl akan datang. Sila serah diri pada saya.

Ok, aku nak siap-siap untuk kenduri tahlil and majlis bertunang anak sedara En Wan. 

From Manir with laf. 


Insyallah Rabu ni aku launch Shawl Arana by Arekay (new label under @fleurbymrshim)

posted by aveo757 @ 11:21 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER