walk on wings, tread in air: Pantis <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Pantis
2014-01-23


Takpe...ini memang soalan biasa aku dapat dari zaman skolah dulu.
Kebanyakkan ingat aku pantis kening.
Sesungguhnya pantis kening sangat sakit dan tak boleh buat ya.
Camana aku tau sakit?
Sebab kening aku penah kena pantis time mekap nikah dulu.
Dulu aku tak tau menahu lansung bulu kening takleh dicabut.
Masa mak andam nak mekapkan aku dia tanya "Ada mana-mana bahagian muka yang awak tak kasik saya sentuh tak?"

Aku jawab takde.
Pelik la jugak memula pehal tanya macam tu.
Ada ke bahagian muka yang takleh disentuh?
Mak andam aku bukan lelaki pun yang risau takleh sentuh.

"Bagus. Saya lebih suka mekapkan pengantin yang tak cerewet. Ada sesetengah pengantin sentuh sini tak boleh, pegang situ tak boleh, cabut ini tak boleh. Pastu komplen mekap kita tak cantik"

Aku iye kan ajelah.
Sebenarnya aku tak paham pun apa maksud dia.

Lama-lama pastu baru tau yang cukur/cabut kening tak boleh.

Tapi, takyah la cabut kening ni.
Sakit okeh.
Maybe sebab aku tak biasa buat. Bila dia cabut ya ampunnnnnnnnnn bergenang airmata.
Tapi maybe untuk yang dah biasa cabut dah tak rasa apa.
Sama la feeling dia time aku first cabut bulu ketiak.
Time skolah main shave je.
Bila matrik, kawan aku si Apeng yang memperkenalkan kekdah cabut bulu ketiak.
Aku tengok hari-hari dia terteleng-teleng kepala nak cabut bulu ketiak dia. Sampai aku tengok ketiak dah naik togel dia still mencabut. Cabut bulu roma ke hape dia ni.
Gamaknya letih terteleng-teleng kepala dia sound aku "Ko cukur ye ketiak kau?"

"Ada kekdah lain ke?"

"Aku cabut. Jom la cabut. Meh aku cabutkan kau punya dulu"

Semenjak dari hari tu, aku ketagih.
Mula-mula dia cabut tu memang menggeletik-geletik badan aku tahan sakit.
Pedih okkkkkkk.
Nak-nak lagi bulu yang kat area bawah lengan tu.
Area bawah lengan tu kulit nipis.
Kena pulak cabut bulu area tu. Bila bulu kena sentap, pehhhhhhh. Perasaan dia memang tak dapat digambarkan lah. Terasa dunia ini aku yang punya!
Sakit siyallllllllllll.

Apeng ni pulak bangsa yang bulu dah takde, tapi dia korek-korek kulit ketiak aku untuk keluarkan anak-anak bulu yang belum tumbuh. Kadang-kadang sampai luka. Tapi puas la sebab rasa macam kau tak sempat keluar aku dah cabut kau dulu. Hahahah.
Dah luka-luka tu kan, pastu kau tenyeh deodoran.
Tengok menggeliat ke tak badan kau tahan pedih.
Penah kan sebab terlampau banyak yang si Apeng tu korek, bila aku pakai deodoran, dalam 10 minit jugak la aku kangkangkan lengan aku. Pedih nak mampos. Kadang-kadang sampai aku kipas-kipaskan. Punya la sakit. Maka berjalan la aku kehulu hilir dengan tangan terkepak. Dah macam beruk pun ya.

Macam tu la sakitnya cabut bulu kening.

Tapi bila kau dah biasa dengan aktiviti cabut bulu ketiak ni, kau rasa nak dan nak lagi.
Pastu aku pun dah dapat penyakit si Apeng. Hari-hari aku kelebet ketiak aku. Bila bulu sendiri dah takde, kita hasut orang lain cabut bulu gak. Lama-lama, semua 7 orang dalam rumah aku tu gotong-royong cabut bulu. Kau cabut aku, aku cabut kau. Kenikmatan dia tu kan sampai boleh terlena. Tak caya, try la.

Masa lepas aku bertunang dengan En Wan, En Wan duduk rumah Mak Aji 2-3 hari.
Sempat la aku heret dia ke kancah cabut bulu ketiak ni.
Sampai menangis la En Wan ni aku keje kan.
Bulu dah la banyak. Setengah jam cabut tak sampai half pun. Biasa la kan laki. Macho la konon bulu ketiak berkepuk.
Dengan aku no way ya.
No bulu allowed. Ketiak tak boleh. Bulu dada tak boleh. Misai tak boleh. Janggut takpe.
Restricted area tu takpela. Tu kes-kes terpencil.
Other than that area, aku jumpa bulu, siap kau.
Merasa la kau self-servis seminggu.

Now, aku masih teruskan aktiviti cabut bulu ketiak. Cukur tak best. Nanti ketiak kau hitam.
Aku ni dah la memang sedia hitam kan.Tak dapat putihkan satu badan, dapat putih tang ketiak jadikla.



KLIK HERE : PROMOSI EPHYRA


posted by aveo757 @ 1:55 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER