walk on wings, tread in air: Homework <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Homework
2011-01-25



Tiap-tiap malam Redza di-tuitionkan oleh bapak dia. Everynite lepas Maghrib, En Wan akan check wallet Redza dulu. Macamana dia check purse aku, macam tu jugaklah dia buat kat Redza. Tergagap-gagap anak aku explain apa dia buat dengan belanja skolah lima ringgit dia. Yang anak pulak satu hal, kemain lagak macam bapak kau tokey lombong!

Minum tak cukup satu. Dah minum teh o ais, order pulak teh bunga.
Sotong ball tak dua batang tak sah. Tu dah empat ringgit dah.
Selalunya dalam wallet at least ada tinggal lagi seringgit, hari ni kosong.
Laaaaaaa, beli plastesin pulak kat ko-op. Pandai singgah ko-op dahhhh. Tabung tinggal tabung je la jawabnya...

Dah selesai soal jawab wallet, sEn Wan akan check beg skolah pulak, tengok ada homework ke tak, ada baju PJ ke tak kat dalam tu, ada bawak balik barang orang ke (mana la nak tau kannn).

Sebijik macam Mak Aji.

Mak Aji dulu suka nau geledah beg skolah aku. Siap selak-selak buku teks aku lagi nak tengok kot ada surat cinta terselit. Gojes sangatlah anak kau ni kan yang nak berutus surat cinta segala. Ada sekali tu selak punya selak jatuhlah biodata aku. Dulu kan semua budak skolah ada tebiat pass-pass biodata. Padahal budak tu sekelas je tapi disebabkan budak tu lelaki so haruslah malu-malu sikit. Kang paparazzi nampak ko sembang macam nak rak dengan jantan jawabnya esok ko buat homework depan HEM.

Itu kalau anak kau hotttttt.
Masalahnya anak kau dengan perkataan HOT tu jauh macam langit ngan bumi!

Biodata aku tu cuma untuk adik angkat.
Yang aku ni pun satu, dengan adik angkat pun nak berbiodata segala. Wadehel kan??

Helo??? Kasiklah aku chance. Orang lain berasak-asak bagi biodata, aku cuma takat tulis biodata siap=siap 2-3 keping buat stok kot-kot la ada orang mintak. Last-last aku jugak yang baca balik biodata aku.

Aku rasa budak-budak laki skolah aku dulu semua takde taste. Diorang gagal menilaikan mana satu satu permata, mana satu kaca.

Oh, berbalik pada cite Mak Aji tadi, aku kena belasah disebabkan biodata. Tapi aku tak heran kena belasah. Yang aku heran tuuuuuuuuu, apa ke jauh sangat angan-angan Mak Aji ni??

Masa dia belasah aku cukup-cukup tu, mulut dia terpekik-pekik 'Apa nak jadik ko ni, aku suruh blaja ko menggatal! Dah pandai ada boifren sekarang ni!!!!'

Zapppp.
Zapppppp!!

Pastu sambung lagi 'Pegi skolah aku bagi duit belanja, ada hati nak ada boifren. Muka berkerak tak sedar diri!!'

Zappp.
Zappppppp!!

Sambung lagi 'Blaja dulu Diana. Kau tu dah la takde rupa, kalau tak berotak kau ingat ada orang nak kat kau?'

Zapppp.
Zappppppppp!!

Pastu 'Kalau dah teringin sangat dengan jantan tu, habiskan blaja dulu. Pas grad sok, nak kawen, kawen lah!'

Masa ni dah slow sikit menyebat aku tapi still ada lagi 1-2 libasan manja.

Alih-alih 'Anak sape budak tu? Mama kenal?'

Eh-eh.
Dalam pada melanyak aku tu, nak jugak tau.

Tapi aku diamkan diri je.
Dia macam kecewa la bila aku tak jawab.
Tapi kalau aku jawab konfem dia lagi kecewa. Sebab aku ni toksah kata boifren, adik angkat pun rejek *lap airmata*

Time sedih-sedih macam ni aku selalu pujuk diri sendiri, berkata-kata sendirian 'Apesal aku tak cantik? Mesti la sebab baka kan?'

Wakakakakkaka.

Sebenarnya aku cerita pasal Redza tadi kan?

Ok, sambung..

Redza : Pa, dia kata tulis 5 benda hidup. Benda hidup tu apa?

En Wan : Benda bernyawa.

Redza : Bernyawa tu apa?

Aku : Things that can grow.

Redza : Like?

En Wan : Pokok.

Redza : Ohhhhh. Ok, Ija tau. Like flower?

En Wan : Yup.

Redza : Cat?

En Wan : Yup.

Redza : Hair?

En Wan : Yup.

Redza : Bird Ija?

En Wan : Huh??

Redza : Dia can grow what?

Aku : Dia boleh grow ke, Ja?

Redza : Ija rasa boleh.

Aku : How?

Redza : Ija pun tak tau. Tapi kalau Ija nak kencing dia mesti jadi tegak.

Aku : Ohhhh, baru mama tau. Macam tu rupanya. Kalau tegak tu grow la?

Redza : Tak grow lagi. Kalau macam papa punya dah grow.

En Wan : Ehhhhh..tu belum betul-betul grow lagi, Ja.
*gelak-gelak sambil nak picit tetek aku*

BLAH LA!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 9:18 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER