walk on wings, tread in air: Tau la gaji belum dapat.... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Tau la gaji belum dapat....
2010-12-21



Situasi : Bukan rumah dia. Tapi dia ada kena-mengena la dengan ahli rumah ni.

Time : About to makan malam.



Dan mereka pun sampai.....
Sampai elok je time orang tengah nak makan. Makanan dah hidang-hidang atas meja.

Dan orang itu pun masuk rumah terus masuk ke dapur.
Maka nampaklah lauk-lauk yang dah dihidangkan atas meja.


Orang itu : Baru nak makan ke?

Orang ini : Ha'ah. (sengaja tak pelawa sebab aku tau dia ni kalau buat tebiat datang time nak dinner mesti nak tumpang sekaki).

Orang itu : Masak apa malam ni?

Orang ini : Ala, masak cincai-cincai je. Fridge pun dah kosong. Ayam ada 4 ketul, ketam ada 2 ekor. Nak abiskan stok.

Orang itu : Hmmmm.....belum makan gak ni.

Ada aku tanya????????


Pastu kannnnnnnn suka-suka je panggil anak dia..."(nama anak)! Nak makan tak? Ada ketam'.

Lancau tak???????

Terang-terang aku kata ketam tu cuma ada dua ekor.
Lauk pun sikit-sikit.
Yang nak makan dalam rumah ni (tak termasuk kau anak-beranak) cukup-cukup je untuk perabiskan lauk. Kau sibuk nak makan sekali padahal aku tak pelawa.

Sorrilah, aku memang pantang orang jenis ni. Dah la datang rumah time makan, tak call tak apa nak datang. Pastu datang terus check dapur see if kita makan ke blom. Pulak tu buat pengakuan belum makan macamkan aku kesah kau belum makan. Pastuuuuuuuuuuu pandai-pandai panggil kaum klorga dia makan sekali!!!! Ni lebih bhaiiiii.

Ok, tu satu.
Tu tak berapa best lagi.

Lagi best bila aku cakap 'Lauk tak cukup ni' (aku memang direct je kalau sound).
Dah kalau kau pun buat kuang ajar kat rumah aku, aku apetah lagi kan.

Aku ingatkan bila aku cakap lauk tak cukup tu, paham-paham la kan.
Kau tolonglah makan kat luar anak-beranak.
Ini takkkkkkkk.
Boleh lak dia bagi buah pikiran :

'Ala, takpelahh. Rasa, sorang sikit'.

Dia yang bagi cadangan ok? Bukan tuan rumah.


Kimak eh?

posted by aveo757 @ 7:35 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER