walk on wings, tread in air: Aku tak nakal sangat <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Aku tak nakal sangat
2010-05-05

Hari tu kan masa kat Tganu aku ada update FB status pasal lepak kat THE BEST EVER KOPITIAM kan? Takde la best sangat punnnnnnnnn.
Maybe yang best tu is yang betul-betul kat Kemaman, yang orang kata roti dia kaw gila. Aku lepak kat KT punya je. Tu pun sebab En Wan dah lapar sangat, pusing satu town carik nasi dagang tak jumpa. Alih-alih masuk Kopitiam. Dia nak sangat makan nasik dagang, bukan aku. Aku pagi-pagi lagi dah mentekedarah siap-siap kat rumah. Tapi teh tarik kopitiam ni not bad, gila panjang brader tu tarik. Tarik depan aku lak tu. Seb baik muka dia tak berapa nak menarik, kalau tak konfem aku bagai ditarik-tarik sama ke dapur. Sebab kenapa dia tak menarik adelah sebab dia ada misai. Eiiii, I rimas okkk bulu-bulu ni. Goatie takpe :)


The kedai.



Akhirnya pekena roti je. Dah makan separuh jalan baru perasan depan Kopitiam ni ada gerai jual nasik dagang. Ngueh ngueh ngueh.
French toast ni boleh tahan, cuma macam pelik cicah ngan kaya. Bukan ke sepatutnya kaya tu dia dah sapu siap-siap? Kat sini dia main cicah-cicah pulak. Cam makan roti ngan budu je rasa.




Petangnya of course la melepak tempat biasa - Pantai Batu Burok.
Walaupun orang kata celup-celup kat sini tak berapa best, aku pedulik apa.
Orang yang tak duduk Tganu bukan kira best ke tak best. Apa yang takde kat KL ni, semuanya best bagi aku. Sama la jugak dulu aku beli kepok lekor kat Losong. Bila dah jadi 'orang Tganu' ni, Losong-Losong tak main laaaa. Aku gi Batu Rakit nun. Beratur bapak panjang siap ambik nombor lagi. Sebab dia besttttt. Bak kata Faizal AF, 'kepok dia besor-besor lengang!'. Losong tu kepok dia halus-halus macam kote anjing.

Puas hati makan sotong kat sini. Biar la harga dia sekor RM10 pun, the feeling makan tepi laut tu sangat lah best sambik menjamu mata melihat mat rempit kampung. Boleh tahan mat rempit kat Tganu ni, hensem-hensem.

Oh yes, sotong ni tak berakhir di sini saje. Balik rumah, aku tengok mak aku tengah gigih siang sotong yang besar-besar lengan aku. Lengan aku okkkk, bukan lengan Redza. Ada la dalam 8 ekor sotong dia belikan untuk aku bawak balik. Siap siang and susun cantik-cantik dalam tupperware macam orang susun kuih tat raya tu. Gila baik okkk mak mertua aku.

Bukan tu je, siap buatkan asam keping sebalang, petik bunga kantan sampai 30 batang untuk aku bawak balik (dia ingat menantu dia masak sangat gamaknya kat rumah?), keropok keping ni jangan cakap la. Everytime aku balik, dah standby at least 10 bungkus kat tepi pintu. Tu cara-cara aku balik kampung. Kalau dia yang datang sendiri ke sini, siap ngan ikan selayang, kepok lekor, jeruk kelubi anak dia, cili api segala macam yang ada kat belakang rumah tu kalau boleh dia nak angkut. Alasan dia sebab kitorang membazir beli barang dapur kat Giant. So biar dia bawak siap-siap dari kampung.

Tu belum lagi dia marah aku masak untuk dia kalau dia datang rumah.
Asal aku keluarkan daging ke, ikan ke from freezer, dia belari datang kat dapur 'Eh, Diana nok wat ape? Toksoh masak banyok-banyok le. Mok dok makang'.

So aku pun reply la 'Takde masak apa sangat, Mok. Abang yang nak makan daging gulai' . (padahal aku pun nak tapi takkan nak cakap aku nak. Kang nampak sangat aku yang kuat makan. Kita salahkan lah anak dia.)

Aku sebut 'ABANG YANG NAK MAKAN' je, terus dia ambik periuk tenggek atas dapur 'Eh, bior mok buat la.'

Ye, sila..sila mak.
Anakanda naik atas berehat ye?



Aku suka tengok mak aku potong mangga. Cantik je berseni.
Kalau aku yang potong, kau tak jumpa bentuk cenggini. Aku main tenyeh je pisau tu kat mangga, janji berpotong. Dengan bijik-bijik dia sekali aku hidangkan.

Tu la yang bestnya balik Tganu. Masak pun mak aku buat, siap tanya lagi aku nak makan apa for lunch. Lepas makan kang, dia hidangkan buah ngan teh tarik untuk anakanda tercinta. Ni kalau Mak Aji tau aku buat perangai camni kat Tganu, konfem dia tunjal-tunjal kepala aku.
Biasa la dengki, dia dapat mak mertua tak berapa best. Hahahaha.


Tuan besar.
Cuba perati muka En Wan.
Muka series baca sms or muka tak khusyuk baca sms sebab kaki aku kat telor dia?
Ngahahahaha.
Aku bukan biadap okkk letak kaki atas suami.
Tapi sebab dia pun sibuk menunjal celah kangkang aku...


See?

So, siapa yang noty sebenarnya?
Aku tak nottyyyyyyyyy.
Aku cuma cuba membahagiakan suami je. Eh.


posted by aveo757 @ 10:41 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER