walk on wings, tread in air: Excuse me? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Excuse me?
2009-06-29

Sejak nak pindah rumah ni, every weekend adelah busy dengan sesi window shopping (window aje, saje nak bagi bengkek salesgirl pegang letak pegang letak tapi tak beli), selagi ada kedai terbukak je semua kitorang redah. En Wan memang very fussy pilih barang, masuk tujuh kedai belum tentu bawak keluar plastik beg selai. Tapi tak kisah la kalau tak beli apa-apa pun janji mesti makan kat luar sebab aku malas nak masak.





Tengah siap-siap nak keluar.

Abaikan bilik aku yang dah tunggang langgang sekarang, sebab segala barang yang dah dibeli untuk rumah baru semua park lam bilik tido aku. Dah macam warehouse. Katil meja semua dah tolak ke tepi dinding.

Tapi takpe.
Bilik je tak berapa nak maintain.
Performance masih maintain lagi.

Baju tetap pink.

Memula pakai mini skirt.
Bila En Wan kata nak singgah nursery carik pokok, terus aku tukar seluar.
Nak masuk hutan mana leh pakai pendek-pendek.
Nyamuk memang suka melepak kat kaki aku.
Maklom la, kulit gelap.




Kakak ni sangat gigih melayan laki aku sampai sejam nak mencarik pokok je.
Kalau aku takde la okkk.
Saya nak ni, ni, ni, ni, bungkus, esok hantar ok?
Takde masa aku nak kelebet daun ni urat selari ke selirat, diameter batang berapa besar, tanah halus ke tak, eh aku panas okkkk.




Pose ekslusif bertajuk "Beginikah Green Apple di jamban??"

Sebelum bontot ni cecah tanah, meh la kita balik bang.
Tak larat dah ni.



Lepas settle-settle semua, kitorang jenguk rumah tengok progress.
Tapi before that balik umah jap lepak-lepak salin baju semua.
So masa tengok rumah tu aku cam biasa la pakai skirt ngan baby-T berlapuk.
En Wan lagi la cam apek jual aiskrim mat cool.

Lepas tour rumah, kitorang lepak depan rumah discuss-disscuss ngan kontraktor.
Sekali ada la satu brader ni age around 37-39 camtu, pakai Alphard.
Parking kat tepi.
Pastu rilekkkkkkkkk je masuk rumah aku dah la takde salam ke apa ke.
Tu pun mujur laki aku angkat tangan kalau tak dia straight masuk dalam.

Yang kitorang pelik tu, haloooo, ni rumah aku okkk.
Walaupun rumah ni terkangkang, and tak kisah la ko nak tengok camne aku renovate rumah tapi come on la, aku ada depan rumah laki bini, ko leh menonong masuk rumah aku takde hati tu tergerak nak tanya if aku ke tuan rumah ni, boleh saya tengok rumah?????

Yang lagi best, dah la masuk menonong je dalam rumah aku, yang aku ni terkebil-kebil tengok.
Dia boleh tanya kontraktor 'Dah siap ke rumah ni?'
Gaya bercakap memang berlagak tak boleh bla.

So aku macam, excuse meeeeeeee???
Ko boleh ada adap sket tak masuk rumah orang eventho rumah ni lom siap tapi aku dah ambik kunci okkkk???

So masa on the way back home, En Wan gelak-gelak lam keta.
Aku ni dah berbulu ngan brader tu.

En Wan kata it's either orang tu tak rasa itu rumah kitorang sebab tu dia masuk rumah tu selamba.
Memang selama ni pun kalau pi kedai yang macam gempak sket contoh cam masuk car showroom, jangan harap la orang nak greet kitorang let alone nak bawak kitorang tour around, memang series punya underestimate la. Tu cara-cara masuk Chevrolet, belum aku masuk Auto Bavaria lagi, silap-silap kena halau pak guard.

Yang keduanya which aku rasa memang kelakar tapi tak mustahil.

En Wan kata MUNGKIN brader tu nak tunjuk kat kita yang tu rumah dia. Tu yang menonong masuk rumah tak bagi salam. Sebab takkan laaaaaa itu rumah budak-budak berdua ni kan, sorang pakai baju cop MILO ngan skirt, sorang lagi pakai baju HR tapi takkan la ori sure beli pasar malam ni, pakai beg sandang cop AR-RAJHI lak tu.

Which aku rasa kalau brader tu adelah yang nombor satu, aku sikit tak kisah.
Benda ni dah terjadik berkali-kali. And biasa la kan, manusia. Tak banyak, sikit pun mesti nak merendah-rendahkan orang.

Tapiiiii kalau brader tu adelah yang nombor dua, series aku tak tau nak cakap apa.

posted by aveo757 @ 9:16 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER