walk on wings, tread in air: Murahan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Murahan
2008-09-11
IKLAN AMARAN :



Ini bukan smoky eyes ye puan-puan, ni namanya smudge gila babi. Muka sengaja diselengakan bagi menambahkan efek manusia teraniaya. Macam muka bibik kena dera kan? Versatile betul la muka aku ni.

Ni baru betul-betul pontianak harum sundal malam.
Pontianak kena muka cenggini okkkkk, bukan cam Maya Karin.
Mana ada pontianak yang cun.

Tak caya, try ambik aku berlakon Pontianak III.
Shuhaimi Baba pun boleh kejung tengok muka aku.

Tu bukan sesaje aku conteng ye.
Itu kejadian semulajadi, efek memakai eyeliner murah bertajuk REVLON.
Ni semua sebab L'oreal aku abis last week.
Aku kan jenis 'apa-apa pun boleh', sambar Revlon sebatang.
Macamana boleh smudge sampai terbabas-babas ke bawah mata? Padahal aku tak letak apa-apa pun bawah tu.

Memang aku haramkan brand ni masuk umah aku.

Dengan semangatnya aku masuk opis hari ni.
Melangkah penuh yakin tatkala pintu opis dibuka.
Seraya dengan itu semua mata tertumpu padaku..
mulut ternganga..
pen di tangan jatuh ke lantai...
yang tengah minum air tersembur...

Aku merasakan diri ini laksana Miss World sedang buat lawatan kebajikan.

Apesal????
Aku tanya.

Semua diam, pastu wat-wat sengih. Baru la dengar sensorang cakap 'Good Morning'.

Ni mesti pasal kes semalam.
Ramai jugak pengepoh-pengepoh kat ofis.
Aku ingatkan masing-masing jenis tak pedulik hal orang lain.
Sama je rupanya.

Memang best membusybodikan diri, nak pulak kalau benda tu bakal menjahanamkan orang, wahhhhh berduyun yang offer nak bagi 'pendapat'.

Bos aku masuk je 'Diana, see me in the office'.
Boleh jalan la.

Tapi aku angkat je tangan sebab aku tengah on the phone dengan customer.

'Ok, tell me what's the story'

Hek eleh, aku dah settle dah ngan Prof.
Yang tak settlenya between Prof ngan kau and Prof dengan big bos dia.

Aku tau dia tau aku tak salah.
Sebab dia pun tak warn us yang benda tu rahsia.
And kalau dia warn kitorang yang trip tu rahsia, nampak sangat la ada udang sebalik batu. Apehal lak nak kena dirahsiakan. Come on la, aku bukannya bangang.

Tapi yang aku bengang, lagi sekali dia buat cerita, kali ni lebih convincing.
Padahal dia tak tau yang si Prof ni dah bukak cerita pasal passport dia mungkin big boss nak tengok.

Bos aku leh tergamak menipu aku hidup-hidup cakap yang sebenarnya memang dorang setuju nak pegi sekali but last minit diorang cancel.

'And there goes my thousands air ticket'

Rugilah kononnnn.

Kalau tak jadik pegi apesal Prof tu takut nak submit passport dia makcikkkkkkkkkkk.
Tapi aku tak mention apa-apa pasal tu.
Lantak korang la.
Aku pun dah nak berambos.

Bos aku ni kuat menyinga.
Benda simple-simple pun dia leh mengamuk, tapi kes aku ni dia cool. Something kan?
Siap pesan 'It's ok, just don't mention about this to anyone. If they ask anything, let me explain'

Baiknya kau.
Ke, ko nak explain sebab ko nak burukkan nama aku?

Dah, malas nak cerita pasal ni.
Aku anggap settle.

Sambung sket lagi.
Bos aku ni kan, memang tahap %^!@%$F((&&*badigol.

Collegue aku ada sorang memang slow sikit bab-bab lab ni.
Sebab dia dulu bukannya budak biotech but biomedic.
Ko tanya pasal drugs dia tau la.

So there were a few cases yang dia failed.
Bos aku selamba tapir tanya dia 'You dropped the ball! I wonder how did you managed to pass your exams? You sleep with your lecturers?'

Gampang tak?

Kawan aku ni diammmmmm je siap tunduk kepala.

Seb baik tak dapat kat aku.
Kalau dia sound aku camtu, 'Yes, I slept with your husband too'

Pastu aku pun kena bakar hidup-hidup.
Tamat.

posted by aveo757 @ 2:45 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER