walk on wings, tread in air: Ingin kurus??? Rajin-rajin lah ke jamban <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ingin kurus??? Rajin-rajin lah ke jamban
2008-09-16

Memang lately ni aku busy bukan saje-saje taknak update blog.
Tapi busy pun still leh YM lagi.

Busy nak settlekan semua kerja-kerja seblom brambos next week. Entah-entah aku blah awal sebab rasanya cuti aku ada lagi. Nak suruh aku blah skarang pun bolehhhhhhh.
Sangat berbesar hatinya saya.

Mana tak busy, hari-hari buat 2 kerja opis dalam satu masa. Company sekarang pun buat, company sendiri pun buat walaupun underground.

Last Friday diri ini telah dicirit-biritkan oleh pil cikala babi bertajuk Kacip Fatimah.
First time aku makan bendalah ni. Ngeri.
Selama ni aku memang tak perlukan agen bantuan, sebab aku memang dah power dari segala segi. Tapi sebab 3-4 hari seblom tu aku rasa gatal-gatal pepek, maybe keputihan kot sebab aku belasah makan cendawan. Adik kaunter tu suggest ambik Kacip Fatimah.

Lepas 2-3 hari makan, hasilnya adelah ke jamban 7 kali sehari.

Dah la masa aku kat MARDI tengah jumpa customer perut buat hal.
Customer ni pun masa ni la ko nak tanya aku balik raya kat mana, nak order batang buruk ke tak. Aku ni nak terberak kak. Kang aku lepas kat sini, tak pasal ada yang gotong-royong menyamak lab.

Memang power gila pil tu. Maraton aku kuar masuk toilet. Naik melecet pantat aku kejap-kejap berak. Seb baik toilet dalam rumah takde la kalut sangat. Takleh bayangkan kalau kena kat kampung. Rumah nenek Muar aku toilet kat luar, kalau kena berak-berak kat sana memang kem salam la aku nak ulang-alik angkut baldi sampai 7 kali. Silap-silap aku berak je lam tempayan takung air dia.

Pernah sekali aku balik rumah nenek belah Pak Aji (muar), kena pulak tahun tu puaka mana ntah memasak sampai satu rumah kena food poisoning. Berdesup masing-masing berebut jamban. Adik aku sambil sapukan bam gamat kat perut sambil nasihat 'Tu la, sebab tu la kalau balik Muar aku taknak makan. Sebab aku taknak berak. Jamban kat luar woooo'

Dah la daya imaginasi aku level mensa. Toilet kalau jenis semenggah takpe, ni jenis yang dinding ada lubang sana-sini. Kang tengah sedap-sedap memerut, nampak lak kepala pontianak celah lubang tegur 'Dah sudah ke? Saya tunggu lama ni'.

Memang malam tu satu hari suntuk aku berjalan dalam rumah bawak baldi kosong. Dalam keadaan darurat macam tu, baldi kena cop siap-siap okeh, kang orang ambik aku nak tadah air ngan apa? Periuk nasik?
Eh tapi kalau dah terdesak macam ni aku sauk je apa yang sempat. Helmet pun boleh jadi gayung apa.

Bayangkan la kalau satu rumah cirit tapi toilet satu.
Tak ke berkepam bilik air tu.
Kalau mangkuk tandas tu boleh bercakap, dia dah mintak Tuhan cabut nyawa dia jam-jam tu jugak.
Tapi masa tu dah tak kisah berkepam ke tak, janji lega.

Nenek aku pun apesal la suka sabotaj anak cucu. Dah tau time-time raya ni konfem semua cucu balik, buat la toilet lagi satu. Tak pasal je kang aku berak lam pasu bunga.

Tapi aku benti makan pil tu kejap je, lepas 2 hari makan balik.
Aku mana penah serik. Now rasa takde apa pun.
Maybe hari tu dia nak cuci toksik-toksik berlebihan lam badan.
Berat aku pun serta-merta turun ke 44kg.
Kena berak 7 kali sehari rupanya baru bleh kurus.


posted by aveo757 @ 2:52 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER