walk on wings, tread in air: Aku dah sampai <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Aku dah sampai
2008-06-21

I am back.

Best gila nampak rumah sendiri. Macam tak pernah gi jauh, but this time aku betul-betul malas nak gi oustation.

Selasa lepas aku gerak from office kol 3.30pm, sampai Ipoh kol 5.30 okkkk. Kepada makhluk Tuhan yang selalu memperunderdogkan driving skill aku, SILA MALU!! Muahahahhha.

Aku tak tau berapa saman bakal kena ni. Lom check lagi. Hujan pun aku leh bantai speed 120. Kol 7pm aku dah ada atas bridge. Rasa kejap gila nak pi north. Tima kasih kepada Uncle Samyvellu sebab wat hiway.

Aku dok kat Sunway Hotel, a nice hotel at some secluded place. Aku pun tak tau kenapa hotel tu leh ada ke ceruk-ceruk. Privacy kot. Luckily, kawan aku dah penah datang sana, takde la aku sesat barat carik jalan. Last aku jejak Penang was in year 2004. Tu pun tak aci sebab naik flight.

Letak je beg kat room, terus carik nasik kandar. Kawan aku yang cina pun penah makan nasik kandar okkkkk. Aku je baru nak try. Baru la aku tau the kandar tu maknanya campurkan a few kuah. Tapi sebab aku tak suka membanjirkan nasik ngan gravy yang tak sepatutnya, nasik kandar aku kering.

Balik room, satu masalah lagi timbul.
Ni camne aku nak tido ni.
Semalam lahabau mana ntah pi hantar email gamba hantu.
Last-last mandi bukak pintu, sampai pagi aku on semua lampu, on tv, tak cukup tu pasang pulak ipod kuat-kuat. Dah pasang ipod takleh tido pulak sebab semua lagu kat situ aku tau so aku pun nyanyi sama. Fedup, tutup ipod, main sms lak ngan member. Dah ngantuk betul baru tido.

Seksa okkk.

Everyday program habis kol 5pm, terus balik hotel siap tapau McD. Ntah hapa-hapa, macam takde benda lain nak makan. Takleh jadik, kena carik member kat Penang pasni. Muntah ijau aku mengadap McD hari-hari.

And thanks to pearlej sebab ajak jumpa, tapi ko ajak aku kat facebook, aku tak bukak facebook makcikkkkkkk. Kalau tak, dah kenyang aku kan? Ngehehehe.

Semalam, pagi lagi dah gerak from Penang to Kulim, then down to Kepala Batas jumpa PakLah pastu kol 1.30pm gerak ke Ipoh. Sampai Ipoh trajedi SENTAP berlaku bila ada orang tu ajak aku gi teh tarik tapi aku taknak gi. Siap buat entry khas mengutuk aku. Piiirahhhhhhhhhh!!! Len kali nak ajak aku gi la Old Town White Coffee at least, sedap sket bunyiknya, Ni nak angkut aku pi mamak. Apa baranggggggggg.

But, Ipoh 2 jam je maaaa, so anytime kita bleh teh tarik lagi ok?? :D

And pada Yuzz yang text malam-malam cubaan menakut-nakutkan aku 'baik-baik, nanti hantu tetek sorokkan ko'.

Ada ke hantu tetek nak takutkan aku???? Please la.
Ni ha, lima blas jenis hantu aku sumbat celah tetek. Diorang yang lari lintang pukang nampak tetek aku.



Tetiba tangan aku gatal nak cut and paste chat aku ngan lahabau ni :

green apple (6/16/2008 10:42:06 AM): wah wahhhh...kanda sekarang sangat la bizi!

wong ah beng (6/16/2008 10:43:39 AM): perli2 aku pulak.. sepak kang

wong ah beng (6/16/2008 10:43:45 AM): hoii

green apple (6/16/2008 10:44:04 AM): mende

wong ah beng (6/16/2008 10:48:05 AM): apa citer. senyap jer kau.. bertapa ke

green apple (6/16/2008 10:48:47 AM): takde apa..aku cam biasa..ko tu dah la blog tak hapdet, tak YM aku, no HP aku tu buat pekasam je la kan

wong ah beng (6/16/2008 10:49:20 AM): alaaa...ko nihh..asyik aku jer call2 kau... aku tanak laa nanti orang cakap aku bertepuk dada kau sebelah


Babi kan ayat dia?

posted by aveo757 @ 10:40 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER