walk on wings, tread in air: En Wan masuk spital <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


En Wan masuk spital
2008-03-26

Ni tengah tunggu admission. Sengih gak la walaupun member sebelah tengah sakit telinga.



Budak pekak sedang tido.


Agak gedik jugak la orang keliling tengok En Wan asik landing je kat bahu aku. Tapi mampos la kan? Muka aku pun pucat kan? Siapa yang sakit pun aku konfius.
Ni lepas doktor kata telinga dan hidung awak mesti disembelih pada kadar yang segera. Terus member jadik dungu jap. Tengok la tu, buat muka mintak dikasihani.




Ok taknak cakap banyak sebab kepala aku tengah senggugut ni.
Pening okkkkk, dari semalam tak rest.
Pastu pagi ni En Wan mengamuk-mengamuk siap nangis lagi sebab telinga kanan dia tak dengar.
Dia demam on-off lately, pastu dari dulu dia memang asal pagi je berhingus. Sinus problem. Tau-tau pagi ni telinga kanan dia sakit, terus takleh dengar, pastu kepala sakit, asik nak menghempas-hempas je. Seb baik aku sabar-sabarkan diri. Nak je aku lempang kasik telinga kiri dia pulak pekak.

So, now aku kat rumah, tapi En Wan ada kat Sunway Medical Centre. Aku nak teman dia tak kasik, dia suruh aku balik umah layan katil dulu. Kang petang-petang aku datang balik hantar barang-barang dia. Jap tadi dia call dah nak masuk operation room.

Dia ni dah la takut jarum, bila doktor kata kena operate je, yang ntah hapa-hapa dia tanya aku.
'Kena potong muka ke?'
'Kena masuk tube dalam hidung ke?'
'Parut ke muka abang nanti?'

Doktor dah kata guna laser method lagi mau tanya potong ke tak.
Nak aku potong ke nak doktor yang potong?
Kalau aku potong, dua-dua telinga sekali aku tanggalkan.Dah tu payah sangat nak dengar cakap orang. Aku cakap makan ubat, taknak. Jangan mandi malam, pun tak nak dengar.
Amik ko, tinggal sensorang kat spital. Taknak de aku jaga.


posted by aveo757 @ 2:02 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER