walk on wings, tread in air: Pergi jangan kembali! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Pergi jangan kembali!
2007-06-14

Pagi ni aku ada appointment kat UiTM. Aku dah masuk lam UiTM tu kul 8.45am, tapi aku start jumpa customer kul 10am. Sejam lebih aku tawaf satu UiTM. Aku pun tak tau apesal payah gila aku nak carik Menara Sultan Abdul Aziz. Kalau aku masuk ikut pintu depan aku rasa tak le aku cam bangang pi pusing-pusing ambik udara pagi kat kolej tu. Kawan aku la ni, suruh masuk kot pintu blakang, padahal menara tu kat pintu depan. Siapa yang bangang? Akuuuuuuuu jugak.

Yang aku hangin tu, aku call sales rep tanya mana satu Menara 1, sorang pun tak tau. Tengkorak korang!!
Selama ni yang ko kata pi appointment kat UiTM tu, UiTM mana ko masuk? Dah la lab tu kat Menara 1. Mustahil tak tau. Ke pi buat sales kat SACC Mall?

Today ada photo session. Ambik gambar utk 'swipe' card. Dan seperti biasa aku antara orang yang last ambik gambar sebab aku manjang je takde kat opis. Kol 4.30pm time aku rush nak kejar appointment kat PJ, barula tukang ambik gambar tu sibuk nak call aku suruh naik cepat. By the time aku menyengih depan kamera, dah macam muka kerang busuk, dengan melekitnya, dengan anak rambut bersepai-sepai, and mekap pun dah cair. Dan daya imaginasi aku yang tinggi ni membolehkan aku mengagak apekah rupa bentuknya muka aku dalam gambar tu nanti. Lantak.

Masuk opis pagi tadi, bos aku ajar kena check email dulu. Tapi aku tetiap hari masuk opis check email Yahoo dulu..:D. Selain dari dapat email comment dari PEEJ yang suka sangat menceroboh masuk blog ni, hari ni aku dapat email dari sumone. Uiksss, awal hantar email kat aku? 8.13AM.

Dear Diana,
earth [
*********@hotmail.com ] has sent you an ecard from 123Greetings.com. Your ecard will be available with us for the next 30 days. If you wish to keep the ecard longer, you may save it on your computer or take a print.

Aku pun bukak la...

A FRIENDSHIP PROPOSAL

FOR SUMONE REALLY SPEACIAL...YOU!
WILL YOU BE MY FRIEND?

YOU KNOW WHO I AM.
JUST WISH TO BE YOUR FRIEND, OVER THE NET, TO TALK AND TO SHARE SUMTHING...

Ngahngahngahngahngah.
Aku dah agak mesti Dr ni akan buat sumthing.
Ayat baikkkkkkkkkkkkk je.

Ok, tu je.
Taknak citer lelebih.
Karena aku ada citer laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi best hingga menaikkan syahwat.

Ingat tak aku ada cerita pasal budak yang 'AKU TAU' tu?
So, budak tu akhirnya diadvisekan untuk resign sebab dah takdo tompek selayaknya untuk dia kat kompeni ni. Bos lama aku taknak dia, bos baru aku pun reject, dan segala bos-bos lain pun taknak dia. So, dia pun resign. Today last day.

Padahal baru last week tender resignation letter. Bos lama aku bagitau HR taknak simpan dia lelama takut influence sesiapa yang stay kat sini. Bodonya HR, kalau takde orang influence pun, ramai dah prepare surat benti lam laptop masing-masing la ngong.

So, budak ni kan belagak nak mampos jenis tak boleh aku lebih dari dia. Tak sedar yang aku ni bos dia. Takpela, budak-budak.

So, today rupanya dia pi organized farewell lunch untuk diri sendiri, pastu ajak orang lain join. Kesiannnnnn. Nampak sangat gila, pi organizedkan lunch untuk majlis perpisahan diri sendiri. Pastu punya la kejinya, ada selected people je yang boleh join. Nama aku toksah harapla, haram untuk berada dalam list orang-orang penting macam dia.

Ingat aku kisahhhhhhhhhhhh?

Aku lagi suka. Ada sket point aku nak mengeji kau.

Patutla, time nak lunch, bos aku tanya, 'Eh! You tak join ke farewell ******?'

Aku ni cam blur-blur sket sebab baru balik menawaf UiTM, so macam terpinga-pinga jap. Aku pun malas nak tanya balik soklan apekah itu, so aku terus buat keje.

Petang tadi amoi yang keje under aku dulu, texted aku.

F : Petang tadi ****** ajak ramai orang lunch untuk farewell dia. Dia ajak u tak?

Aku : Tak. Apesal?

F : I dah agak dah. Dia ajak ramai orang, tapi pilih-pilih. I tau dia tak ajak u, so I tak ikut sebab bengang sangat.

Aku : Sukati dia la. Tak kisah. I kan tak glemer cam dia. Mana boleh join.

F : Esok lunch sama, nanti I cerita.

Hok olohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
Acara-acara penting sebegini mana bleh ajak orang yang lagi superb dan maha hebat dari dia, kan pancit la pulak limelite, kan?

Hambik. Hambikkkkkkkkkk.
Aku kasik free. Tak cukup limelite, ambik lampu atas meja aku ni sekali. Tak cukup lagi, ambik mouse aku yang ada 4 lampu ni.

Bolo punya olang.
Masa aku gi Melaka that day, amoi ni bagitau aku yang budak belagak ni hari-hari tanya amoi ni, ada tak aku tanya siapa pakwe dia.

Ptuihhhhhhhhhhhhhhh.
Apekejadahnya aku nak tanya siapa pakwe dia?
Takde hinginnya aku nak ambik tau siapa pakwe kau. Sebab aku tau ko takkan dapat pakwe yang hensem dan berkaliber untuk dijadikan laki.

Huahuahuahuahuah. Sungguh biadap dan sangat kurang sopan statement aku ni.
Mampos lah.

Heran aku ngan budak berlagak ni. Padahal dia sendiri tau takde division dalam kompeni ni yang nakkan khidmat dia. Tapi still nak belagak nak tunjuk kat semorang yang dia bagus. Division aku ada 2 vacancy. Kalau ikut lojik, aku boleh ambik dia. Tapi bos aku tak kasik sebab dia tak perform and tak boleh buat keje. Cuma boleh berdegar-degar cakap tapi hampeh.

Petang tadi before aku kuar for appointment, aku cam terdengar suatu pertanyaan yang macam ala-ala cilaka sket.

Dia ni memang dah takde apa nak buat dah kat kompeni ni, so dari tadi aku tengok asik la naik atas turun bawah jadik mandor dari satu meja ke satu meja. Padahal bos division masing-masing dok tercongok kat desk. Dasar biadap.

Alih-alih aku dengar dia tanya budak aku,

'Ko pegi mana pagi tadi?'
'Jumpa tak customer tu?'
'Habis petang ni keluar gi mana? UM?'
'Buat je la keje tu, jangan buat suka-suka je'

Hamboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Yang ko susah-payah bagi nasihat free ni kenapa makcik? Ko tu pekerja contoh ke? Aku ni ada kat sini lagi. Tau la aku nak nasihatkan anak buah aku. Boleh brambos cepat sket tak?

posted by aveo757 @ 9:02 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER