walk on wings, tread in air: Bodo + Bengang + Taknak keje <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Bodo + Bengang + Taknak keje
2007-04-11

Esok aku ada interview kat pharmaceutical company. Masalahnya..aku tak nak pharmaceutical!!!
Tapi laki aku suruh try. Dia la yang beria-ia suruh aku tukar line.
Subject biomedic aku cuma ambik Immunology je, apa kes aku nak masuk pharmaceutical line nih?

Sayang la nak lepas Biotech. Penat je aku blaja Biotech, nak dapatkan selai kertas bernama ijazah in Biotech tu sampai 15 jam aku lepak dalam lab satu hari. Penah one day, aku kat lab nak dekat 10 jam alih-alih time nak run gel, lab blackout. Macam nak terjun bangunan je aku rasa. Now nak suruh aku tukar ke Biomedic pulak.

Dah la kat opis keje menambun. Sampai bawah meje bersusun kertas tender. Seb baik ada orang blanje lunch Secret Recipe tadi. Mekasih Ogy. Nanti kita lepak TGI pulak wokehhh? Wan dah bagi green lite nak lepak ngan ko nih.

Malam tadi aku taknak masak. Lepak mamak makan murtabak daging. Lazartttttttttt.
Pastu laki aku ajak round tempat nak interview esok. Macam hampeh jalan nak pi sana. Malam pun sesak. Aku tak tau la siang macamana punya pack.

Aku taknak la join pharmaceutical!!
Taknak!!
Bukan aku takleh buat, tapi aku sayang sangat ngan Biotech ni. Dah ala-ala otai dalam Biotech ni. Malas la dah tua-tua nak selak buku balik baca apekah itu koronori bypass?
Apekah standard blood pressure?
Kenapa kencing anda warna kuning?
Bagaimana sembelit terjadi?
Apa kejadahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh???

Malam ni aku blow je ngan laki aku. Memang tak dinafikan laki aku sangat-sangat supportive and dia memang sukakan challenge. Tapi boleh tak ko jangan libatkan aku dalam arena challenge-menchallege ni? Aku ni jenis yang sukakan comfort, bak kata Kak Ogy Ahmad Daud - comfort zone. Kalau dah terpaksa baru aku akan sahut cabaran. Ni belum terpaksa lagi.

Dah la nak pi sana sesak. Jalan sempit. Parking susah. Kawasan padat ngan manusia.
Dah mula la benda remeh-temeh pun aku nak berkira kalau dah tak suka tu.

Yang si pompuan yang call aku tadi pulak satu hal, takde la nak bertanya adekah anda free esok untuk diintebiu?
Terosssssssss je, sila datang esok pagi kol 11, datang awal untuk isi form, bawak certificate and resume, dress sharp.
Hoih!!! Boleh tak tanya dulu aku free ke tak esok? Tau la ko nak offer aku keje, tapi skang ni aku pun tengah bekerja gak. Ko ingat aku membongkang kat umah?
Tanya la dulu convinient ke nak diinterview esok. Kot dibuatnya esok aku kena summoned gi mana-mana ke.
Bodo la. Dah besar pun bodo.
Huru-hara aku carik certificate aku. Mana ntah aku campak.

Ni laki aku awal-awal dah tido. Purak-purak la tu. Bengang la tu aku taknak pi interview esok.
Elehhhhh, merajuk ngan aku konon.
Tau tak ko memang tak pernah bertahan nak merajuk ngan aku lebih dari 15 minit? Aku cum aperlu gesel dia sekali je..terus sengihhhhh.
Simple okkkk, just like this! *sambil petik jari*

Tadi kat opis, dah nak balik dah, bos aku panggil.
Rupa-rupanya nama aku dah listed kat HR sebagai manusia paling keji perangainya kerana mengambil EL 3 kali dalam sebulan.
Pukimakkkkkkkkkkkkkk!!

Cuba renungkan...

EL pertama :Bibik aku sakit mata. Aku sedar dia sakit mata hari Ahad. So, aku inform bos kata maybe esok (Senin) aku ambik one day off sebab bibik aku sakit mata, so aku kena look after Redza. Kompeni aku (tak tau la kompeni korang), AL kena issue 3 days earlier. So kalau tetiba esok nak cuti, itu kira EL. Sama la kan cam kompeni korang?

EL kedua :
Redza jatuh tangga hari Ahad, berjahit. So aku inform bos aku on the same day yang aku akan off satu hari esoknya sebab nak monitor anak aku, kot esoknya demam ke, muntah ke.

EL ketiga :Aku out for sales pagi straight from home. So dalam kol 1 lebih camtu, aku rasa tak larat sangat sebab first day period, senggugut. So aku call bos kata aku ambik EL half day.

Soalannya.
Salah ke aku ambik EL?
Benda-benda kat atas ni semua boleh dirancang ke?
'Oh! Bibik saya akan menghidapi penyakit mata lusa. Saya harus mengapply AL hari ini'.
Boleh?

Aku kata kat HR, aku tak kisah kalau diorang tak bagi aku hak untuk dapat EL. Tolak la AL aku tu. Ingat aku heran sangat ke ngan AL yang 14 hari tu? Selama ni pun aku tak carry forward cuti pun.

Bingaila pulak budak HR ni. Ada ke cakap kat aku 'Nevermind, you will be entitled for EL if you can provide us the medical receipt and MC of your maid'.

Hoih! Ni bangang ke, purak-purak jadik bangang?
Ape kejadahla bibik aku nak dapat MC? Meh sini aku siat kulit pantat ko. Nak buat lawak ngan aku pun biar lawak yang profesional. Aku takde masa la nak gelak-gelak kat lawak bangsat macam ni. Jangan kasik aku bengang okk.

So, tadi aku terus letak application form of AL. Habis citer. Kalau still nak listkan nama aku, ko buat la. Letak nama aku atas sekali biar pueh hati. Siap nak bagi kaunseling, detention bagai. Elok-elok aku tak buat hal, ko saje nak carik hal ngan aku. Jangan, aku buat betul kangggggg.

Ok, aku takde mood nak tulis panjang. Kang makin panjang aku tulis, makin berbakul aku mencarut kat sini.
Esok intebiu...intebiu..intebiuuuu.

posted by aveo757 @ 11:53 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER