walk on wings, tread in air: 09/2006 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

CLICK HERE

BEAUTY AND HEALTHCARE

CLICK HERE

FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
E.R.M.A.
September 29, 2006

taknak tanya ke saper buat hantaran nih? tanyalah hoih!


ada macam muka aku tak? ke aku jauhhhhhhh lebih jelita? wakakakka


lepas nikah merenyam atas katil posing cam belangkas


Disebabkan aku jelita tak hengat masa nikah, so dia decided taknak buat baju nikah. nak pakai baju aku, ambik tempias jelita. ngah ngah ngah



Kat Dewan Petronas


Papa 


Mama 


Semua cik nonit-nonit pengapit ni semua terdiri dari sedara-mara, jimatkan kos. Boleh book kalau berkenan. 







Makcik dan pakcik aku yang kalau sampai part makan memang tak tolak punya


Aku asik buat dedication entry je minggu ni.
So this time will be her turn - my sis Ima. Ni la satu-satunya adik pompuan aku...YANG TAK BERAPA BETUL SEJAK AZALI. Semua kata we all like kembar, hakikatnya kitorang amat berbeza. Cuba tengok betul-betul, muka dia ada iras-iras JAWA lebih dari aku kan? HAHAHAHAH...Jawa rules!!!

Yang membuatkan tetiba aku nak buat entry belas kasihan untuk dia ni sebab memandangkan ni bulan pose, so aku teringat balik masa kitorang budak-budak, time tengah blaja pose. Rasanya masa tu dia tadika lagi kot. Eksyeeen, orang nak pose, dia nak pose gak. Dia ni memang ada penyakit tak boleh tengok aku lebih dari dia. Kalau aku pose 7 hari, dia mesti nak 10 hari lebih. So, one day tu, we all terlajak bangun sahur, Kak Kiah (our maid masa tu) terlupa nak kunci jam, terlepas la waktu sahur. So masing-masing berlagak ni, takmo kalah. Aku lagi la kan, kakak tu, jatuh la standard aku kalau tak pose walaupun masa tu aku memang berharap dia minum air milo Kak Kiah buat. Bukannya aku nak gelakkan dia pun kalau dia minum. Kalau dia dah minum, pastu aku bleh la minum sekali. Dengan syarat dia minum dulu. Sungguh brengset betul aku dulu-dulu. Masing-masing taknak surrender, ok, takpeeeeeee.

Dalam kul 6pm lebih tu, kitorang dah melepek semacam dah. Flaaaaattt...
Betapa seksaan duniawi aku rasa, bila bau Kak Kiah masak macam-macam kat dapur. Masa dia pecahkan ais batu nak buat air untuk bebuka, peehhhhhhh bergegar anak tekak aku tahan haus. Rasa cam nak hempok je ais batu tu kat Kak Kiah. Tak boleh pecahkan ais tu slow-slow? Dugaan beb. So, bila dah nak masuk waktu bebuka tu semua dah ambik tempat kat meja. Get ready la kan. Si Ima ni, punyalah hamlau, dok terlepek lagi kat sofa.

Papa : Ima, cepat nak masuk waktu dah ni.

Ima : Pa..tolong angkat Ima, tak larat nak jalan.

BODOOOOOOOOOOOOOOS!!! Menyusahkan orang betul. Sampai jalan pun tak larat nak eksen lagi ngan aku. Tak pasal-pasal bapak aku kena dokong dia, letakkan atas kerusi meja makan untuk bebuka. Dah tau tak larat nak pose,lagi mau lawan ngan aku. Sampai skang kalau time pose je mesti aku teringat kes ni. Mak aku cakap dia ni memang TERER lebih sket dari orang lain masa kecik. Banyak agenda tersembunyi dia ni macam menggunting cadar mak aku dan melukis mural di dinding dining hall (aku ingat lagi mcm mana ko berpusing-pusing nak elak kena bantai ngan papa. buduh! buduh!)

Ada satu time tu, masa era Tadika Maria :

Ima : Papa, tolong lukiskan orang tengah brushing.

Papa : Okey, dah siap.

Ima : Alaaaaaaaaaa...Ima taknak brushing ni. Ima nak orang tengah berus baju, bukan orang berus gigi! Bodoh la papa ni.

PAAAAAAANGGGG!!! HAHAHHA..makan penampar ko kan? Sedap anak tekak ko je cakap papa bodoh. Lain kali bagitau nak brushing apa..NGANG!! Lawak ..lawak...sampai skang kalau aku lepak ngan mama and papa, ingat balik citer ni mesti semua pakat gelak.

Now, Ima dah kawen and lepak kat JB. Her hubby was my hubby's junior masa kat Japan. Kecik je dunia ni, alih-alih jumpa muka yang sama. And diorang pun kenal each other kat ALAMAK chatroom macam aku gak. Kitorang jarang jumpa skang. Tapi kalau jumpa memang best...agenda utama yang takkan pernah miss - MENGUMPAT SITI NURHALIZA. ngehngehngeh.

posted by green apple @ 10:39 PM  
Newer›  ‹Older
Why I love him
September 28, 2006



"..Before i knew you,
I was nothing.
Now I am everything,
With you at my side.."


I love my husband for many reasons...although he can drive me up a wall sometimes. I love him because :

1. no matter how I look he always tells me I am beautiful (saper la lagi nak puji dowww)

2. he is my best friend, and always has been!

3. he is intelligent. Anything he put's his mind to do, he can do it (jgn buat muka setan bila baca part ni, sebab ni laki aku so aku punya suka nak cakap apa wokeh?)

4. he lets me vent on him which is really important because I need to vent!!

5. he loves me for me and never expects me to change

6. he gave me my son and is committed to keeping our family healthy, loving, and fun

7. he lets me be right all the time, lets me have the final say in everything (queen control kah aku? tak kisah aa..janji ada tittle QUEEN))

8. he really loves my cooking and always shows his appreciation for a good meal or baking

9. he notices that I keep his house clean and makes me feel good about it

10. not to mention his pretty darn hot! HOHOHO

How much he gets on my nerves I will always love him, and I could not imagine my life without him. He kisses me and tells me he loves me every single time he walks out the door. I have an anxiety/stress disorder (not all the time), and I tend to freak out over the smallest things sometimes, and he just tries his best to calm me down (sometimes also..). He is a hard worker, and a wonderful father to our son, and even with his faults ( which I have many too) I would not trade him for the world. He make me laugh when I feel like crying, he hugs me when I need it most and let me cry on his shoulder and he loves me for who I am, and I know that is not easy. I tell you, IT IS NOT EASY. I know he is learning all the time how to be a great husband, that he wants so much to be a great husband and always keep me happy. It doesn't mean we don't argue at times or get angry in certain situations where he doesn't help out (and sometimes I don't). But we never take each other for granted.

Writing this has made me cry. Sometimes I stop and think how lucky I am.

posted by green apple @ 11:33 PM  
Newer›  ‹Older
What kind of underwear do u wear?
September 25, 2006

Hari ni kepala aku tak berapa betul, (hari-hari pun tak betul) makan banyak sgt kot.
Sedang aku menyarung panties selepas mandi 15 minit yang lalu, maka aku pun tiba-tiba terfikir. Mengapakah aku suka beli panties yang berwarna-warni dan bercorak retro? Does our undies reveals our personality? Jika ada, apakah gerangannya personality aku itu? Jadi, aku pun berfikir sambil membelek-belek panties sendiri, apakah personalitinya seseorang yang memakai underwear tertentu. Sambil membaca list di bawah, bolehla anda meng'check' underwear apakah yang ada pakai sekarang. Check sekajap saja, jangan check lama-lama, nanti anda tend untuk membuat benda-benda lain yang tak berfaedah sangat di bulan pose ini :

WANITA

a. High-cut briefs:
Atau nama lainnya, "seluar dalam nenek-nenek". Ini juga adalah sejenis seluar dalam yang setelah melalui proses evolusi, ia dikenali ramai dengan nama BOXER. Barang siapa yang memakai suar ini, mereka adalah seorang yang mementingkan kesempurnaan, keselesaan dan praktikal. Mereka tidak kisahkan style, asal ada sudah. Bak kata omputih they don't dress to impress. Jangan terpedaya dengan aweks-aweks cun yang nampak glemer pada zahirnya, kerana percayalah setiap wanita pasti akan mempunyai even sehelai. Jangan nak tipu aku. Gila besar seluar ni. Takde dee aku nak pakai selalu. Tak bernapas pusat aku.

b. Boy shorts or thong:
Wanita yang memakai suar begini adelah seorang yang confident dan sukakan cabaran. Cabaran di sini bermaksud mereka mempunyai daya mengkontrol yang agak tinggi kerana suar ini adelah sangat sakit jugak bila dipakai lama-lama. Seperti menghiris celah bontot ok? Mereka juga jenis yang show off their curves. Dapat diperhatikan wanita-wanita yang memakai low cut jeans, akan dengan sengajanya menampakkan sikit panties ini. Aku pun tak pasti mengapakah lurah bontot itu mesti dipertontonkan di khalayak ramai. Adakah lurah bontot semua orang tidak sama? Mungkin juga bontot mereka seksi tak seperti bontot aku yang leper dan lansung tak mengundang ghairah. Tapi, gila mencabar siall suar ni. Aku pakai setengah hari je, dah mengengkang-ngengkang jalan. Tu belum asik terselit celah bontot je. Rimasssssss!!

c. The need to match:
Ada juga wanita yang suka pakai bra samer kaler ngan panty, satu set la. Mereka adelah tergolong dalam kelompok fashion-conscious dan suka memanjakan diri. Mereka juga adelah stok-stok yang suka berangan depan cermin sambil tengok tetek dan bontot sendiri lama-lama. Lama-lama ok???? Kepada mereka ini, beli 2-3 sudah la, kalau semua nak berset-set, silalah dapatkan khidmat Doreamon untuk membolehkan anda bertukar menjadi seorang Wonder woman yang sememangnya memakai bra and panties di luar. Jadi bolehlah menunjuk-nunjuk bra yang sama kaler dengan panties itu. Baru WORLD!


LELAKI

a. Boxers:
Boxers adelah suar yang paling selesa dipakai di dunia. Sama seperti granny panties tadi. Lelaki yang memakai boxer adalah seorang yang simple dan laidback. Mereka juga jenis yang tak kisah kalau suar yang mereka pakai itu kurang daya 'cengkaman'. Simple la katakan...Adakah mereka ini tidak takut memakai suar yang kurang daya tampungan? Aku tau la ko simple-type guy, tapi adelah perlu memikirkan masa depan. Bayangkan jika suar ini dipakai berterusan, ada kemungkinan pada usia anda 40 tahun nanti, belum pun bontot anda cecah ke kerusi, telur anda sudah mencecah lantai dulu. Tapi takpela, sebab anda pun seorang yang simple, mungkin anda adalah Aiman tak kisaahhhhh...

b. Briefs:
Juga dikenali dengan nama penanya tightie-whities. Dijual dengan aneka warna terang seperti navy blue dan kuning. Hijau pucuk pisang pun ada. Merah saga paling best. Pink..errrrr...
Mereka yang memakai underwear jenis ini adalah golongan yang 'little brother' sikit. Manja dan masih suka bermain dengan warna. Kerana mereka ini little brother, maka mereka amat memerlukan 'perlindungan' maksima. Saya tak berapa suka lelaki yang memakai suar sebegini. Sebab itu saya benci Superman walaupun saya suka kaler merah.

c. Boxer-briefs:
Seluar dua alam. Lelaki yang berunderwearkan suar sebegini bijak dalam menjalinkan hubungan, they know how to compromise since they've done it with their underwear! Sukar untuk dipastikan mereka ini berperangai yang bagaimana. Mungkin juga ada split personality. Jika anda was-was dengan lelaki sebegini bolehlah mintak mereka tunjuk sedikit underwear mereka dulu bagi mendapatkan kepastian. Alang-alang dia dah tunjuk tu, boleh la usha-usha apa-apa yg patut demi menjamin keselesaan anda di masa depan. Kalau tidak well done, bolehlah anda back off.

d. Thong:
Lelaki yang pakai thong boleh dikatakan sebagai exhibitionists. Kepada mereka ini, aku ingin berpesan, jika nak jadi flasher pun biarlah hensem, ok?

e. No underwear:
Lelaki sebegini mungkin lupa nak buat laundry ataupun jenis lelaki yang cintakan kejadian alam, embraces natural way of life. Seorang yang merendah diri dan pemalu. Pemalu sungguh untuk membeli suar dalam sendiri. Apa ko ingat aku pencacai nak beratur bayarkan underwear ko??? Jangan bagi aku gila ok?


::pakailah disposable underwear, dijamin murah dan bersih::

posted by green apple @ 11:03 PM  
Newer›  ‹Older
Psycho
September 24, 2006

This afternoon I spent about an hour, chatting with my friend over the phone. She told me about her bizarre love story - her boyfriend is a psycho! The story actually bring back some awful memories, to the time when I was in my 2nd year. I was in love with this man that was so great, did so many things for me, treated me like a princess, we had common interests, it was easy and fun. His name is F. Yes, F for FUKKER. HAHAH..I loved this guy for 3 years. For 6 months it was bliss, but then the problems started, and it got worst and worst. My ex had a history of problems, bad relationship and abuse but he seemed so nice, especially for the first 6 months when it seemed like all the cliche movie "the one true love" stuff came true. Then next, I found my life was a living hell.

He argued with me almost every day, sometimes cursing me out and insulting me without any provocation for hours and hours. I've been lied to constantly, manipulated constantly, on a level so intense I didn't even notice until I found his diary. Oh, man. He still keep in touch with ALL his ex-es (ada ke such word?). And this is bukan-cinta-biasa ok? He spent a lot of money and time talking over the phone, and bersiar-siar menghirup udara segar di taman larangan everytime balik cuti, siap boleh goreng cakap aku sunggoh tak memahaminya-kasihanilah-daku - gila apa dia ni???

I can still remember the times when I spent almost every night crying, sometimes waking up thinking about all the things he did. It hurts. I was like walking on eggshells. There would always be promises to change, "im going to change, I love you, your the one for me, i'm never going to hurt you again" and afterwords when I took him back it got worst and worst. Every time I tried to break it off he would come crying, saying he will injure or kill himself. And I tell you, he even cut his wrist in front of me once. And being trapped in a sehati-sejiwa-sehidup-semati world, I came back. It happened again and again where I would always come back, and sometimes the next day or even the next hour the abuse would continue.

I wish I could rewind time, because I wish I never met him! He is a type of person who could be so nice, supportive one minute and such a crazy, mean, person the next. And I mean really CRAZY. Gila babi type. I wish he would not be psycho, creating stories up saying things about me that are not true like beromen dengan dia kat kitchen. Hoih! Kalau dah bengang tak dapat romen aku, tak yah la nak buat citer. Romen kat dapur lak tu. Kat tepi tong gas?? Sunggoh tak berkelas.

I can't believe how good he was at manipulating me, and all how could someone be nice, great,loving, sweet, one hour and a complete aggressive creep the next, when nothing happened within that hour? Sometimes I wonder why do people have the capacity to be so sick, so twisted, cruel, one minute so nice, funny the next minute a looney tune that is cursing, yelling and spitting in my face, the face he claimed was the most beautiful face he had ever seen. I have broken up with him finally in early 1998. I've been keeping busy, doing everything I wanted, and mostly I'm doing good, but when I remember everytihng I've been through it makes me depressed.

posted by green apple @ 3:12 AM  
Newer›  ‹Older
Siapa kata aku tak pernah gemuk??
September 22, 2006

I was flipping thru my photo albums when I stumbled on this pic of mine, wearing a red sweater (PICTURE REMOVED). It was taken in year 1998, when I was at home for a semester break. Lihatlah dunia!! Siapa bilang aku tidak pernah kegemukkan? Aku bisa mengulanginya karena sekarang aku sudahpun 47 kilo. Malam ini sahaja aku sudah membelasah sepinggan nasi berlauk dan baru 2 jam sudah, aku melantak sekeping roti telur di mamak Bistro. Sekarang aku merasa lapar lagi. Mungkin sekejap lagi aku akan memasak maggi asam laksa.

Aku pun tak tau apesal dulu aku boleh gemuk sangat. Aku ingat lagi masa mula-mula masuk matrik, guys started calling me mushroom. Some called me cendawan cina. I was like "mushroom? why cendawan cina?". Nak kata aku fair & lovely, amat mustahil. Orang buta warna pun tau aku hitam. Kawan aku cakap maybe sebab aku pendek and cute, so they called me that way. Pendek dan cute ye? Paler hangguk kau!
Pendek, gemuk dan hitam, OK? Cendawan cina kan hitam. Bangkai betul!!

Oo...hina aku ekk. Takpeeeeee. So, masa semester break 3 bulan, aku cuma makan nasik sehari je sekali and the rest of the day aku kunyah biskut empat segi cicah teh O. Masuk bulan ketiga, aku nak muntah bila bau biskut tu. Muak sehhh. Berat aku turun jadik 41kg!!! HAHAHAHHAHA...sunggoh bersuccess sekali!! Dan mula la aku menggelenyar nak pakai segala baju sendat-sendat ni semer. Culture shock katakan. Aku sunggoh perasan aku la manusia paling cun, tapi adik aku cakap aku dah macam jerangkung dalam lemari. Mak aku pulak menambahkan hangin aku dengan mensabotaj 'ini bukan kurus..ini namanya kecut!!'. Kecut but breast kekal 34B. Haha..best!! best!!

Agaknya dek kerana berat turun terlampau mendadak, from 1998 till 2004 berat aku maintain 41-42kg. Tapi tak bleh lawan time aku pregnant beb...gila berat, 59kg, ok? Perut besar, bontot besar, let alone my dear breast. And now, aku dah give up nak turunkan berat aku, biarlah berat, biarlah 47 kilo. Biar..biar..biar. My hubby always said that big women are more sexier, if you have a bit of fat, at least I can grab on to something...ohhhhh, dinda sudah berasa ghairah sekali. Let's do it more often!! (pinjam skrip Syarifah Amani)

posted by green apple @ 1:00 AM  
Newer›  ‹Older
Hikayat seorang aku dan Bintulu
September 20, 2006

Kejadian di bawah berlaku semalam...

Pukul 2 pagi aku dah terjaga (dijagakan sebenarnya), kena siap2 gi airport. Dah la tido kul 11 mlm. Pedih gila mata aku masa nak bangun, rasa macam nak jadi buta. Ngantok siaall. Mandi sejuk2 lagi, apa punya rumah, heater pun takde. Dah siap2 semer, kul 2.45 pg, aku blah gi airport. part ni lagi aku cuak. Kena drive sensorang, lalu depan area construction, kedai2 kosong, gelap takyah cerita la. Kepala otak aku masa ni la sibuk nak tunjuk skill imagination tinggi. Aku dah terbayang, tetiba nanti ada langsuir jatuh betul-betul depan windshield aku. Tak pun ada makhluk Allah kat seat blakang, siap senyum lagi. "Sorang je Diana?"
Ok, dah..dah!!

::nampak tu..5 am OK?? Orang lain terbongkang atas katil, aku dah tercangak bangak kat KLIA::


Sementara nak tunggu flight aku yg kol 5 pagi tu (saje je management nak pedajal aku la ni, aku tau dah), aku cam biasa gi la bfast kat peberet spot aku, Suria Cafe. Aku order teh tarik (aku tak rasa dia bagi aku teh tarik, mcm rasa hot choc!) and mee (mee sejuk yang dimakan di airport yg sejuk di pagi2 buta yg sejuk, OK?). Kembang anak tekak aku nak perabiuskan mee tu. 4 suap je. Kalau aku sumbat lagi satu suap, harus terbelahak kat situ gak.

::Mi sejuk a.k.a mi semalam (aku rasa laa..)::


::Teh tarik perasa milo. Aku mmg allergic dgn milo and coffee. Bau pun rasa nak muntah. So bleh bayangkan betapa muka aku kejung nak tahan muntah bila minum air puaka ni::

Seperti biasa la, kalau dah nama naik katerbang tu, penyakit sakai aku pun muncul. Aku ni penakut a.k.a. jakun kalau part kena fly ni. Bak kata mak aku, macam tak penah naik plane. Ini la satu-satunya kenderaan yg aku ada kalau nak balik cuti time study dulu, tapi walaupun demikian, aku tetap takut everytime nak naik. Apa kena aku tak tau. Kalau ada lain option, mcm tongkang Indon ke, sahih aku pilih tongkang. Kawan aku cakap 'apa ko nak takut, kalau jatuh pun ke bawah, bukan ke atas'. Lawak la tu kan? Memang la bangang, saper ajar ko jatuh ke atas? Kalau jatuh tak berkecai takpe beb, ini mau bersepai tulang2 aku.

Masa nak take off tu la saat paling seriau. Aku fobia benda laju. Kira orait lagi la pagi tu aku naik MAS, turbulence tak seteruk AA. Gila aaa, everytime aku naik AA, time take off tu, siap ada bunyik skreet...skreeeett..pastu ngongngongngongngong...bangsat ok? Aku tak kisah kalau ko tak serve food or ko jual maggi mee RM5. Aku leh terima. Tapi kalau ko guna enjin bunyik cam mesin air batu campur, you are too much man.

Atas flight tu aku bantai tido (mmg ini aktiviti wajib tiap kali naik katerbang, untuk mengelakkan aku terasa turbulence). Aku pantang gegar-gegar ni. Sampai Kuching (aku kena transit Kuching before ke Bintulu), kol 6.45am. Next flight 11.30am. Cibai kan?? Apa aku nak buat sampai 4 jam? Nak suruh aku lepak kat cafe mentekedarah lagi?? Nasib baik aku bawak RD aku yg 2 bulan punya tak baca2 lagi. Habis 4 jam, habis jugak satu issue RD.


::sunyi dan kosong. Nak tunggu kul 11.30am, sempat aku berkenalan ngan 3 makcik cleaner::


::RD pertama::


::RD kedua::


Sampai Bintulu, 12.30am. Kena rush gi UPM, settle apa2 yg patut, then by 3pm dah kena terpacak depan kaunter AA. Omigod!! Aku balik naik AA????? Ok, fine. Janji aku sampai KL. Time beratur nak boarding tu, elok je lps staff AA tu koyak tiket aku, SHITTTTTTT!!!!! Pagi tadi aku park keta kat KLIA sebab aku naik MAS. Balik KL, aku turun LCC!!!!!! Apesal aku blur sgt hari ni ha?? Amacam bleh lupa ni? Nak tepon bagitau laki aku tak? Kena nasik tambah ngan dia lak kang. Dia mmg dah paham sgt ngan perangai clumsy aku ni. Tunggu masa je nak bambu aku. Takpe...kontrol.

Kan betul aku cakap, asal aku naik AA je, sure "sila-pasangkan-tali-keledar-anda-kita-sedang-mengalami-cuaca-buruk" all the way. Tension aku. Aku paksa mata tido gak. Sampai LLC, amik taxi gi KLIA.
Pakcik tu tanya aku apesal baru turun katerbang dah nak gi airport sana pulak?
Saya nak gi Tganu pulak pakcik, tiket AA dah habis. (pakcik boleh tolong bawak je tak taxi ni, jangan tambah kemaluan saya ok?

posted by green apple @ 11:00 PM  
Newer›  ‹Older
Management sucks!!
September 18, 2006

Hari ni dah la aku lonely, hubby gi outstation.
Period pain lak. So, ingatkan today malas nak kuar jumpa customer,nak lepak je la ngadap PC and buat la apa2 yg patut, backlogs pun menambun. Alih-alih bos aku suruh gi Bintulu esok pagi flight 5am.

Jadi, pukul berapakah harus aku bergerak dr rumah? Kol 3am, ok?
Then, kul berapakah harus aku bangun tido nak siap2 semer? Pukul 2am ok?
So, perlukah aku tido kalau setakat kol 2am dah nak kena bangun? Or haruskan aku santak tengok TV malam kang sampai kol 2am, pastu esok jumpa customer mula la aku tersangap-sangap, menguap macam nak rabak mulut???

Dah la gi sana rush, lagi mau siapkan tender sehari suntuk Rabu ni. Pastu on the same day aku kena gerak lam kol 5++pm camtu, straight gi airport, catch flight to Kuching, stay 1 nite, then next morning fly balik ke Bintulu. Macam Bintulu tu sekangkang kera je dr rumah aku. Pegi pagi, petang balik. Pagi subuh, malam2 kang balik. Esok pagi kul 8.30am boleh gi opis dan buat muka ceria cam biasa. Aku leteeeeeeeeeeey la keje camni. Dah la hubby aku pun outstation gak. Aku pun sama naik outstation. Abis anak aku? Seb baik ada bibik, kalau tak, mana aku nak campakkan? Aper aku takde laki ke yang nak diromenkan malam rabu ni? Tapi itu bukan motifnya. Yang aku hangin tu..too rush for a work la. Terkejar sana sini, produktif ke camtu? Suka-suka je nak suruh aku gi sinun kul 4-5 pg, pastu aku kena melangok kat airport sampai 7 jam tunggu flight balik KL sebab ko kedekut nak mampos nak spend duit book kan hotel utk aku lepak.

Kisah hotel...apa kejadah la letakkan aku kat HOTEL LIWAH! Hotel separuh bintang aku rasa. Aku tau la gred aku tak layak untuk yang 5 bintang, ko letak yg 2 bintang pun aku tak kecik ati beb. Kalau dah tau takde bajet, jgn suruh aku gi ok???
Aku bukan jenis memilih nak lepak hotel kelas2 atasan ni. Aku tak heran la ko bagi 17 bintang pun. Aku cuma mintak some consideration. Ko dah hantar aku mendadak-dadak, pastu lagi mau pilih aku kena naik AA ke MAS ke, pastu lagi mau bajetkan hotel. Aku tak pegi lansung kang. Pastu mcm takde apa-apa je kan bila suruh aku gi malam2 buta, subuh-subuh sepi-i. Sungguh berasa diriku ini laksana call girl.
Tapi..apa2 pun satu kejadian telah berlaku ptg tadi yang menyebabkan aku telah terpaksa meng'pass'kan agenda pegi ke Bintulu on Thusrday nnt ke collegue aku. Sebab?? Ade laaaa....

Dah..dah..aku nak pi bancuh teh susu. Bontot aku tak bersimen cam ko Ah Beng, buat milo pun malas, suruh org lain bancuhkan. Kalau aku la tea lady tu...harus aku letakkan julap. Biar 'bersimen' bontot ko kat jamban sehari suntuk!

posted by green apple @ 9:32 PM  
Newer›  ‹Older
Rindu laa..

Hari ni adelah antara hari-hari bersejarah selama aku kejer kat sini - aku datang opis before 8.30am!!

Haha..sampai Ann nampak aku masuk opis pun, she was like, "uiks???". Ye, hari ni aku bangun awal sebab pukul 5 pg tadi dah bangun hantar hubby gi airport. Hantar kat gate je. Aku offer nak hantar, dia kata takyah sebab gi ngan 3 lagi member kilang dia, nak bawak keta. Letak keta kat airport sebab gi sehari je. Tapi bawak keta aku!!!!! Hilang keta aku, jaga!

So....hari ni aku melanyak Honda buat tah keberapa kali aku lupa, yang pastinya memang best bawak keta CC besar, ditambah pula bila minyak dah diisi penuh oleh tuan punya keta. Terasa macam ntah hapa hapa pulak Aveo aku tu. Hoh..eksennya bawak keta pinjam.

Balik pd citer bangun pagi tadi. Sebenarnya aku dah try nak tido balik, dah set jam kul 7am. Aku lak period, apehal nak bangun pagi kan. Golek golek golek..takleh tido gak. Sebab malam tadi aku dah layan satu citer hantu. Malam ni nak tido pun satu hal gak, takkan aku nak tido ngan bibik. Cepat la balik baaaaaaaaaaanggggg!!!!!!!!

I miss you already!!!!!
Tak fokus nak buat keje dah..
Takde mood nak buat keje dah..
Nak buat camne ni???
Balik ahhhh...

posted by green apple @ 9:02 AM  
Newer›  ‹Older
Bestnye kalau dapat buat sekali seumor hidup
September 13, 2006

Tak payah gi keje tapi hujung bulan dapat gaji
Best aper bangun kul 10am, boleh golek-golek termenung lagi dalam setengah jam, pastu tak yah gosok baju, lepas mandi boleh pakai bra ngan skirt je, pastu boleh YM secara terang-terangan sambil pasang MP3 kuat2, lepak depan laptop sambil sebelah kaki naik atas kerusi..iskk..best!! best!! Bolehkah ia menjadi kenyataan? Ataupun aku sekadar berada di alam Alice in the Wonderland? Aku buleh aper buat keje dari rumah. Laptop, internet access, pricings, notes semer lengkap. Saje je management jaki ngan aku. Nak gak tengok punch card aku full. Dah la still guna punch card lagi. Woih! Makcik nasik lemak ayam madu tu pun dah guna swipe card la dol! Tak vast lansung.

Menekan button CLOSE DOOR bila nampak ada orang berlari ke arah lif
Pernah buat ni? Aku pernaaaaaaahhh...dan nikmatnya pergghhhhhhhh...hingga ke tulang hitam! Adela satu sister ni punyala vogue, pakai pump shoes, rambut legally blonde, bawak tote bag, pakai half cut jeans and halter neck top. Memangla cun..tapi takyah la control gaya ko sampai bejalan pun kejung semacam je. Lalu depan brader2 yg tgh lepak hisap rokok lak tu. Control ayu la...hah meh sini aku tambahkan ko punya ayu. Aku selamba aje tekan gila punya press sampai nak terbenam button CLOSE tu bila nampak dia berlari ala-ala di tepian pantai nak kejarkan lif. Ape punya bingai. Dah tau nak kejar lif, kangkang luas2 la sikit. Ko bukan pakai skirt pun. Hamik kau...

Tak kasik keta merge into traffic walaupun dia dah bagi signal
Memang tak beretika. Tapi best kalau dapat buat se-das. Aku penah try buat sekali. Malangnya keta aku yg kena sagat. Tu la..nak carik gaduh ngan lori lagi. Aku sumpah 7 keturunan jadik kelindan! Aku kena buat lagi sekali pasni...dengan menggunakan kereta orang lain.

Rolling my eyes bila ada org tanya soalan
Alternative utk 'no comment'. Belum penah try lagi. Tak reti aku...dah la mata aku juling air, sekali aku rolling, dibuatnya mata hitam aku hilang terus, tak ke naya.

Menyalahkan org lain walaupun diri sendiri salah demi men'kaber' malu
Ni mamang bangsat betul. Teringin nak buat gak sebelum aku mati. Sebab org selalu buat kat aku!!!!!!!!!!!

Malas bangun bila dah tido
Ini adelah antara 10 nikmat dunia. 9 daripadanya adelah seks...HAHAHHAHAHAH. Dan ia menduduki tangga teratas dalam life aku. Tido adelah ibadah ok???

Menghuru-harakan hidup seseorang dalam sehari
Aku teringin nak huru harakan hidup ex-bf aku dan bininya. Bestnya kalau aku dapat balas balik apa dia buat kat aku. Call dia hari-hari, sms tengah2 mlm, biar bini dia suspect sikit. Pastu aku hantar email-email porno kat dia kasik ghairah. Dia ni pantang org seduce...gerenti masuk trap punya. Pastu ajak makan2...date lebih kurang..gesel-gesel adelah perlu kerana itu senjata utama. Pastu suruh org snap gambar aku ngan dia tengah bergeselan, then pos kat wife dia yg 'I executive tau' tu (ni tektik drama minggu ni, aku takde idea baru la). Padan muka!! Ape ko ingat laki ko tu hensem sgt? Satu Uni bertolak-tolak rejectkan laki ko..ko je yg nak stok-stok lebihan tu. And please la..takyah la nak tuduh aku pompuan kejam sebab tinggalkan exbf aku tu sampai merana. Bukan aku sorang yg tinggalkan dia beb. Sowey la, wa tak ambik kaki spedo buat laki.

Menjawab soalan dengan soalan
Kenapa anda ambil girlfren saya? = Kenapa? Tak bolehkah?
Kenapa anda makan McChicken saya? = Oh! McChicken andakah yang saya telan itu?
Kenapa anda begitu lancau mengambil sales saya setelah saya penat mencarik lead? = ..jawablah kalau berani, sampai ke anak tekak penumbuk aku masuk kang.

Honking my horn kat keta depan walaupun dah jelas traffic light merah
Horn gila2..pastu buat bodoh (buat muka seposen Saiful Apek). Pastu siap turunkan tingkap lagi buat2 toleh keta belakang, saje nak konpiuskan org.

Terbeliakkan bijik mata kat budak umur 4 tahun
Tengah2 mak dia tunggu org bungkuskan rojak, kita jegilkan bijik mata kat anak dia yang berdiri kat sebelah. Lagi besar mata lagi best. Pastu siap tunjukkan penumbuk sikit. Mesti tercebik-tecebik dia. Agak2 cebikkan dia tu dah takleh kontrol, blah. Best aper..carik gaduh ngan samseng dah sah-sah aku kalah kan?

Sepak pasu bunga jiran sebelah
Rumah aku end lot, so jiran yg betul2 sebelah belum pindah. Yang sebelah lagi tu jauh la pulak. Lambat betul jiran aku ni pindah. Ntah ada pasu bunga ke tak nanti. Before pegi keje sepak dulu sebijik kasik murah rezeki dan panjang umur. Esok sepak sebijik lagi, kalau nak rahmat besar sepak je sliding door dia. Hey..apehal la aku nak sepak pasu org ni???

Meludah
Macam macho je meludah kat public kan? Ala-ala samseng pun ada gak. Sure gerun org pandang aku walaupun aku pakai baju kurung time tu sambil pegang payung and sebelah tangan bawak beg plastik Maidin.

Gelakkan org buta jatuh longkang
Weh...tapi ni gila punya lahanat keji sial la...tak boleh..tak boleh...

posted by green apple @ 10:50 PM  
Newer›  ‹Older
For you, B.I.T.C.H (makan cili ke...???)
September 12, 2006

Ahaaa....now this article was made speSIALly for YOU..you dirty nasty whore!
I believe you're the one who started all this. And what? You think I don't know it was you???? You're trying so hard to kill me, huh? Too bad...kiss my feet!!

Well...once a backstabber, always a backstabber. A friend told me that I shud just forget about this. Yes, I will. And you can see now, my life is so happening and you are not worth my worries and time. But I have to tell you this..what goes around, comes around. You will get what you deserve. Thanks for ramming that knife of yours deep into my back. You've made me stronger afterall.

Friends don't let friends screw their mates. And what shud I call her? I'll call her BABI then.

posted by green apple @ 11:18 AM  
Newer›  ‹Older
Do you have a pleasant personality?
September 11, 2006

I somehow bumped into a 'monkey' yang sungguh la 'ado' a few weeks ago. Aku rasa dia ni ada split personality cum mental disorder. Jenis tak boleh tgk org senang sikit, tak boleh tgk hidup kita lagi bahagia dari dia. Kecik-kecik takmo mampos, dah tua kedarah menyusahkan org! Aku rasa dia punya alter-ego ni is Jin Aprit la.

Okey, cut the craps, so, guys, something to brighten up your day! I know you've been longing for this.

The first thing that you do is add the month, date, and year that you were born.
**(example 11/23/57 = 11+23+1957 = 1991)

You take the sum and add these numbers (1+9+9+1=20)

If the total of your number is 22 or more, you would add those numbers as well to come up with a number that is 21 or below. For example, if your sum was 22, you would add 2+2 = 4.

Once you know your card's number, please refer to the below description.

p/s : dun ask where did I get this, buat je la sudahhh.

# 2 High Priestess:
You may make most of your choices intuitively and change them. You may be a good listener. Other people may talk freely to you about themselves and their worries. In your non judgmental acceptance, they see their ideas and feelings mirrored back to them.

# 3 The Empress:
You may be fertile with creative ideas and yet may lack in the discipline necessary to give them form or the aggression necessary to market them. Your power comes from love and you rule through understanding the needs of others. You may have a desire to take care of others.

# 4 The Emperor:
You may enjoy controlling your situations, and it may be difficult for you to work for others. You may have a need to be in charge or with positions of authority. Most Emperors eventually find that they are self-employed. You may demand that there is structure and order in your environment.

# 5 The Hierophant:
You have the ability to translate information so that others can better understand it. You have the ability to communicate. You can be a good listener, seeing that there is more than what is presented. You may enjoy giving advice and helping people solve their problems. People will come to you for help because they respect your expertise and knowledge and know that you are willing to help them.

# 6 The Lovers:
You learn most about yourself through the people with whom you have relationships. Unrestricted and honest communications are vital. You may also be consumed with whatever it is that your involved with, be it a relationship or an activity.

# 7 The Chariot:
You may take your job and personal life very seriously. You like being in the driver's seat exerting control over situations. With your mind firmly fixed on your goals, you can move quickly and surely toward them. Unexpected events and emotional scenes are disrupting. You may wear a shield too protect yourself or to keep others from knowing your true feelings.

#8 Strength:
You can be calm and collected in emergencies, for you possess an instinctive understanding that showing fear is dangerous. Instead, you use firmness and gentleness to handle the situation, first calming the panic, then examining the needs. You may be an overtly emotional person. You have a need to understand your emotions, not suppress them. This takes courage for people will try to pressure you into conforming. You may have to struggle between your own inner needs and the demands of work and society.

#9 The Hermit.
You may need to be alone, to have time to your self. You may feel that you must work through your own problems and can only make decisions for yourself and yet you are available to assist others. You may some feeling of isolation, but also an inner strength that comes from facing the unknown alone. You may serve as some kind of a teacher or role model for others. People may confide in you because they know that you will not betray their trust. You know how and when to keep secrets. You teach best by living what you believe in, but you may expect others to meet your standards. You may be a bit of a perfectionist, and difficult to live with.

#10 The Wheel of Fortune:
You learn through change. You may gamble and take risks for the challenges they present you. You may present flexibility and the ability to grasp opportunities when they happen. You may be easy going and forgiving. You ride the low points knowing that such extremes are temporary. The Wheel of Fortune represents change, movement, and expansion of ideas. It is a card of luck, both good and bad. As the wheel turns, new opportunities appear and old projects reach a new turn.

#11 Justice:
You need to be true to yourself, learn your mistakes by evaluating people, situations, and beliefs that you trust. You weigh the pros and cons and try to may try to make everything equal and/or fair. You may need to learn to use both logic and intuition to balance you judgements.

#12 The Hanged Man:
You may devote yourself so completely to your work, art, or cause that you become oblivious to yourself. You give without thought of receiving. Others may feel you have lost your mind, but you see something that escapes others and with this vision, you can accomplish wonders.

#13 Death:
You may become totally involved in your experiences, but may not always be aware of the consequences. You bring passion and depth to whatever you do and do not take things lightly. You may easily let go of old ways of thinking in order to transform or renew. One tends to learn more by facing their mortality.

#14 Temperance:
You may be a humanist, filled with compassion for the feelings and failings of others because you recognize them first in yourself. You may look for ways to aid the growth of others. You may use teaching as a mode of healing. You may need to learn to balance your passions so that they do not become obsessive.

#15 The Devil:
This card represents raw, untamed power and creativity. You may prefer a structured setting that can contain your fears and keep them separate from your sense of "self". You may either take your self too seriously or you see yourself laughing at your all-too-human qualities.

#16 The Tower:
It is within you to be an individual, your shadowy aspects are pride, arrogance, and a belief that you are beyond the rules that govern others. Your life may have major ups and downs, but with each disaster, you should continue with determination and build again, sometimes in a completely new direction.

#17 The Star:
This means that you are innovative. You are way ahead of your time, an inventor and visionary. You like to experiment and are willing to try anything once. You are able to see possibilities far in the future and yet don't always know how to relate to your immediate circumstances. You may appear cool and distant, but inside you burns a light of inspiration.

#18 The Moon:
The moon represents intuition and delving deep into the unconscious. Like the moon, your own intuition has moments when it is peaked. You may find your self in the right place at the right time. There may be other times when your intuition has deceived you. It is up to you to learn your cycles. You may be interested by the unseen and the unknown, the strange, and even the macabre. Your life may tend to run in cycles like the moon.

#19 The Sun:
You radiate your belief that others can accomplish their dreams and you are an inspiration to them. Your trust brings out their best. With a Sun personality, you are basically optimistic and cheerful and always looking for the light side of things.

#20 The Judgement card:
You can be a valued friend and loyal partner, and yet, keep a strong sense of your own independence and self-worth. I show your soul card to be that of the High Priestess. You may make most of your choices intuitively and change them. You may be a good listener. Other people may talk freely to you about themselves and their worries. In your non judgmental acceptance, they see their ideas and feelings mirrored back to them.

#21 The World (ini suku sakat MAWI):
You may need to learn to work within structure and learning your limitations. You may need to establish personal discipline if you wish to accomplish something.

Takyah susah2 la nak tolong kira part aku lak. Buat korang sakit ati je....HAHAHHAHAHAH dan HAHAHAHAHAHH lagi.

p/s : I longed for peace and quite.

posted by green apple @ 9:32 PM  
Newer›  ‹Older
Senyumlah Kuala Lumpur
September 10, 2006

Senyumlah Kuala Lumpur by Alleycats

Kuala Lumpur senyumanmu
Dipagi ini
Sungguh bererti
Kerna cinta bersemi lagi
Setelah kemarau panjang

Dilebuhraya
Dipapan tanda
Tergambar wajahmu
Dengan kalimat
Cinta untuk kita
Semoga kekal selamanya

Bila ku bisikan puisi cinta
Dan tugu peringatan negara
Bagai tersenyum
Dalam diam bergembira
Memberi sokongan cinta
Agar bersinar sentiasa

Berganding tangan
Kita berdua
Menyusuri jalan
Ditengah kota
Sambil senandungkan lagu
Lagu kisah cinta lama

Bilaku bisikan puisi cinta
Dan tugu peringatan negara
Bagai tersenyum
Dalam diam bergembira
Memberi sokongan cinta
Agar bersinar sentiasa

Terimakasih kuucapkan
Oh kepadamu
Kuala Lumpur
Kerna kau telah temukan
Cinta antara kami berdua


p/s : I just love the melody

posted by green apple @ 12:55 AM  
Newer›  ‹Older
I am..
September 07, 2006

I am...

FAT!!
I am currently not at my heaviest weight for I have been in a state of big blob so much when I was 18-19 yrs old. And I mean VERY fat, (should I put a picture of the old Diana here? Naaahhh..) it makes me insecure. But I must say I am not as bad as I used to be though. Someone said that I am voluptious, but for me that is just another way of saying "you look a bit plump", in a NICE way. I do have flabs here and there okeyy. But, like my other half said "what do you expect? you are a mother". I expect you to gain some weight also la sayang. Aku ni dah macam dipam-pam. My goal is to be the same girl I was before, I mean the time when I was so slender. Bulehkah aku?? Berangan mungkin buleh. Jadi, teruskan berangan kerana berangan adelah free. Whatever it is, I know what I really need to realize is that no matter your size, personality counts! Kalau muka MACAM cun tapi perangai SAH macam babi gred C takyah cerita la kan. But hey..I know I’m fat and ugly, I won’t lie when you ask what I think of myself I will tell you I’m an ugly fat ass..hohoho (gelak orang gemuk)

AFRAID OF A COMPLETE STRANGER
I am so worry about someone or should I say some pig headed person gawking and staring at me. Why must you look at someone in a stupid and rude way? Ko bagus sangat aper. Before, I did put so much trust on people, but for some reasons, not anymore. I can't really trust people. I am not sure why but I just won't let myself. There are these walls built up, and maybe no one can knock them down. Maybe. I know it's not right tapi ape ko pedulik, suka aku la.

SICK OF LIES
I can stand people who I don't really close to, telling lies to me. But I do have problem with people whom I so chummy with keeping things from me and it hurts me! I am not a big baby okeyy? Stop thinking that I will get upset over something that you think is no big deal. Aku pun ada otak la, dan otak aku bukan kat bontot. Please la, if I'm supposed to be so important to you, then treat me nicely boley?

BEING SNUBBED
I always feel ignored, and that no one is listening to what I’m saying, here in this dull company with a brainless boss (jangan la org tua tu baca ni, harus aku mampos skang jugak) Did I annoy anyone here by being in their presence and that they don’t like me? As far as I remember no. But, maybe...HAHHAHAHA. I am not that bad laa, don't get me wrong, but like I wrote in my previous post, I just being clever in a cruel way. Oh! Berlagaknya saya. If you can't accept the truth of what I already said to you (bukan aku je cakap, hek), takyah le guna cara kawankawan-mari-kita-pulaukan-dia. Itu adelah yo-yo-o namanya. Before this, I felt left out of that group (that CREAM group..oh, my!!!), and left out of something that other people I know are a part of, and I seem to be unable to be a part of it. Seem that they walked into the door and slammed it on my face. Now, aku dah tak kuasa beb. Time kasih la, aku tak bercita-cita untuk menjadi KIMAK bersama-sama anda.

PROCRASTINATING SO MUCH LATELY
I just realized that lately, I tend to procrastinate a lot, especially when it comes to office work. It’s such a hard habit to break free from. This new 'practice' occurs recently by reason of stress like hell I am having everytime I look at my big boss's face. Ko buat BP aku naik sialll. Mengapa kau diciptakan Tuhan sebagai manusia, bukankah lebih baik jika kau menjadi binatang? (ini P.Ramlee cakap, bukan aku). But I am aware of my procrastination, so I just got a pop-up reminder on my laptop (dulu aku takde software ni la hampass) and I am writing and completeing
to-do list. Hopefully I will be cured. I record everything I need to do so that important things get done on time (hopefully) and nothing has a chance to sneak up on me KECUALI bergossip di Subhani. Kan dah, tetiba je aku terasa nak minum teh ais. Mamak is simply irresistable. Hoi! Apa ko meraban ni?????

IMPROVING MY TIME MANAGEMENT SKILLS
I have 2 issues each of Reader's Digest, Cleo and one Cosmopolitan to be read, but somehow I couldn't find a space to fit this into my already jammed schedules! My current routines are pack with office work! Gaji kalau seploh ribu takpe. Manjang je urgent. I haven't decide yet what to do with this but sure enough, I need to take a careful rearrangement of current commitments and responsibilities so as to move aside things that are less important and make room for reading..:). Caranya : benti keje, jual nasik lemak.

WAITING FOR A RIGHT TIME TO KISS SOMEONE IN THE RAIN
Of course I'll make it out with the most handsome guy who is so in love with me iaitu Leslie Cheung. What could be better? Imagine...with the rain falling down on my face and I am wet, his lips are dripping with water, and mine are ready. Suddenly, it is quiet. It waits for my kiss in the rain. It waits. It waits. It waits....HOI! Apa ko berangan ni. Gilaaaa...ape ko nak mampossss??? But don't you feel it’s amazing? I think everyone should do it at least once. Jom bang. Musim hujan skang ni.

HAVING NO REGRETS
I used to regret a lot. But, come to think of it, we only get this one chance at life, and there’s no point wasting it regretting things. Looking back, I have made some stupid choices and decisions, but if I think further about them, if I had done things differently, then I wouldn’t be where I am today, living the life I have. So perhaps I wouldn’t do things the same again, but who is to say the alternative would have been any better? But who can predict if one day I may regret something? So, don't think too much about what is about to happen and what has happened. Just lead the life with S.M.I.L.E with a teeth showing *wink*

WORKING SO HARD TO EXPAND MY VOCAB
Reading has always been a fun way to learn new words or see them used in new ways. And that explains why I love reading and my online dictionary and thesaurus so much. Aku ni tak study oversea cam kau..vocab gila best. Jadi aku pun merasa jeles. Oleh sebab itu aku pun ingin menjadi seterer kau walaupun aku sedar aku tak seberapa Spanish. Tapi aku rasa kespanishan itu tidak lah perlu, kerana aku ada tempias2 jawa, bunyik jawa itu akan ada juga walaupun aku dispanishkan. *ahemmmm, tersedak la pulak*
One of the way to gain respect from people mahupun binatang is to fancy up your vocab. And that’s what I’m doing but the tricky part is to actually remember all the new words I come across. Dah la aku ni benak sikit. Lupa saje. So, ade sesaper nak bagi aku tusyen free??

SINGING NOW..:)
When it comes to listening to music, I get this desire to sing along no matter who is around. But, I think I’m one of those individuals that have been curse with a horrible voice. Ok, hubby aku suruh aku senyap and tido. Bye.

posted by green apple @ 11:45 PM  
Newer›  ‹Older
Aku sangat boring dan boring
September 05, 2006

Hari ni aku start day aku dengan senyuman..cam biasa la kan. Mandi kemudian-kemudian bley cerita, senyum mesti mau dulu. 7.15am, bangun serentak ngan hubby aku, apa kena ntah, masing2 liat nak bangun hari ni. Pastu seperti biasa bawak tuan muda aku tawaf kawasan rumah ngan keta, layan blues dia jap, pastu baru gi keje.

But hari ni, aku kena hantar mak metua aku dulu kat station bas S/Alam, so tunggu la jap sampai dia dah betul2 dapat seat, aku pun bla. Aku malas nak masuk opis, hari-hari bangun nak MC, hari-hari bangun nak EL, hari-hari bangun nak benti kejer,so sebab aku malas, jadi aku merayap pi jumpa customer aku jap. Sembang lebih kurang, perut lapar dah ni. Aku sms Ann tak reply. Asal call masuk box, ape kejadahnya pompuan ni?? Baru smlm borak2 sambil kutuk bos, kutuk kompeni, takkan today dah resign kot. Aiseyyy..berat ni. Sape la nak makan ngan aku ni??????? Azie dah la MC. Ketumbit pun nak operate. Apa kesss la kau??

Di saat2 aku menaip article ni, perut aku dah tukar track ke lagu rap. Ni kira klimaks dah ni, si Aini kalau aku kira sampai seploh tak muncul kat depan pintu ni, haruss aku pitam. Semalam aku tak makan ke? Iskk..makaaaann. Siap makan puding gula hangus lagi. Pehal ntah perut lapar lain macam ni.

Aku boringggggggggggggggggggggg!! Sat lagi nak pi KLIA lak..pastu takde de aku nak balik opis...bos pulak takde..perghhhhhhh, aku dah terasa-rasa landing atas katil ni.
AINIIII.....mana nasik goreng akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu??????

p/s : apekah anda jumpa jalan pulang??? Klang pun buley sesat..tak rugged betul.
posted by green apple @ 1:31 PM  
Newer›  ‹Older
M.E. and H.I.M..apakah keajaibannya?
September 04, 2006

Ok, I don't really believe in the practice of studying the movements and positions of the sun, moon, planets, and stars and tahapa-hapa lagi ntah in the belief that they influence human behavior. But, since I don't see any trouble playing with it, ape la salahnya kan nak 'cuba-try', pulak tu time2 tengah takde mende nak buat ni. I was browsing the internet, trying to source some info related to my work when I bumped into this astrology site. So, they said that :

a. Libra calms and smooths Leo's flamboyant style.
Hoi! Am I a person yang meng'intended'kan diri to be noticed?? Purleaaseeeee...I am already noticeable la ayun, hoh!

b. As a combination, Leo and Libra are well-balanced
Which is true la kan. Wan and me have been married for almost 6 years, and I must say that we do not share the same interest, and this lead to arguments, not to say everyday la, but everytime...HAHAH. But at the end, we see eye to eye with each other about everything...:)

c. Libra is charming and cultural, and has good manners which offset Leo's direct and acerbic personality
Am I?? Can't you find some nicer word to show your admiration towards me? Eleh..well, I am just being direct in a CLEVER but cruel way..ade pahaaaam! I know I got plenty of 'admirers'. Alaa...Libra mmg cenggini, dengki ngan Leo. The ugliness of Libra are always counterbalanced by the exellence, fineness, and superioity of Leo..boley? HAHAHAH....lebih dah aku ni...serious offense!!

d. Leo is far more decisive than Libra. Leo can help Libra to make decisions more easily and act on them, and they can teach the art of spontaneity.
Benar sekali dong! We (Leos) are able to make decisions quickly and confidently. We are naturally-born to take charge of everything, dalam layman term nya - gelojoh, tamak lagi pelahap (aku rasa laa..). The ideas are always there, but somehow selalu tersasar. Apa kena ntah.

e. Leo is ruled by the Sun, and Libra is ruled by the Planet Venus. The Sun and Venus go well together.
Apa kejadahnya planet-planet semer ni. Benci aahhhh..

f. Leo and Libra resilient and can fortify one another for a long time
TRUE! Camne gaduh gila2 pun, we won't be unhappy for long. We will immediately springs back into shape. Apa citer gaduh2 ni..aiseyyy

g. Both extravagant and love a beautiful things
Sebab tu la the checkbook may not always balance. I am stressing the word 'MAY' here, okeeey?? Apa-apa pun saper tak suka benda cantek kan. I admit, we both are barmy about beautiful things.

h. In the bedroom, Leo is the master—and that's what Leo likes
Oh! Apekah ini benar??? Tak perasan la pulak adinda. Ape kata kita test sekali lagi malam ni?

i. Wardrobes will be bursting with all kinds of clothes
Ye benar lagi sahih...dengan baju RM15 selai mcm Tshirt 'Pangkor', 'I love Kuching', 'Sipadan Island' (walaupun tak penah sampai, janji baju ade, kasik belagak sikit)

Whatever it says about baik buruk Leo and Libra la, Wan and me tug at each other's heartstrings and play a merry melody everyday. Music will gush out at all hours of our day and night and we pray that the music will last forever.

posted by green apple @ 11:16 AM  
Newer›  ‹Older
From This Moment On



From This Moment On - Shania Twain

I do swear that I'll always be there.
I'd give anything, and everything. And I will always care
Through weakness and strength, happiness and sorrow
For better for worse, I will love you
With every beat of my heart

From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you is where I belong
From this moment on

From this moment I have been blessed
I live only for your happiness
And for your love I'd give my last breath
From this moment on

I give my hand to you with all my heart
I can't wait to live my life with you, I can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on
I will love you as long as I live
From this moment on



posted by green apple @ 9:44 AM  
Newer›  ‹Older
2 years ago today you put me through the horrible pain of childbirth
September 02, 2006









Jahit belon okkkkkk.


Mak metua aku and bibik Yani bertungkus-lumus siapkan makanan. Aku berlintang-pukang larikan diri sebab taknak tolong. Menantu pilihan katakan.


Kek ni gila besar gedabak, seminggu simpan tak abis


Redza buat hak tetiba terpekik time orang nyanyi lagu birthday. Rupanya dia kepantangan tengok topeng-topeng and bunyik-bunyik trompet ni semua.






Tomorrow is Redza's birthday. It is the 2nd birthday for my son. So, the idea of throwing a party for him today, instead of tomorrow has been planned a week earlier. Penat la weyy nak buat Ahad, aku nak keje lagi esok. At first, I feel I can handle the cooking for it instead of getting some dishes catered. But since we invite all the sedara-mara yang agak kertu, takkan nak makan macaroni and spagetti kan. And plus with my hubby's arguments and "should haves", so dengan rendah hatinya, aku meng'pass' tugas masak-memasak ni pada org yang lebih layak. My mum in law came all the way from Tganu just to prepare the dishes for Redza's birthday.

Ye..ye..aku tak pandai masak. Itu adelah lagi baik dari aku terus memasak dan korang terus cirit-birit sampai 2-3 hari. Boley??? We had nasi minyak with gulai kurma' daging, ayam masak merah, acar nenas ('acor nenah'...bak kata laki aku), telur tomato, puding gula hangus and of course the main course - CAKE! This is not the first party for him, but he's my one and only child so you can imagine how crazy I got. If not I will explain. We only invite immediate family members, close relatives and neighbours. Kepada kengkawan, mintak mahap leeee...memang korang tak tersenarai dalam list aku buat kali kedua ini. Berdoalah untuk di masa akan datang. Malas tulis banyak2 la..aku ngantuk ni.

p/s : Life was never boring since you came into our life...luv from Mama & Papa.


posted by green apple @ 11:10 PM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES

ADS
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
 
TRAFFIC
MY PREVIOUS POST
OLDER POSTS
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER