walk on wings, tread in air: Tak kena gaya! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Tak kena gaya!
2011-04-17



Semalam masa tengah lepak ngan En Wan kat Kenny Rogers Subang Parade, ada sepasang couple lalu kat tepi. The lady wears tudung style Hana Tajima.

Hana Tajima


Memang stylo and cantik bertudung cara Hana ni.
Tapiiiiiiiiiii tak semua yang cantik pada orang tu sesuai pada kita cik kak oiiii.

Macam budak pompuan yang aku nampak tu, aku tak tau apa yang dia nampak masa dia tengok cermin. Ke dia bersiap-siap tak pakai cermin? Tudung dia bukan saje berserabai-serabai malah bergulung-gulung dah macam makcik-makcik ke sawah rupanya. Ke, dia lalu bawah ampaian tak sedar ada kain tersangkut atas kepala?

Manusia ni kan kengkadang aku tak paham, tapi selalunya manusia ni adelah dari golongan perempuan la. Lelaki jarang buang tebiat macam ni. Tapi tak semua perempuan, sesetenagh je. Mungkin yang aku nampak semalam adelah dari kumpulan sesetengah ni.

Dorang ni kan, apa yang aje trend terkini semua dia ikut. Tapi tak tengok sesuai ke tak dengan diri kau. Janji dia ikut trend.

Pastu tak boleh la tengok orang lain cantik sikit.
Kalau orang tu pakai macam ni cantik, ohhhhhh dia pun nak pakai jugak sebab kalau dia pakai lagi cantik!!!

Orang tu pakai baju Gucci nampak gila elegant, ohhhh kau pun nak beli. Dia pakai Gucci nampak elegant, kau pakai macam batak masuk bandar.

Orang tu pakai natural mekap, kau pun nak pakai gak. Orang tu memang natural beauty. Sebab tu dia pakai mekap ala-ala pun dah cantik. Kau natural beauty ke???? Beauty pun takde, so tolong bagi muka tu semenggah sikit boleh?

Hana Tajima ni dah memang cantik.
Dia pakai tudung periuk pun lawa.

Jangan la disebabkan Hana ni pakai tudung macam ni kau rasa kalau kau pakai pun akan dapat tempias-tempias Hana.



Cuba tengok video Hana ni. Cantik je dia pakai walaupun sebenarnya bahagian depan tu senget-senget.

Kau agak-agak semorang pakai macam ni cantik ke?
Kalau aku la yang pakai style ni, konfem jadi rupa makcik Bangladesh jual wadeh tepi jalan.

Hari tu aku ada pegi satu butik muslimah ni untuk survey-survey tudung. Aku kan togel so kalau nak beli tudung tu memang ada masalah la sikit. Kepala aku tau tudung bawal je. Tudung express tu memang aku tak berapa minat sangat. So sales kat situ ajar aku cara ikat tudung untuk tengok tudung macamana sesuai dengan aku. Ternyata tudung Hana Tajima ni memang out kat muka aku tapi si sales ni beria-ia kata 'Cantik kak akak pakai macam ni sebab muka akak bujur sirih!'.

Apa kaitan?

Aku tak nampak apa kaitannya.

Sales, memang la akan kata semuanya cantik kat kau. Dorang aim nak jual tudung je.
But you yourself kena la tau if tudung tu sesuai ke tak.
Last-last tudung bawal jugak aku beli.
Beli je dulu, pakainya tak jugak.

Bila aku nampak budak tu pakai tudung style Hana Tajima, aku rasa kesian.
Kesian sebab dia tak tau beza mana stau cantik dengan tak cantik.
Yang si balak dia pun buta ke hapa? En Wan yang bukan jenis komen orang tu pun tanya 'Apesal budak tu pakai tudung macam tu?'.

Gila buruk okkk. Series tak tipu.

Sebab tu kadang-kadang ko akan nampak apesal budak ni pakai biasa-biasa je, tapi nampak stylo gila babi.
Yang the other one pakai branded gila from top to toe but gaya macam sakai.
Macam pokok krismas pun ada gak aku tengok kadang-kadang.

Ni macam kes kawan aku tempat keje lama dulu.
Dia ni dah hitam. Lagi hitam dari aku.
Satu hari tu dia balik dari bercuti panjang, kitorang nampak dia gila berkilat.
So aku tanya la apesal dengan muka kau? (takkan la aku nak tanya apesal kau makin hitam. Macam la yang bertanya tu putih nau).

Dia jawab 'I pegi sunbathing nak bagi kulit tan'.

Selamba konfiden.

Sunbathing tengkorak kauuuuuuuuu.
Kau tu dah memang hitam apekejadah nak pi sunbathing segala???
Nak bagi nampak macam bini Mandela?

Ni la satu contoh manusia yang tak boleh pikir samada benda yang dia buat tu lojik ke tak. Apa orang buat, dia pun buat. Orang berjemur nak bagi tan biar nampak cantik, kau pun nakkkk. Padahal kau dah memang lebam.

Aku masih lagi tercari-cari macamana sebenarnya cara paling sesuai, paling baik, paling dibenarkan kalau berudung. (ye, insyallah. Doa-doakan).
Sebab aku konfius.

Betul ke kalau pakai tudung yang berpin kiri kanan kat leher tu menyerupai rahib, maka tak boleh?
Betul ke kalau pakai tudung tak boleh pakai baju yang nampak pinggang?
Betul ke Kalau pakai tudung, tudng tu kena labuh tutup bahagian dada?

Kalau aku baju longgar-longgar, pakai tudung labuh tutup dada, laki aku suka ke?
Some lelaki memang pandai nasihat bini 'Pakai baju longgar-longgar sikit kuar rumah. Tudung tu biar labuh. Toksah mekap-mekap sangat kuar rumah'.

Tapi kalau nampak pompuan menyeksi kemain teleng lagi kepala.
Baik kau suruh bini kau je pakai.

Ingat bini tak sakit jiwa ke tengok perangai kau macam ni?
Yang aku kau suruh berbungkus. Tapi kau sedap-sedap tenung alur pantat pompuan lain.

Aku tanya En Wan if aku pakai tudung dia nak aku tampil macamana.
Dia kata dia tak kisah. Jangan jadi macam makcik-makcik sudah.

Hmmmm...baiklah. Akan aku pikirkan apekah gaya makcik-makcik itu.

Aku pernah tanya a friend (lelaki) pasal penampilan bertudung ni.
Dia ni memang ilmu agama boleh tahan bagus.

So dia kata memang sebenarnya bertudung berpin kiri kanan kat leher tu kalau dah menyerupai rahib memang tak boleh. Walaupun gaya tu cantik.

Dia kata lagi, memang la bertudung tu wajib tapi kalau bertudung but pakai baju yang menampakkan susuh tubuh, baik tak payah. Tapi orang-orang kita ni pulak kalau ditegur kang, 'At least I bertudung hokeyyyyy. Kau???'

Pasal yang tudung singkat nampak dada tu (bukan menampakkan lurah dada but nampak la terbonjol dua tetek tu), aku pernah tanya dengan sorang ustaz ni. Aku tanya, 'Kalau kita pakai baju kurung and bertudung, tapi tudung tu kita selimpangkan kat bahu takpe ke tak tutup dada? Tapi saya berbaju kurung yang longgar.'

Ustaz tu cakap 'Manusia ni (lelaki) kalau dia nak bayangkan macam-macam memang dia akan tetap bayangkan. Jadi, pakai saje la. Janji baju tu longgar and menutup aurat'.

Tapi, lumrah wanita memang taksub dengan kecantikkan.
Untuk aku pulak, aim aku adelah pandangan suami sendiri.
Aku taknak la sampai laki aku nampak aku ngan mak dia lebih kurang je.
Sebab tu aku konfius boleh ke kalau pakai macam ni, macam tu.

Kalau ada pandangan, boleh la share dengan aku ye. Aku ni jahil.

Tapi sejahil-jahil aku, aku rasa aku tau lagi adap memakai tudung.



Ini amende baiiiiiiiii?


Aku rasa budak-budak ni nak pakai macam ni :


Ini JLo dikkk, JLo! Pakai baju pagoda ngan kain batik pun lawa.


Tapi kesian, kat rumah cuma ada tudung bawal je, jadiklahhhhhhhh. Janji style.
Haisssh....ni la namanya nak bergaya tapi tak kena gaya. Sudahnya menambahkan dosa aku je carutkan kau.

"Heyy, at least I bertudung okkkkkkkkkk"

Yeah rite.

Apesal kau tak kuar pi mall pakai coli ngan spender je?
Kalau orang tanya kau cakap la "At least I tutup tetek and pepek I okkkkkkkkkkk".





Tapi yang ni memang hardcore la.
Kesian aku tengok pompuan ni.


Mesti abang-abang tu susun pelampung balik-balik area situ je.

posted by aveo757 @ 7:53 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER