walk on wings, tread in air: 06/2008 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46blogFollowUrl\75https://plus.google.com/108023594649590263359\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

BEAUTY AND HEALTHCARE
FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
I am more relax today
June 29, 2008

Today aku tak kira aku nak kerah En Wan gi carik sesuatu makanan. Green Apple nak makan Big Apple today. Sampai termimpi makan Big Apple 2 biji sekaligus buat macam burger, in between donuts tu siap bleh letak telo, cam egg benjo lak. Tu dah masuk lam mimpi maknanya kena carik gak, kalau tak, sampai 4 hari aku dok mimpi benda yang sama.

Dah la Khamis sampai Sabtu En Wan kat Bangkok, tu dah satu tension laki takde kat umah.
Abis aku nak manja ngan saper?
Nak tido ngan saper?
Sape nak peluk aku?
Sape nak gentel-gentel aku?
Eh.

Padahal keje lom siap ni, boleh la pulak update blog. Satu bala dah siap tadi, tinggal lagi satu bala nak hadap sat lagi. Tapi memandangkan tinggal dua perkataan je, so kita lepak update blog dulu.
Saje je nak tunjuk mata aku bengkak menangis sambil buat keje Jumaat malam. Sembab gila. Dah la sembab, muka aku dah semakin bengkak sejak kuat makan ni. Rasa nak tumbuk muka sendiri. Sana sini DAGING.


Tengok pipi aku. Geli sialllll, banyak gila daging. An the eyes, shitttttttttt!!



Antara makhluk yang kol 1 lebih tak reti nak tido lagi.


Semalam aku ngan En Wan dinner sirloin steak. Boleh la nak makan sambil bermadu kasih sebab Panglima aku tengok Tom & Jerry kat rumah. Dapat la aku makan bertenang-tenang, kalau tak macam sangkut kat tengkuk je makanan aku.

We had a serious discussion pasal future plan, pasal keje, pasal nak baby lagi (yang usaha je lebih dari dulu), pasal dia punya business plan. Entah macamana masuk la pulak cerita pasal nak pegi pasar beli barang-barang dapur.

Aku : Hari tu abang beli lala kat mana?

En Wan : Kat pasar malam area kilang abang, naper?

Aku : Tak best la lala dia, tak banyak isi, shell je lebih.

En Wan : Abang nak beli kupang la.

Aku : Kupang camne?

En Wan : Ala dia cam lala gak tapi isi dia besar sket dari lala. Macam bijik pepek awak.
(pastu tahan-tahan senyum)

Boleh tak ko bagi perumpamaan yang senonoh sket????
Dah takde bijik lain ko nak samakan ngan lala yang bijik aku jugak ko nak sebut?

posted by aveo757 @ 12:03 PM  
Newer›  ‹Older
LETIH
June 26, 2008

Aku nak benti keje la.

Fedup ngan keje yang melambak-lambak. Kalau setakat lambak je aku rasa leh tolerate lagi, ni jenis yang dah la banyak, pastu semua kena siapkan tang tang tu gak. Apa aku takde life lain selain dari dok opis buat keje? Balik rumah pun aku still ada depan laptop. Ok la, aku ada chatting, tapi that's not the main reason kenapa aku dok depan laptop. Dah nama keje ngan komputer, on je la sekali YM kan, agak-agak bentan aku sampai boleh aku vent kat sesaper yang online. Nasib la.

Tapi aku bukan nak benti keje terus, aku nak benti keje kat kompeni skang ni. Lemas aku ngan style keje bos aku. Dia tak la teruk sangat nak bandingkan ngan bos-kote-pendek kompeni lama aku. Bos aku ni ok, cuma dia ala-ala Merryl Streep dalam The Devil Wears Prada. Siapa yang tengok citer tu boleh tau la camne stressnya aku kena bekerja bawah dia. Semuanya urgent, takde benda yang tak urgent. Request masuk hari ni, sok pagi dokumen kena ada atas meja dia. Blom penah lagi aku experience kat kompeni ni, deadline dalam 4 hari lagi ke, minggu depan ke. Takde. Semuanya 'FIRST THING IN THE MORNING, TOMORROW ON MY DESK'. Tu belum tetiba dia wat announcement, esok ada kuiz tak pun test. Ada kompeni korang buat exam day? Kompeni aku sangat berilmiah. Tetiap minggu buat kuiz. Dah la kuiz dia ada sangkut paut dengan apa aku blaja dulu. Dulu yang hari-hari pegi klas, wat assignment pun boleh dapat C flat (C-, aku tak suka sebut C minus, nampak nau bangangnya), inikan yang dah jarang-jarang pegang buku. Ke longkang la.

Sesaper yang adalam list YM aku tu kalau notice kol 2am aku still lagi online, tapi bukan chat pun, saje senang nak tengok email kuar masuk. Yang mana cam shilaker tu siap mesej 'Ko tahajud ke'?

Sejak hari Isnin lepas, keta aku hari-hari minum minyak, full tank lak tu. Dari Shah Alam ke Sepang, pastu gi Nilai, patah balik ke Bangi pastu Cheras, kuar ke Subang balik. Kalau ikutkata setan di hati bukak je pintu rumah aku nak tido kat situ gak. Letih siallll.

Semalam sampai je rumah naik bilik lepak atas katil. Aku duduk je sebab kalau aku start baring tak lama la jawabnya. Kebetulan Redza ikut masuk. Dia sibuk la cerita pasal swimming class, aku pun layan nak bagi mata tak tutup. Tak tau ntah bila masa mata aku bleh tutup tengah2 layan dia sembang, sedar-sedar dah kol 6.30pm, posisi duduk.

LETIH.


posted by aveo757 @ 8:36 PM  
Newer›  ‹Older
Aku dah sampai
June 21, 2008

I am back.

Best gila nampak rumah sendiri. Macam tak pernah gi jauh, but this time aku betul-betul malas nak gi oustation.

Selasa lepas aku gerak from office kol 3.30pm, sampai Ipoh kol 5.30 okkkk. Kepada makhluk Tuhan yang selalu memperunderdogkan driving skill aku, SILA MALU!! Muahahahhha.

Aku tak tau berapa saman bakal kena ni. Lom check lagi. Hujan pun aku leh bantai speed 120. Kol 7pm aku dah ada atas bridge. Rasa kejap gila nak pi north. Tima kasih kepada Uncle Samyvellu sebab wat hiway.

Aku dok kat Sunway Hotel, a nice hotel at some secluded place. Aku pun tak tau kenapa hotel tu leh ada ke ceruk-ceruk. Privacy kot. Luckily, kawan aku dah penah datang sana, takde la aku sesat barat carik jalan. Last aku jejak Penang was in year 2004. Tu pun tak aci sebab naik flight.

Letak je beg kat room, terus carik nasik kandar. Kawan aku yang cina pun penah makan nasik kandar okkkkk. Aku je baru nak try. Baru la aku tau the kandar tu maknanya campurkan a few kuah. Tapi sebab aku tak suka membanjirkan nasik ngan gravy yang tak sepatutnya, nasik kandar aku kering.

Balik room, satu masalah lagi timbul.
Ni camne aku nak tido ni.
Semalam lahabau mana ntah pi hantar email gamba hantu.
Last-last mandi bukak pintu, sampai pagi aku on semua lampu, on tv, tak cukup tu pasang pulak ipod kuat-kuat. Dah pasang ipod takleh tido pulak sebab semua lagu kat situ aku tau so aku pun nyanyi sama. Fedup, tutup ipod, main sms lak ngan member. Dah ngantuk betul baru tido.

Seksa okkk.

Everyday program habis kol 5pm, terus balik hotel siap tapau McD. Ntah hapa-hapa, macam takde benda lain nak makan. Takleh jadik, kena carik member kat Penang pasni. Muntah ijau aku mengadap McD hari-hari.

And thanks to pearlej sebab ajak jumpa, tapi ko ajak aku kat facebook, aku tak bukak facebook makcikkkkkkk. Kalau tak, dah kenyang aku kan? Ngehehehe.

Semalam, pagi lagi dah gerak from Penang to Kulim, then down to Kepala Batas jumpa PakLah pastu kol 1.30pm gerak ke Ipoh. Sampai Ipoh trajedi SENTAP berlaku bila ada orang tu ajak aku gi teh tarik tapi aku taknak gi. Siap buat entry khas mengutuk aku. Piiirahhhhhhhhhh!!! Len kali nak ajak aku gi la Old Town White Coffee at least, sedap sket bunyiknya, Ni nak angkut aku pi mamak. Apa baranggggggggg.

But, Ipoh 2 jam je maaaa, so anytime kita bleh teh tarik lagi ok?? :D

And pada Yuzz yang text malam-malam cubaan menakut-nakutkan aku 'baik-baik, nanti hantu tetek sorokkan ko'.

Ada ke hantu tetek nak takutkan aku???? Please la.
Ni ha, lima blas jenis hantu aku sumbat celah tetek. Diorang yang lari lintang pukang nampak tetek aku.



Tetiba tangan aku gatal nak cut and paste chat aku ngan lahabau ni :

green apple (6/16/2008 10:42:06 AM): wah wahhhh...kanda sekarang sangat la bizi!

wong ah beng (6/16/2008 10:43:39 AM): perli2 aku pulak.. sepak kang

wong ah beng (6/16/2008 10:43:45 AM): hoii

green apple (6/16/2008 10:44:04 AM): mende

wong ah beng (6/16/2008 10:48:05 AM): apa citer. senyap jer kau.. bertapa ke

green apple (6/16/2008 10:48:47 AM): takde apa..aku cam biasa..ko tu dah la blog tak hapdet, tak YM aku, no HP aku tu buat pekasam je la kan

wong ah beng (6/16/2008 10:49:20 AM): alaaa...ko nihh..asyik aku jer call2 kau... aku tanak laa nanti orang cakap aku bertepuk dada kau sebelah


Babi kan ayat dia?

posted by aveo757 @ 10:40 AM  
Newer›  ‹Older
Out
June 17, 2008

Tuan punya blog takde sampai Sabtu.
Bye!

-green apple-


posted by aveo757 @ 9:03 AM  
Newer›  ‹Older
I love you, Papa :)
June 15, 2008

Tadi aku browse facebook, and stumbled upon this quote yang dah banyak kali aku baca tapi buat tak heran. This time aku ambik masa nak digest apakebenda maksudnya :

"Hanya 1 saat kita terpikat pada seseorang, 1 minit untuk jatuh hati, 1 jam untuk menyukai, 1 hari untuk menyintai tapi ia mengambil masa seumur hidup utk melupakannya"

Hmmm, well...
Memang betul, aku pernah pandang sumone sesaat terus tersyok, tapi takyah tunggu sehari nak jatuh hati. Dan-dan tu gak aku jatuh chenta. Tang mengambil masa seumur hidup untuk melupakannya tu depends. Kalau orang tu yang taknak kat aku, wat per aku susah payah nak pikir dia sampai seumur hidup? Dia sikit tak berat paler nak pikir pasal aku. Macam kes tungau tu, adekah patut aku sengsara nak lupakan dia? Kem salammmmmmmmmmm.

Lalu aku pun tanya En Wan.

'Bang, cuba dengar quote ni....(aku pun bacakan).
Betul ke bang?'

Masa ni dia tengah baca paper atas katil, slow-slow dia cover muka dia ngan paper, macam aku tak perasan dia nak kontrol sengih.
Aku tau dia nak setuju ngan quote ni tapi takut ter-trap.
Kang kalau dia jawab BETUL, mula la aku ungkit pasal awek lama dia. Aku tau dia takleh lupa chenta pertama dia. Tapi what to do, bukan rezeki kau nak dapat awek tu, sebab bini ko lagi hebat menackle.

Muahahahahhaha.

Bila dia tak jawab tapi sengih-sengih lagi la aku dah tau apa jawapan dia kan?
Tapi takpe..aku dah malas nak jeles.

Pagi tadi En Wan keje half day, so memang masak la Redza kena ngan aku. Pagi-pagi lagi aku dah torture dia study. Aku bukak laptop, macam biasa, suruh dia buat reading. Kalau suruh baca, kemain slowwwwwwww je suara. Cuba kalau aku biar dia tengok Tom & Jerry, macam nak terkuar anak tekak menjerit kegirangan.

Memang konfem aku tak layak jadik cikgu walaupun dulu aku penah jadik cikgu tuition untuk skolah rendah. Mintak nyawa la nak ajar budak-budak ni. Nak lagi yang macam anak aku, sambil baca, sambil gentel tepi seluar, sambil gigit kuku, sambil selak-selak karpet. Ringannnnnn je tapak tangan. Memang aku salute la ngan cikgu-cikgu ni, camne ek dorang leh sabar nak ajar budak?

But sumtimes, kena push the limits. Budak-budak ni kalau cakap baik-baik memang lembab, macam aku dulu dah kena penampar mak aji baru la bijak sket. Mak aji lagi macam mak tiri. Siap ada sessi kena kurung luar rumah. Tu yang UPSR 5A tu. Ngehehehehe.


video

Kalau korang notice, Redza sebut 'This is my family' as 'This is my PEAR-NE-LI'.
Jadik la...

Today Hari Bapa Sedunia.
Malam kang nak celebrate ngan En Wan..:)
Dia belanja.

posted by aveo757 @ 5:52 PM  
Newer›  ‹Older
Saturday

Jumaat lepas konon nak stay up sampai subuh nak siapkan keje, tapi kol 2 lebih je aku dah mabuk. Ubat la punya pasal. Dadah yang Dr ni bagi gila bapak punya high. Kensel matlamat nak meningkatkan produktiviti kerjaya. Seb baik dak Zizi yang aku kenal time gila myspace dulu temankan aku wat report, kalau tak kol 10 dah padam.

Pastu pagi Sabtu bangun pagi2 (takde la pagi mana pun kalau dah namanya Sabtu), gi skolah Redza ambik report kad. Berbulu je aku ngan Redza sehari suntuk. Apa taknya, cikgu cakap asal 10 minits break je dia wrestling ngan kawan-kawan dia. Patut la asal balik baju semua terkeluar.

Pastu teacher cakap dia ni tak suka singing class and also drawing.

Ohhhhhhh, ko taknak drawinggggggg. Dinding umah aku kemain galak lagi ko conteng. Kat skolah ko tak nak buat. Teacher dia kata swimming class pun dia taknak join. Since balik dari Phuket that day, everytime swimming class, dia dok tepi kolam. Pekejadah???

Seb baik teacher kata he's very smart at learning, Mandarin class, Maths, Eng, and Computer class semua ok, sejukkkkkk jap hati mak dia. Tapi biasa la kan, competition skang very high, harusla aku nak yang excellent. Tapi En Wan lak, 'Ala Di, budak tu baru nak masuk 4 tahun. Awak 4 tahun baca pun tak pandai kan?'

Wah wahhhhhhhhhh. Carik pasal nampak????

Lepas gi skolah Redza, turn aku lak menenangkan ketidakketenteraman jiwa. Biasa la, SHOPPING! Port biasa, Sunway Piramid tapi sebab En Wan dah jelak nak gi sana, kita gi 1-U pulak.

Agenda bulan ni cuma cari baju keje. En Wan dah warning, no kasut, no baju jalan-jalan, only baju keje.

Elehhhh, macam la aku pakai duit kau.
Tapi sebab dia yang manage duit aku, redha je la.




Sebenarnya aku beli baju-baju ni sebab nak pakai gi Penang next week. Vain gila.
Macam la takde baju dah nak pakai.

Pastu gi makan. Tang makan ni aku start berbulu ngan En Wan.
Sebab pagi tak breakfast, so tengahari menggagau la carik nasik. Aku ni memula nak makan A&W, pastu dia kata A&W skang dah takde nasik, ok la fine, cari food court.
Pastu tengok food court takde lagi kat tempat biasa, so dia kata jom makan Kenny Rogers. Melilau la pulak cari Kenny. Dah jumpa Kenny, kat tepi Kenny tu ada la pulak food court. Boleh la pulak dia tanya aku balik 'Nak makan Kenny ke food court?'

Heloooooo. Ni saper yang punya idea memula kata nak makan Kenny??? Aku ke kau?

Kepala otak aku dah tune nak makan Kenny ni, pi gatal lak tanya nak makan food court ke tak. And aku kenal sangat laki aku. Dia kan kalau nak sumthing, dia takkan cakap tau, dia akan tanya aku balik. Padahal aku tau dah dia sebenarnya nak benda tu.

In this case, dia yang memula kata nak makan Kenny, pastu nampak je food court dia tanya lak aku nak makan food court ke Kenny.

Ada aku kata nak makan Kenny?
Ada aku kata nak makan food court?
Takde kan??
Aku nak makan A&W kan?
So, apekah jawapan yang ko nak dengar?
Aku meroyan kat sini kang satu sen tak guna.

Tapi cam biasa la, aku yang mengalah kalau masuk bab makan, sebab aku pun mmg tengah diet, so tak kisah la makan apa pun. Kira kau selamat la berbini kan aku.

On the way nak masuk food court tu mula la gesel-gesel tetek aku ngan lengan dia pujuk-pujuk ingat aku suka la.

'Di, buruknya mukaaaaaaaaaaaa'
Pastu ramas-ramas tangan aku. Senyum-senyum.

Alahai romantisnya kauuuuuuuuuuuuuuuuu.
Menyirap aku. Nak makan tu makan je la.

Seb baik nasik ayam dia sedap, cool kejap.
Lepas makan turn dia lak shopping. Tengah nak tunggu tailor tu potong suar, dia ajak carik comforter baru.

Wahhh, betul-betul nak pujuk aku nampakkkkk.

Aku nak carik kaler green apple, kaler tu kitorang takde lagi, tapi tak jumpa, and dia berkenan kat turquiose. Boleh laaaa.


Tadaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Frankly, kaler ni paling tak chantek dalam koleksi. Tapi material dia paling best. Kira kalau tido bawah selimut tu pikir enam kali gak nak bangun ke tak. Tahap dewata punya best.

Lepas ambik suar and baju dia, Redza mengamuk-ngamuk robot dia tak beli lagi.
On the way nak gi ToyCity, aku sudah nampak itu Big Apple yang digembar-gemburkan. So, first time nak try. Macam sedap. Tapi most of them choc, macam taknak kasik aku makan je.






Aku kan amat terkenal dengan attitude suka torture diri sendiri. So aku beli yang ada choc. Aku kan tak suka choc, tapi nak sangattttttttt rasa donut ni. So, sampai je umah, aku cut donut yang banyak choc tu into half, aku makan. Objektifnya?

Kononnya, bila aku makan donut yang bercoklat, aku akan muntah. So, bila muntah aku jadik serik nak makan lagi. Jadik selamat la badan ini dari dijadikan mangsa pemakanan bahan-bahan dari sumber yang menggemukkan.

Tapi, GAGAL!!!

Choc itu sangatla super sedap, sampai aku makan another half pagi ni.
Gila bapak best coklat dia.
Takde la sampai jilat jari, tapi utk orang yang tak suka choc macam aku kira chef tu berjaya la boleh buatkan aku makan.

Kepada sesaper yang blom rasa, sila panjangkan langkah anda ke Big Apple yang berhampiran. Tapi aku rasa semorang dah makan, aku je yang baru nak merasa.




Tu gambar En Wan kelebet manual nak pasang robot anak dia. Kalau dah namanya laki, kau bagila apa umur sekali pun, tak kisah la benda tu layak untuk 5 years and below kalau ada sangkut paut ngan bateri ataupun enjin, memang dia layan.

Senario biasa lepas shopping, En Wan akan kumpul resit-resit. Dia ambik balik semua resit-resit and kira balik pastu simpan dalam folder okkkk. Apakejadah dia nak simpan rekod-rekod ni pun aku tak tau. Kalau yang guna kad kredit tu aku paham la, ini yang bayar cash pun dia simpan. Simpan forever lak tu. Pebenda ntah.


posted by aveo757 @ 10:44 AM  
Newer›  ‹Older
No subject
June 12, 2008

Ya Allah!!!
Apesal la bz yang hamatnya lately???????

Baru jap tadi aku bukak email.


----- Original Message -----
From: AR
To: *********
Cc: ******, *******, **, ************, *******
Sent: Thursday, June 12, 2008 9:45 AM
Subject: Re: Health and Medical Sciences Conferences (HMSC) at USM Penang, 18/06/08 - 20/06/08


Dear Mr ****,

Thank you for your e-mail. I am assigning Mr Chin and Ms Diana Ishak to be there.

Regards
Evelyn


Patut la tadi Chin senyum-senyum kat aku cakap 'You drive ok?'
Aku ni main iye je la...ingatkan suruh aku drive pi lunch.
Rupanya drive pi Penang next week.
Bawak keta ye....pehhhh. Panjang langkah aku ni kanggggggggggggggggg. Hahaha.

Ok, takleh lelama walaupun banyak benda nak maki ni.
Later.

p/s : Yuzz, got ur msg. Akan aku usaha untuk mengeteh ngan ko esok.


posted by aveo757 @ 2:14 PM  
Newer›  ‹Older
BBQ lagi
June 10, 2008

Lega dapat update blog.

Minggu ni hariku bermula dengan makian dari customer. Semalam kat lab satu customer yang PMS all the time buat kerek ngan aku, satu lab dengar sore dia buat lawak sarcastik yang sangat tak kelakar, cam cibai lahanat lagi ada. Mampos ko la, janji ko bahagia. Mujur semalam aku period, dengan sakit perutnya so aku malas nak berbalas pantun ngan kau. Sukati la ko nak tinggi rendahkan suara kau, keje aku siap aku balik. Sikit tak berkudis.

Pagi ni pulak jauh-jauh aku drive pegi balik 95km dengan hujannya, dengan minyak mahal (berkira gila aku skang), dengan tak breakfastnya, sampai kat lab customer tunggu dia punya lama setengah jam tak kuar-kuar, alih-alih nampak je muka aku, dia leh tengking aku kat situ pebenda dia carut aku tak paham. Aku pun buat muka bangang jap. Kasik chance dia nak prektikkan ilmu menurun dia depan aku. Dia benti je, aku pun start la mukadimah, dia leh selamba tapir angkat mug dia menonong masuk bilik.

Pantek!!

Rule no. 1 :
Kau tau tak lam lab takleh minum???

Rule no. 2 :
Mak bapak kau tak sempat nak ajar adap bercakap dengan orang ke? Ke ko anak haram takde mak bapak?

Rule no. 3 :
Kalau kau bengang pun dengan company aku, boleh tak kita duduk berbincang, aku ni satu benda tak tau hujung pangkal, tau-tau dapat maki. So unprofessional okkkkk angkat mug terus masuk bilik.

Ini la dia manusia kalau rasa dia belajar tinggi sket dari orang lain. Macamkan pangkat ko hebat sangat. Apa ko ingat bila keje kau adelah menginvent sesuatu, or settlekan permasalahan penyakit dunia maka kau adelah seorang yang terer??

Well, aku pun penah keje kat lab, I've been there, done that. Takde apa yang menariknya yang ko nak berlagakkan. Aku pilih keje skang pun sebab aku tau kalau aku keje macam kau, sampai tua aku tak kaya!!!!

Ambik kau statement lancau dari aku.

Ok, cukup melepaskan kemenanahan di dada.


Weekend lepas aku balik umah Mak Aji sebab adik aku Yang kat Johor tu balik. So sebab jarang-jarang jumpa, aku paksa En Wan balik Bangi lagi sekali minggu ni. Padahal hari-hari balik pun takpe, dekat je. Tapi kena la be fair kat En Wan, kampung dia jauh 6 bulan sekali blom tentu balik, kampung aku dekat, minyak pun tak mahal sangat nak balik kampung aku. Hihi.

Masa lunch before balik Bangi, En Wan ajak buat BBQ.

Gatal pantek betul.
Laki saper ni???
Last minit baru nak cakap teringin buat BBQ la apa la. Seb baik adik aku still ada kat Tampin (rumah nenek aku), baru nak gerak ke Bangi. Aku suruh dia geledah stor carik kot-kot ada BBQ set. Seb baik ada.

Sampai Bangi, lepak jap pastu aku ngan En Wan kuar beli seafood and benda-benda yang perlu untuk pesta perut malam kang. Ibal ditugaskan beli arang (sesuai dengan penampilan diri yang agak lebam) and Ima disebabkan dia tukang ambik BBQ set kat stor nenek aku, so dia kata tugas dia dah selesai. Paler lutut kau.

Tapi sebab aku adelah kakak yang tak pernah berkira dalam soal duit sebab aku memang kaya berbanding adik-adik yang lain, zasssssssss ke Giant. Beli kek sempena birthday Ima 4 Jun lepas, kek blueberry (ikut selera tekak aku, kau tak makan berry aku pedulik apa).

Sampai je umah, Ibal and Azrul (adik ipar) dah get ready nak pasang BBQ set and perangat arang. Aku marinate ayam, sotong, udang segala. Kol 6.30pm kitorang dah start bakar. Masuk je Maghrib semua jemaah ngan Pak Aji, aku ngan Ima take over tugas membakar. Yang laki-laki dah cuak. Konfem solat tak khusyuk pikir apa la nasib ayam-ayam itu di tangan bini aku. Memang tak selamat punnnnn. Naik lebam ayam tu kitorang keje kan. Mana la reti nak masak guna arang segala. Kalau aku masuk pengakap dulu lain la.



Menantu-menantu pi angkut pasu pak Aji sebab nak letak BBQ set ni. Itu lagi baik dari plan awal diorang nak tanggalkan skru motor bapak aku sebab skru kaki BBQ set ni hilang. Ada ke patut?? Derhaka punya menantu.

Aku jamin, the moment Pak aji 'AMINNN' je, menggelupo sekor-sekor turun tangga. Pastu mula la komplen, ayam hitam la, tak reti nak rata-ratakan arang la, aku terbalikkan BBQ set ni kanggggg.

Pastu yang laki-laki ni take over, suruh kitorang siapkan meja makan. Siap tutup pintu konon nanti asap masuk rumah. Kitorang skodeng kat tingkap rupanya bakar satu, masuk mulut satu, bakar dua masuk mulut tiga. Banyak ko punya asap masuk rumah.



Yang hitam-hitam tu semua hasil kerja tangan aku. Tapi lazat okkkkk.



Semua tengah wat-wat busy nak siapkan dinner nak lagi yang pakai baju kuning tu, get ready nak potong kek.

Before makan, celebrate birthday Ima, tapi biasa la hero aku, asal ada kek je konfem itu birthday dia. Sebab tu aku malas nak gi jemputan birthday party, tak pasal dia kata tu kek dia kang.

Masa aku beli kek Ima ni, aku cakap aku nak dia tulis 'ERMA - 29th'. Boleh la pulak dia tanya aku balik 'Akak nak lilin berapa?'

Aku mintak 50 batang boleh????
Lagi mau tanya....



Banyak sangat lilin kau Ima, sampai rompong kek tu kau kejerkan.

Malam tu jugak, Mak Aji buat surprise.
Dia belikan aku and Ima sorang satu Vantage apa benda ntah tempat letak lauk pauk kot yang siap ada lilin bawah dia. Tapi lilin takde sekali la, beli asing. Kira aku kuar modal beli lilin je. Ni sempena wedding anniversary aku and birthday Ima. Tapi sebab Ima gi beli ngan Mak Aji konfemla dia pilih yang paling lawa. Aku tau sangat la tektik kau tu.

Walaupun aku tak minat English style or apa-apa sangkut-paut ngan English, tapi kalau namanya benda FREE, tolonggggg la jangan tolak. Sebab nak beli pun bukannya aku ada duit kan.





Buruk gila yang kaler purple tu kan? Yang kaler merah tu chantek kan?? Kan??? Muahahahha

Malam tu lepas makan tak ingat dunia (dan aku pun buat-buat lupa aku tengah berdiet), aku ngan Ima berborak sampai aku takleh bukak mata dah. Topik kemestian - CERITA HANTU. Pastu malam tu En Wan jadik mangsa sondol. Aku dah takut, aku himpit la dia. Sangat mudah bukan?

Takut nak masuk toilet tengah-tengah malam?
Kini tidak lagi!!
Nak kencing, bukak je pintu. Dia tak kisahhhhhh. (kisah ke dia aku tak tutup pintu?)



Pak Aji yang suka pakai jubah kalau anak-anak pompuan dia balik, buat aku segan je nak pakai nighty



Laki saper ni yang pakai short di kala bapak metua memakai jubah? Kuang hajo. Ni port dia kalau balik Bangi, kerusi ni memang bapak aku belikan khas untuk dia duduk. Takde orang berani duduk kalau dah namanya En Wan balik. Hampeh.


posted by aveo757 @ 8:23 PM  
Newer›  ‹Older
Aku di-sebijikkan
June 05, 2008

Aku sebenarnya nak tulis pasal ni, tapi macam patut ke tak patut aku nak tulis. Lepas pekena teh O ngan biskut Jacobs hi-fibre (apa kaitan ntah?) aku rasa aku kena tulis gak bagi kesedaran kat diri sendiri.

No offense okk.

Tadi aku gi HUKM, masa nak turun tangga ke visitor parking area tu ada la kakak ni dalam 30s diri kat anak tangga paling bawah sambil pegang pamphlet. Aku dah bajet ni mesti nak mintak derma. Aku tengok depan aku punya la ramai orang dia tahan, sorang pun tak benti, menonongggg je.

Ok, takpe, see if aku boleh menonong gak.

Aku pun jalan depan akak tu, pastu dia bagi salam.
Jawab la kan.
Masa jawab tu aku pandang dia and senyum. Ohhhhh, tak kasik can akak ni terus hulur pamphlet kat aku. Pandai tol buat marketing. Meh keje ngan bos aku, nak?

Dia mintak derma ikhlas untuk rumah anak yatim kat Klang. Pamphlet dia cenggini :



Cuba nyatakan apekah perasaan kakak tersebut tatkala menghulurkan pamphlet ini kepada saya pacal yang hina?

Perasaan aku ko jangan tanya la, kalau aku ada perasaan lama dah aku berubah.

Pastu baru akak tu terperasan yang aku sangat la tak bertudung, dan baju aku pun boleh tahan transparent, tapi takde la sangat, kalau ko dah tenunggggg kat situ nampak la kaler coli aku (err...coli??? lama tak guna perkataan ni), dan seperti biasa skirt aku harusla atas sket dari lutut (sket je).

Muka dia macam dah bersalah 'Takde apa ni dik, cuma nak mintak sumbangan je'

Aku pun cakap 'Takpe kak, orang cam saya ni sesekali kena tazkirah bagus gak'.

Memang sebijik kena kat aku.
Antara semua-semua tu tang 'WANGIAN' je aku lepas sebab aku memang jarang pakai perfume. Aku sangat yakin dengan bau badan sendiri.
Ngahhahahaha.

Tapi aku bengang je ngan orang yang melintas depan akak tadi. Kau taknak bagi sumbangan takpela, janji kau benti la kejap dengar dulu apa dia nak cakap. Pakkal tu adelah seorang KAKAK, kalau ABANG, lagi lama aku benti. Siap suruh dia ajarkan camne nak baca tang tulisan jawi tu.

Muahahah...gedik.

posted by aveo757 @ 2:43 PM  
Newer›  ‹Older
Roti Day
June 04, 2008

Aku kat opis. Pagi lagi dah update blog. Sebab aku macam tak tahannnnnnnn.

Cerita bermula...

Kat building aku ni ada 10 tingkat. Opis aku tingkat paling atas. Ada la satu mamat kat tingkat 7 ni sejak 4 bulan lepas dok la hantar notes, call aku kat opis la, konon nak berkenalan la ni.

Ok, takpela, nak kenal sangat kan. Aku takde la anggap apa-apa.

After a few weeks, dia hantar bunga.
Ke tong sampah peginya.
Siap la pulak esoknya call opis tanya 'Apesal I tak nampak u bawak balik bunga?'
Takkan aku nak jawab dengan nada-nada manja 'I dah buang banggggg'.
So, aku cakap aku letak kat opis.

Itu takpe lagi.
Bab lunch hour je, aku konfem lepak Kopitiam bawah. Asal lalu sebelah meja geng-geng dia mula buat-buat senyum sambil sepak kaki masing-masing ala-ala zaman Gila-Gila Remaja.

Macam gampang okkk. Geli aku.

Until mid last month, dia hantar coklat pulakkkkkk kat opis.
Wa tak tahannnnn dah nih. Buat malu satu opis sakat aku.
So, aku call opis dia.

Me : Thanks for the choc, tapi, I tak makan choc. Muntah.
Him : Oh, ye ke. Takpe, nanti I hantar benda lain, u makan apa?
Me : Jap, jap. U tau tak I dah kawen?
Him : Tau. I pun dah kawen.

Terdiam jap.


This morningggggggggggggggggggg.
Aku sampai je kat opis, sekali ada orang hantar roti bakar.
Siap ada note 'Kalau u tak makan roti, esok I hantar nasik lemak'

Tengkorak kauuuuu!!!!!!

Skang, aku ada rasa nak carik nombor tepon bini dia.


Cerita lain.
Semalam aku share payung aku ngan satu mamat. Mamat ni sales kat company apa ntah. Since keta dia jauh ke depan lagi, takde keje aku nak hantar ko sampai keta, ambik lah payung ni. Sempat la gak tukar-tukar kad, dah nama involve dalam trading company kan.

This morning, bukak-bukak je pintu lift aku tengok dia terpacak depan company aku dengan pegang payung, sambil bawak sandwich.

Jadi, moral untuk hari ini, buat baik pada manusia, pasti kita kenyang.
Kenyang roti la aku sampai malam.

posted by aveo757 @ 8:30 AM  
Newer›  ‹Older
Pesanan penaja..
June 03, 2008

Hari ni aku ada banyak benda nak tulis, tak tau kalau aku boleh keluarkan semua sekali.

Firstly, nak say thank you to both eiza and cahaya yang sepantas kilat bagi respond kat email siap attachkan mp3 11 Januari. Thank you so much. Aku pun tak sure samada korang ada blog ke tak, sebab ko pun tak bagi apa-apa details. Thanks again. Aku dok melayan lagu tu je lately.

Secondnya, to Yuzz. Thanks sebab belanja aku minum teh tarik tadi. Beb, lepas ni aku bawak ko kuar la, asik ko je belanja aku. Tak aci la kan. Tapi kalau ko insist nak belanja jugak, aku pasrah. Ayatttttt.
Sangat lega okkk dapat break the rules dengan meminum teh tarik. Punya la lama aku pendam je hasrat nak pekena teh tarik menjak gatal berdiet. Rasa segar bugar otak gue.

Ketiganya, kepada anonymous yang hantar komen kat aku. Aku pun tak pasti samada aku ada kacau telur ko ke tak, heran gak yang tetiba kau berbulu ngan aku pekejadah siallll??? Tak kisah la telur laki aku kecik ke, besar ke, bukan dapat kat kau pun. So WTF lu?

Telur kecik pun keciklah kan bang? Ada telur besar pun kalau hari-hari kena masturbate buat apa. Telur tak laku.

Keempat, to Rhymie, Selamat Pengantin Baru. Tak menjadik la scandalous kita, wa tak chenta laki orang okkkkk. Hahaha.

Kelima, to Ogy, ko dengan jayanya meranapkan usaha aku untuk kekal gorjes di tahap 46 kilo. Setelah berdating di Uncle Lim's sambil pekena laksa Johor, aku telah mendapati berat badan aku naik sekilo. Lahanatttttt punya laksa.
Aku haramkan santan menjejakkan kaki ke dalam rumah aku mulai dari hari ini.


My text to him "Abang sayang Di macam dulu ke?" direply oleh En Wan..

"Ye lah, sayang tak pernah berkurang".

Mintak diri, nak nangis jap.

posted by aveo757 @ 6:52 PM  
Newer›  ‹Older
"..Senyummu juga sedihmu adalah hidupku.." Saper ada lagu 11 Januari, bak sini
June 01, 2008

Takde mood nak update blog la Yuzz oiiii, tu pasal ko bukak-bukak still kosong je lagi.
Takde benda nak story, life macam biasa. Takat citer-citer biasa cam pagi gi bfast nasik lemak ngan En Wan, pastu balik lepak depan tv layan DVD empat round, pastu tido berjemaah santak ke Maghrib, pastu bangun makan lagi, pas makan mandi sesama pulak sambil melayan beberapa round kat dalam tu, pastu tido balik.....boring okkk.

Apa-apa punnnnn..buat pengetahuan sekalian rakyat!!

Aku dah 46 kilo!!!!
Muehehehehehheheheh.

Tapi aku berani bajet, Rabu depan aku naik 48 kilo balik. Sebab segerombolan orang kampung En Wan menyerang rumah aku, jadi tak mampu aku nak teruskan pendietan. Kang kalau aku tak makan, dorang cakap aku lancarkan mogok lapar tanda protes tak suka dorang datang.

Punyala seksa aku tahan makan semata-mata nak turunkan berat badan. Pagi minum teh ngan roti sekeping, pastu sampai ke petang aku makan 3 keping biskut, before 7pm kena stop makan dah. Dapat makan nasik 5 suap pun jadik la.

Bodoh sialll seksa diri sendiri.

Tapi aku rasa cam best je bila tulang-tulang skapula timbul, pastu bila bukak baju tulang rangka nampak dalam 2-3 line, pastu kalau baring pepek aku lagi tinggi dari perut. Selalu lepas mandi aku naked baring atas katil sambil mata pandang cermin pastu sendiri cakap 'Waaaahhhhh, kempis gila perut kauuuuuu'.

Lalalala...

Aku rasa aku boleh jadik duta ke Afrika dengan misi "AFRIKA..KAU TIDAK KESEORANGAN'

Dah, aku nak tido. Ubat yang aku makan ni menjadikan aku sangat high dan horny.
Bang, jom berjimak?

posted by aveo757 @ 10:13 PM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES

ADS
MY PROFILE

Name: aveo757
Home:
About Me:
See my complete profile
TRAFFIC
POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST (dropdown menu)
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER